Apartheidstaten Israel


Den israeliska desinformationen fortsätter, dessutom i en alltmer accelererande grad. För ett par dagar sedan skrev jag om sekten Livets Ords inträde på desinformationsscenen.

Nu är det Aftonbladet (bilden) som helt okritiskt torgför israelisk propaganda, detta utan den minsta faktaruta som upplyser läsarna om det faktiska förhållandet.

AB: ”Israels president Shimon Peres säger att han tror att israeler och palestinier kan leva i fred.

– Jag tror att vi kan få fred med palestinierna, sa han på en presskonderens tillsammans med Turkiets president Abdullah Gul enligt nyhetsbyrån AP”

Israel ägnar enorm kraft åt att förfölja sina egna palestinska medborgare, man bygger ut bosättningarna på västbanken i en aldrig tidigare skådad takt. Man bygger dessutom vägar kors och tvärs genom västbanken, vägar som inte får beträdas av palestinier. Man har sedan ett tag isolerat Gaza helt och på bägge dessa områden kör man med jämna mellanrum in med bulldozers och river palestiniernas bostäder och olivodlingar.

Man gör detta i strid med samtliga av FN:s resolutioner, muren har man byggt på palestinskt område i strid med FN:s och Haagdomstolens utlåtanden. Man straffar inte egna soldater som skjuter ihjäl oskyldiga palestinska småbarn, man använder andra palestinska barn som levande sköldar. Israel bryter konsekvent mot Genèvekonventionen och FN:s och EU:s alla regler om mänskliga rättigheter men likafullt vill man betraktas som en ”demokratisk” stat.

Israeliska militära befäl vågar inte åka till Europa på grund av risken att arresteras och ställas inför krigsförbrytartribunalen i Haag. Israels förtryck av palestinierna är det närmaste man kan komma Sydafrikas apartheidsamhälle.

Varför informerar inte media om det i stället för att okommenterat rapa upp ”fredspristagaren” Shimon Peres lögner?

Uppdatering: Aftonbladet ändrade artikeln…


Källor: Svensson AB DN1 DN2 DN3 SvD Dagen

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Mediekritik, Israel, Folkrättsbrott, Etnisk rensning, Palestina, Palestinier, Genevekonventionen, Rasism, Apartheid, Politik[/tags]


22 svar till “Apartheidstaten Israel”

 1. Hade varit intressant om Aftonbladet kunde skriva om Shimon Peres förflutna. Massmördare.

  Man äcklas.

 2. Fan, jag tror att jag börjar undra snart. Vad är det egentligen för människor som snott landet av palestinierna, är det de hjärnlösa?

 3. Shimon Peres vill säkert ha fred. Men hans sätt att få fred liknar mest Hitlers ”final solution” finns det inga palestiner kvar i Palestina kommer det att bli fred.

 4. Israels ledare är en av de största lögnare i världen
  Shemon Peres är en krigsförbrytare . han är ansvarig för Kana massaker 1996 som tog livet på 106 civila libaneser
  Peres är en av de äldsta sionister som var med från början och drev bort palestinierna från sina hem
  Peres ord om freden är spel för gallerier

 5. Bra fråga du ställer till sist Jinge. Jag undrar samma sak. Hur kan det komma sig att Sverige var föregångare för att få slut på apartheiden i Sydafrika, men inte i Palestina? Finns det någon vettig förklaring?

 6. Pia.
  Sydafrikanerna styrde inte världen + att dom inte har förintelsen som ursäkt. Sionisterna styr världen och har världens bästa ursäkt. Vill du veta mer så får du läsa det förbjudna bladet, men va försiktig…

 7. Man ska ha klart för sig att israels roll i det nuvarande skeendet är allt annat än hederlig. Man har aktivt agerat i Gaza för att medverka till och förstärka motsättningarna mellan Hamas och Fatah. Det har man gjort samtidigt som man helt isolerat befolkningen och bombat elverk och saboterat vattentillförseln. Ett stort antal medvetna folkrättsbrott.

  Israel borde helt förnekas möjligheten att åka till Annapolis. Staten borde upplösas av FN och alla flyktingar borde få återvända.

  Judarna får givetvis bo kvar men parlamentet ska vara demokratiskt tillsatt och inte som nu.

 8. Shimon Peres är 86 år, och den siste kvarvarande av de som undertecknade Osloavtalet 1993.

  En inte för kvalificerad gissning är att han inte kommer att ha så många chanser till.

  Det är dags att han börjar visa lite handlingskraft och inte bara pratar om fred.

 9. Styr världen? Det var ändå lite väl…

  Stort inflytande däremot, inga tvivel. Annars undrar jag mest om Lext och Collas är samma person, de kör ju med samma formulering. Knappast en slump?

 10. Guardian, med tanke på Peres alla brott mot mänskligheten, så borde han INTE FÅ EN ENDA CHANS TILL.
  Han borde befinna sig inför domstolen i Haag…

 11. Sara G
  Visst har Peres åtskilligt på sitt samvete, det har de flesta israeliska ledare – inte direkt hedrande…

  Och visst kan man ställa Peres inför domstol, men på vilket sätt skulle det gynna palestinierna att idag spärra in en 86 årig gubbe?

  Någonstans känns det lika meningsfullt som Wiesenthalcentrets jakt på lika gamla, (om inte äldre) nazister…

 12. Att spärra in honom vore en utmärkt och viktig symbolhandling från världssamfundet. Till skillnad från nazisterna, där de viktigaste sedan länge är fällda och inspärrade (innan de dog) så är det endast några få år sen Peres ledde sina massakrer.

 13. Hampus
  Jag tycker att man ska koncentrera sig på det som är relevant.

  Världsamfundet som inte kan uppbåda tillräckligt med styrka att man kan få israel att lämna ockuperad mark på 40 år, än mindre tvinga dom till det, ska alltså spärra in Israels 86 årige president…

  På tal om sånt så kan man ju notera att de Bosniska krigsförbrytarna där det ändå finns en internationell konsensus fortfarande inte sitter bakom galler. Sånt ger perspektiv…

 14. Det får aldrig vara för sent att sona sina brott – förövrig så skulle Peres naturligtvis inte vara ensam utan befinna sig i gott sällskap i fångenskapen med andra israeliska krigsförbrytare.
  Guardian, den här tråden handlar inte om bosniska krigsförbrytare utan om Peres och hans grova folkrättsbrott och massakrer mot palestinier.
  Och som sagt, han liksom hans gelikar med samma gedigna brottsregister bör få hårda straff, oavsett ålder…

 15. Att spärra in israeliska ledare är givetvis relevant. Om alla deras krigsförbrytare försvann bakom galler skulle det garanterat göra framtida ledare lite skeptiska till deras regelbundna mordäventyr.

  Utan tvekan skulle det gynna palestinierna vilket var vad du frågade om, inte om det var möjligt.

 16. I söndags träffades den palestinska och den israelika delegationer för att bearbeta ett dokument som ska vara grunden till freds förhandlingarna i Napollis denna månad men mötet avbröts pga Israels nya krav
  Israel krävde att bli erkänd som en ren judisk stat och detta betyder att palestiniernas rätt att återvända till sina hem ska slopas och att Israel har rätt att kasta ut alla palestinier som bor inne i israel och som utgör 22% av israels befolkning
  Mötet i Napollis kommer att bli ett fiasko och palestinierna kommer att pekas ut som skyldiga till detta

 17. Något annat var inte att förvänta sig. Det finns inte ens någon piss-process längre. Nu gäller det slutgiltiga lösningen, ett palestinierfritt storIsrael
  Krisen för det utarmade, förnedrade och instängda palestinska folket är tydligen inget som berör omvärlden. Vi andra kan sitta och skriva oss blåa…
  Det förekommer inte längre någon uttalad svensk kritik mot Israel från statsmakten efter Sten Andersson. Persson förstörde resterna av vad som fanns kvar – med sitt livsverk Levande Historia för vissa. Minns med avsmak hans belåtna grin under kippan när han mottog pris och
  hedersbetygelser av Peres…

 18. Hampus, du kan vara 100% säker på att jag och Lext inte är samma person. Sionisterna har stort inflytande som du säger. Jag säger att dom har så stort inflytande att dom kan styra världen som dom vill.

  Exempel: 40 års Ockuperad mark, dom bryter mot ca 75 % av internationella lagar, läget i palestina blir värre och värre, Israels karta blir större och större, skapat världens största fängelse och mycket mycket mer utan att nån bryr sig.

  Dom har medierna ( i USA och Europa ) på sin sida, USA & Allierade, EU, rikaste arabländerna…

  Jag ser ett ganska tydligt mönster det gör säkert Lext också, ser inte du det?

 19. Jo, jag ser ett klart mönster – på inflytande. Men de skulle inte fungera om inte en massa andra människor också tjänade på politiken. Och de kan knappast styra världen helt som de vill, de har t.ex fått nej för att sälja vapen till Kina. Och de styr knappast över Indien, Kina och Ryssland, de har knappt inflytande.