Det är oliiidligt spännande


Nu har vallokalerna öppnat och folk som inte förtidsröstat kommer att lägga sin röst på det de tror är bäst.

Pressen har redan beslutat
sig för att det blir en borgerlig valseger och det är möjligt att de har rätt. Samtidigt så bör man ha klart för sig att det är en nästan total dominans av borgerliga medier och genom att utropa segern i förväg kanske de kan få ytterligare några tveksamma att lägga sina röster på högern.

Oavsett hur det går så har detta varit den smutsigaste valrörelsen i mannaminne. Att folkpartiet ägnat sig åt dataspionage mot (s) har bara varit en av sakerna. Att resten av högeralliansen fått information från folkpartiet och deras spioner är självklart. Det har också varit den direkta orsaken till varför Reinfeldt inte ville svara på reportrarnas frågor utan i stället upprepat ”- Nu vill vi tala om politik!” som om det vore ett mantra. Då kan han ju efteråt hävda att han inte ljugit när utredningarna redovisar att högern fått, och tagit del av, folkpartiets spioneri.

Har vi en högerregering från och med inorgon så är det en ren katastrof för de 80-90 procent av svenskarna som tjänar minst. De 10-20 procent som tjänar mest är de verkliga vinnarna. Förmögenhetsskatten försvinner, skatterna sänks och fastighetsskatten försvinner. De fördyringar vi får för försvaret, skattesubventioner till hushållsnära tjänster vet vi ju vilka som får stå för. Men man ska ju inte måla fan på väggen. Det kanske blir en jordskredsseger för (v), (s) och (mp)…

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Politik, Val 2006, Högeralliansen, Valkampanjen, Socialdemokraterna[/tags]


4 svar till “Det är oliiidligt spännande”

  1. Usch vilken rysare det blir framöver om de rika borgarna vinner valet!
    Då får vi vanliga flytta ut i en jordkoja i skogen bland vargarna och leva på ätliga rötter, bär och annat.

  2. Det är inte alls spännande. Tendensen är klar och hela jippot är över 20:02 när vallokalsundersökningen presenteras och de röda är rökta. Temo kan rimligen inte ta så helt fel att Alliansen skulle förlora.
    /DNg