Det är en galen värld


Att läsa tidningen innebär faktiskt en viss akut fara. Har man inte hjärtproblem redan innan så kan man ju få, och det akut.

I USA tycks ytterst få reagera över att den sittande administrationen överför hela nationens samlade förmögenhet till militärindustrin. Och det handlar inte om att man borrar sig in i Fort Knox och lastar över guldtackorna till vapenindustrins ägare, det gjorde man för länge sedan. Nej man skuldsätter flera generationer amerikaner, inte bara de som lever idag utan även de som inte ens är ”påtänkta” om uttrycket tillåts.

TT/SvD: USA:s president George Bush har nu lyckats driva igenom en kolossal krigsbudget för Afghanistan och Irak… …Senaten godkände på lördagsmorgonen 70 miljarder dollar (514 miljarder kronor) som ett tillfälligt anslag till krigen i Afghanistan och Irak. Det anslag som antogs i fredags för hela budgetåret 2007 för Irak- och Afghanistankrigen var betydligt större: rekordhöga 447 miljarder dollar (3 281 miljarder kronor)… …Kongressledmöterna beskrev de 70 miljarder dollarna som en ”överbyggande summa” att räcka halvvägs genom nästa budgetår. Dessutom röstade kammaren igenom ett anslag på 463 miljarder dollar (3 390 miljarder kronor) till försvarsprogram under det budgetår som inleds på söndagen.

Alla dessa miljarder ska förr eller senare betalas och det verkar som om Bush ägnar sig åt julgransplundring i kubik, hundratals jular i förväg. Allt färre tror på hans ständiga tirader om att man är tvungen att göra detta för att hålla terrorn borta från USA. Det man gör i praktiken är att försäkra sig om terrordåd som blir mångfalt värre än 9/11.

Nu sägs det att ”Al-Qaida” i olika sammanhang propsat på att få hjälp med kemiska och biologiska vapen, om det är riktiga terrorister som ligger bakom den begäran eller om det som vanligt är CIA vet väl ingen. Men förr eller senare så kommer givetvis några USA-hatare komma på ett listigt sätt att slå till mot det land som beskrivs som ”Den Store Satan”. Och hur man än vrider och vänder på saken så kan man inte komma ifrån att det är välförtjänt i så fall.

Det beklagliga är att de inte kommer att komma åt Bush och hans neo-cons och tok-kristna kamrater inom vapen- och militärindustrin. Det kommer på nytt, precis som alltid, att drabba helt oskyldiga människor.

Tyvärr finns ingen gud. Om det fanns en högre makt skulle Bushs omgivning bara höra ett ”poff” och sedan skulle George W Bush bara vara en hög aska på golvet…

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Bush, Irak, Afghanistan, Politik, Kriget mot Terrorismen, USA, Gud[/tags]


Ett svar till “Det är en galen värld”

  1. Visst finns det en Gud Jinge.
    Han sade ju till Al Franken att han hade fixat det där med Bush, genom att ge Gore fler röster, och det brukar ju fungera, menade han, och förstod tydligen inte varför det inte funkade den gången. Så det är antagligen någon annan potentat som ligger bakom Bush – i själva verket.