Den lokala omröstningen


Den lilla partisympatiundersökningen här drog till sig 208 röster. Det är visserligen 1/5 av Demoskops undersökning men detta var en nätundersökning på en – blogg.

Visserligen får den röd-gröna sidan 55 procent av rösterna och Lars Ohly partiledare i det största partiet, men tyvärr så är en sådan här omröstning inte speciellt trovärdig. Alldeles för många felkällor finns.

Är det någon som har några funderingar på undersökningen så är detta rätt plats att fundera högt.

Andra bloggar om: , ,

[tags]Poll, Partisympatier, Politik[/tags]


14 svar till “Den lokala omröstningen”

 1. Jag tycker det är intressant att se vad besökarna på den här bloggen röstar på. Blev inte förvånad över att vänsterblocket fick så många röster och att Vänsterpartiet dominerade stort. Däremot var jag lite överraskad över att det var såpass många som lade sin röst på borgarna.
  Däremot säger ju inte undersökningen något om opinionen i befolkningen i stort. Men för den som är intresserad av det publicerar ju nyhetsmedierna opinionsundersökning efter opinionsundersökning.

 2. Inget fel med små privata omröstningar, men resultatet är egentligen bara en bekräftelse på det vi redan visste, nämligen att det är hos Jinge alla tilltufsade och missmodiga vänsterpartister samlas för att få lite stöd i en tid då kollektivismen är på tillbakagång ;-)

 3. vad skönt med ett seriöst tillhåll för oss som inte tycker om at ligga på högerns spikmattor. Tänk, vad underbart det skulle vara om dom där siffrorna också stämde för landet i övrigt…

 4. Malikina, det är lugnt.
  Men det är så med oss alla att vi ofta inte skiljer mellan person och sak – och det kan bli rätt så trist…

 5. Personligen anser jag att man ska akta sig väldigt noga för att dra några som helst slutsatser av en sådan här liten undersökning. Skulle Aftonbladet ha en fråga om man brukar slå sin fru (ja/nej) så skulle jag garanterat svara ja trots att jag vare sig har fru eller sambo.

  Jag tror inte att jag är så unik i det avseendet, många svarar nog på ett sätt som inte överensstämmer med vad de egentligen tycker.

  Jo, det är troligt att det finns fler vänstersympatisörer här om man ser till vad som skrivs i kommentarerna. Men ingen har den minsta aning om vad de som INTE kommenterar har för uppfattning.

  (Igår skrevs det 98 kommentarer (det är ovanligt många) och sidan hade 5846 besök)

  På en undersökning av det här slaget på en enskild blogg så kan man räkna med att den s.k. felmarginalen är minst 15-20 procent. Och egentligen kan den faktiskt vara 100 procent. Varenda kotte kan ha svarat på samma sätt som jag besvarar Aftonbladets undersökning och då är det inget annat än en färgglad liten ruta med siffror i.

  MEN! Jag har en idé som jag tänker återkomma till. En idé som inte är svår att genomföra och som troligen kan ge ett hyfsat utslag. Men den återkommer jag till!

 6. ”nämligen att det är hos Jinge alla tilltufsade och missmodiga vänsterpartister samlas för att få lite stöd i en tid då kollektivismen är på tillbakagång ;-)”

  Sveriges mest lästa politiska blogg.

 7. Axel Sandin, jag har tyckt mig märka att flera camouflageklädda sd:are har besökt bloggen flera gånger och även några riktigt mörkblå herrar.
  Jag tror att om röstningen hade pågått en längre tid, så hade kanske resultatet blivit annorlunda.

 8. Det är mycket möjligt..

  För övrigt:Varför riktade du kommentaren till mig? Jag håller inte med det jag citerade. Tyckte att Jan E uttryckte sig fel om en blogg som är den mest lästa politiska bloggen i sverige.

 9. Jag vill meddela att jag bara tryckt på m-knappen EN gång ;-).

  Kul att det finns en blandad kompott med åsikter, det är då det kan bli roligt att diskutera. Om man har högt i tak och låter folk komma till tals utan att slå dem i huvudet så fort de sticker upp förstås.

  Många av mina vänner har sina sympatier på motsatt håll. Jag tycker det är helt OK och de gillar mig ändå.

 10. Mary det GÅR inte att rösta två gånger…

  ”Om man har högt i tak och låter folk komma till tals utan att slå dem i huvudet så fort de sticker upp förstås.”

  Maryu, nu har jag läst ett stort antal kommentarer där du påstår att folk är elaka. Men jag minns bara EN kommentar som handlade om din politiska uppfattning. Jag tolkar saken som att du inte VILL diskutera bara gnälla.

  Har jag fel så kan du väl för omväxlings skull skriva en kommentar som innehåller någon av dina politiska åsikter?

 11. Jag tillät mig att skämta, förlåt. Du personligen har väl aldrig dum mot mig ;-)

  Jag har redan reklamerat min ståndpunkt att jag vill ha lägre löneskatter, att det är bra att bidragssystemen samkörs så det blir korrekta utbetalningar. Att jag står för jobblinjen före bidragslinjen. Att jag tycker att det är helt OK med privat drivna verksamheter. Att jag tror på friskolor, att jag är för att fastighets- och förmögenhetsskatten försvinner.

  Det var vad jag kom på just nu ;-).