Den Israeliska lobbyn i Sverige


Johannes Wahlström fick som bekant lobbyn på sig direkt när han i ett avslöjande reportage i Ordfront pekade på det alla visste.

Ordfront Magasin backade genast från artikeln och visade därmed att de vare sig är en oberoende eller seriös tidning. I samband med att jag skrev om deras tillkortakommande inför israellobbyn fick jag flera mail från personer som berättade att de sagt upp sitt medlemskap p.g.a. behandlingen av Wahlström.

Det var som bekant inte första gången Ordfront gjorde bort sig. De högerextrema Likudbloggarna i Sverige hängde givetvis på eftersom de vädrade blod. Johannes Wahlström LJUGER skrev de alla. Nu är det i själva verket så att de själva är väldigt medvetna om den lobbyn.

Bloggarna Anders, Daniel, Dmitri, Ilya, Magnus, Mathias, Michael, och Mikael har ett gammalt och väl beprövat samarbete. Även om artikeln i Palestina Nu inte handlar om dessa unga herrar så kan det vara en lämplig läsning för dem som kanske tvivlat på att det finns en sådan lobby. Artikeln, som ligger på nätet, är skriven av läkaren Gunnar Olofsson och börjar på sidan åtta.


5 svar till “Den Israeliska lobbyn i Sverige”

  1. Att det finns en lobby för Israel är det nog ingen som förnekar men konspirationsteorierna om att ”Israels regim styr svenska medier” känns lika långsökt som alla s k teorier kring 11 september.

    För oss som inte valt av någon av diskursens två skyttegravar känns Israel-Palestinakonflikten väldigt meningslös att diskutera. Jag tror vi skulle vinna en hel del på mindre polarisering i frågan.

  2. Ja det är ju inga nyheter precis. De gör inget annat än att ringa och skriva till tidningar så fort ngn säger knäpp om israel. Samma gamla gäng.

  3. Men, nu kanske jag ar forvirrad, men var det inte sa att Walhstrom hade tagit sig lite val mycket frihet i sitt citerande och att det var DARFOR som ordfront tog avstand ifran artikeln?

  4. Sovande Mossad-agenter är tillräckligt vakna för att hålla sig med en e-post-lista där de en ligt egen utsgo skickar ”alla sina kommentarer”…

    mats.eriksson@aftonbladet.se; sigge.ennart@aftonbladet.se; anna.vegerfors@aftonbladet.se; marianne.schvarcz@aftonbladet.se; peter.grytterhielm@aftonbladet.se; eva.ahlfeldt@aftonbladet.se; anna.skepphammer@aftonbladet.se; per.astrom@aftonbladet.se; lena.widman@aftonbladet.se; micke.andersson@aftonbladet.se; cina.ronn@aftonbladet.se; joakim.ottosson@aftonbladet.se; karin.schmidt@aftonbladet.se; anders.thoresson@aftonbladet.se; ulf.karlson@aftonbladet.se; lena.karlsson@aftonbladet.se; peo.larsson@aftonbladet.se; rickard.westman@aftonbladet.se; benjamin.thoren@aftonbladet.se; patrik.johansson@aftonbladet.se; pierre.bokvist@aftonbladet.se; frida.fager@aftonbladet.se; mikael.strom@aftonbladet.se; bjarne.frykholm@aftonbladet.se; bjorn.morian@aftonbladet.se; andreas.klaren@aftonbladet.se; dino.sten@aftonbladet.se; anna.hjalmarsson@aftonbladet.se; fredrik.rundkvist@aftonbladet.se; jakob.andersson@aftonbladet.se; micke.andersson@aftonbladet.se; bella.tidblad@aftonbladet.se; goran.frojdh@aftonbladet.se; stefan.tyrving@aftonbladet.se; anders.gerdin@aftonbladet.se; helle.klein@aftonbladet.se; niklas.silow@aftonbladet.se; olof.brundin@aftonbladet.se; hakan.jaensson@aftonbladet.se; kalle.jungkvist@aftonbladet.se; marica.finnsjo.gefvert@aftonbladet.se; lena.mellin@aftonbladet.se; bengt.olsson@aftonbladet.se; lena.anderfelt@aftonbladet.se; jan.helin@aftonbladet.se; asa.benholm@aftonbladet.se; wolfgang.hansson@aftonbladet.se; olle.svenning@aftonbladet.se, Helena.utter@aftonbladet.se