Det är dags att säga adjö till regeringen Laila!


Laila Freivalds har under det senaste året varit utsatt för en massiv attack från den s.k. alliansen.

När det gäller flodvågskatastrofen så började det när tidningarna berättade att hon först gick på teater på måndagen efter katastrofen, i stället för att bege sig till sin arbetsplats som förväntats av henne.

När så Hans Dahlgren i KU-förhören försökte förklara varför han inte kommunicerat med sin departementschef under helgen framgick det att – han inte tyckte att det var någon idé. Han förklarade att hon i alla fall följde medias nyhetsrapportering noga, trots att andra gör gällande att hon är mycket mån om sin lediga tid och ägnar den helt åt familjen och inte vill bli störd.

Peter Eriksson säger i Dangens Ekos lördagsintervju idag: – om kritiken kvarstår mot Freivalds efter KU-förhören så kommer hon säkerligen att avgå. Om inte så kommer miljöpartiet ompröva frågan om misstroendevotum. Det har framgått av den trailer som Ekot sänder ut en gång i timmen sedan fredagskvällen.

Med andra ord är frågan i praktiken avgjord.

Men nu har kritiken trots dessa mediala katastrofer skruvats upp ytterligare några varv.

Laila Freivalds förstår uppenbarligen inte hur Levonline AB uppfattar att en av hennes närmare medarbetare söker upp henne för att berätta om utrikes-departementets syn på de nazianstuckna Sverigedemokraternas hemsida, och deras publicering av karikatyrbilderna på Muhammed.

Det är ett politiskt misstag av stort format.

Den som först blir uppringd av UD och sedan får ett personligt besök av en chefstjänsteman betraktar givetvis detta som en påtryckning alldeles oavsett vad utrikesministern har för åsikter om saken. Möjligen är det förvånande att Bodström ännu ej kritiserats, men han kanske kan gömma sig bakom det faktum att

säkerhetspolisen är en egen myndighet och att han inte personligen är chef över den.

Sedan kan man ju fundera på om inte Säpo agerade på ministerns uppdrag, men klarhet får vi nog inte. Men att Laila Freivalds är direkt ansvarig för vad hennes rådgivare sysslar med kommer hon inte ifrån.

Det skulle förvåna mig om inte Göran Persson tvingas entlediga henne i veckan om hon inte går självmant. Att gå på teater när över ett halvt tusen svenskar dött, och mångfalt fler skadats, kan hon kanske. Detta på grund av dumhet eftersom hon inte sade sig veta var Phuket ligger. Men att klara sig från det drev som kommer att bli följden av att hon de facto deltagit i en aktion för att stoppa vår yttrande- och tryckfrihet?

Nej det klarar hon inte! Tack och Hej Laila!


6 svar till “Det är dags att säga adjö till regeringen Laila!”

 1. Det är inte bara SD som är Nazianstruckna, för inte så länge sedan var Laila hemma och minglade i Baltikum bland regeringskollegor därstädes som öppet hyllar fascismen under nazitiden och deras eget mördande under hakkorsflaggan mot Ryssar Judar och Romer.

  Om dessa naziparader fascistiska minnesmärken och djupdykningar i Letternas och övriga Balters mörka historia är det tyst, jävligt tyst både i Stockholm och Bryssel..

 2. Mja… Det föreligger väl inte någon magiskt tänkande här från hennes sida? Hon har väl inte medvetet reagerat långsamt i flodvågskatastrofen för att vara elak, utan det var ju juletider och bilden från UD verkade vara rätt grumlig de första dagarna, om jag nu ska träda in till hennes försvar. Vad ska hon göra? Piska sig själv, eller vad då? Finland reagerade betydligt snabbare och utan att en minister manad på. Men de är o andra sidan betydligt mer luttrande när det kommer till nationella katastrofer. Däremot i den senaste affären är jag mer tveksam till hennes Kinametoder i konsten att släcka domäner över nätet.

 3. Jag är inte det minsta upprörd över att en extremistsajt har stängts ner, det får dom gärna fortsätta med. Jag har personligen aldrig varit inne på SD sajt, men har av misstag hamnat på andra extremistgruppers sajter där artiklarna är grovt förvanskade, uppviglande och rasistiska. Stäng alla extremist sajter! Jag vet inte om se å hör har nån sajt, men stäng den oxå isåfall (extremt dålig tidning) Det finns mycket värre saker att oroa sig för, t ex övervakningshysterin från regeringens sida. Bodström håller sakta men säkert på att avveckla all form av personlig integritet. Ajöken!

 4. Bah!

  Avvikande uppfattning!

  Jag tycker att yttrandefriheten ska vara fullständig, men inte överordnad PUL och andra lagar. Även nazzar och andra slemma typer ska få nyttja sin rätt att uttrycka sig. Möjligen blir jag lite tveksam när det gäller t.ex. hemsidor som uppmanar till folkmord. Det förekom sådana kommentarer på Agent-Magnus blogg och han bemötte det lite lamt i.s.f. att ta bort kommentaren.

  Carl Bilt drabbades oxo av den typen av kommentarer men han bemötte sin idiot stenhårt och portade vederbörande från sin blogg.

  Så länge folk inte hetsar mot folkgrupp, uppmanar till folkmord eller annat våld ska de få tycka precis vad de vill.

  Och det gäller även ”kristdemokrater” och nazister.

 5. ”Om dessa naziparader fascistiska minnesmärken och djupdykningar i Letternas och övriga Balters mörka historia är det tyst, jävligt tyst både i Stockholm och Bryssel.. ”

  Just det! Om det är något som borde belysas mer så är det balternas smutsiga historia under 1900-talet!!!

 6. Freivalds.. Den människan gör inte många rätt:
  När hon borde agerat omgående går hon på teater istället.
  När hon borde hållit käften och gått på teater så agerade hon istället.

  Man kan bara hoppas att hon framöver kan tvingas få mycket tid över för teater-besök..