Den Israeliska barnamördaren gick fri


Han tömde ett magasin ur sin M16 i en skadad 13-årig flicka och stod nu inför rätta i Israel.

Men trots att det var överlagt mord, trots att det var ett brott mot artikel 3 i den 4:e Genèvekonventionen så gick mördaren fri.

Den mördade 13-åriga Iman al-Hams far sade: ”I am a teacher and I object to the killing of Jewish or Arab children under any circumstances, but the court has proven – there is one law for Jews – and another for Arabs..”

Inte ens Likud-bloggarna kan bortförklara denna israeliska rättsskandal. Denna mördare visar, precis som offrets far säger, att det är skillnad på folk och folk.

Den visar också på hur Israel som stat värderar palestinier och palestinska barns rätt till liv och säkerhet.


32 svar till “Den Israeliska barnamördaren gick fri”

 1. Vad hade den israeliska domstolen för bortförklaring? Det är djävligt pinsamt att inte EU gör något åt den där staten. Vi borde kalla hem vår ambassadör och utvisa deras.

 2. Vidrigt. Fullkomligt vidrigt. Hur fasen kan högern fortfarande kalla Israel för en ”liberal” demokrati?

  Nu väntar jag bara på att antisemitinvektiven ska hagla från den militanta högrens håll…

 3. Ja Agent-Magnus gör väl en skärmdump på sidan och skriver en massa nya lögner. Det kuliga är att han skriver många av kommentarerna själv. På det sättet kan han kalla mig för allt möjligt och låtsas att det är andra som säger det..

  Kul kille..

 4. Jaha du har också hört det nu? Det lär vara klarlagt att han faktiskt skriver sina egna kommentarer, i alla fall en del. De som är vidrigast kan man nog utgå ifrån. Var det jag som berättade det för dig?

 5. Otroligt att mördaren inte fick en enda dag i fängelse! Otroligt!

  Läs kommentarerna på deras hemsida:

  ”I wonder how much arm-twisting it takes to make an honest solder or two (and 1600+ refuseniks are proof that honest soldiers still exist in the IDF) change his story:

  commander: ”you say you saw `R` shoot this filthy Arab girl 20 times, at close range?”

  soldier: ”yes sir, i saw it with my own eyes”

  commander: ”say, why don`t you discuss it with these gentlemen from Shin Bet?”

  soldier: ”i`m sorry sir, i must be mistaken. i didn`t see anything.”

  commander: ”i didn`t think so.”

 6. Jinge –

  Du får gärna redogöra för de uppgifter du har som domstolen inte fick ta del av. Det är möjligt du känner vrede över domslutet, men du kan inte ifrågasätta juridiken förrän du har läst hela domstolsprotokollet. Tidningsuppgifter gäller inte – både svensk och israelisk rättvisa försigår i rättssalen. Liksom i många svenska domstolsfall, så frias misstänkta i brist på juridiskt godtagbara bevis. Detta innebär inte att handlingen inte har begåtts av den misstänkte, det innebär att bevisen inte möter kriteriet ”beyond a reasonable doubt.”

 7. Det var ju en brasiliansk domare som dödade vakt utanför supermaket för tid sedan – han fick 15 år pga sinnessjukdom. Vet ej om han var sinnessjuk.

  Signifikant bild på C Rice o H Clinton i Israel – Rice satt jämte massmördaren Sharon. Dvs ondskans makter vill få svarta o minoritetsröster för att stödja förtryckets politik.

 8. Frågan är var araberna är mest förtryckta – i Saudiarabien eller i Israel. Det finns bara två territorier i hela arabvärlden som har hållit något som liknar demokratiska val – palestinska myndigheten under Israelisk ockupation och Irak under amerikansk ockupation.

 9. Ha! Har du sett agent-Magnus nya postning? Han tyx verkligen ha fått dig på hjärnan. Varför publicerar du inte IP-nummer på några av hans kommetarer?

 10. Glöm inte Agent-Magnus KAS!!

  Anders!

  När det gäller ”Agent-Magnus” så undviker jag att kolla. Han tycks tro att det är ett jättesmart sätt att få nya läsare genom att ljuga ihop det ena med det tredje om mig. Personligen tror jag inte att det funkar i längden men är förstås smickrad över att vara föremål för ett sådant intresse. Jag måste skriva extremt farliga saker tydligen eftersom jag måste förklaras vara antisemit, högerextremist och rentav nazist..

  Trots att jag bett honom komma med sakliga invändningar till det jag skrivit så har han alltid valt att hysteriskt vråla ”Jinge ljuger!” i stället för att tala om VAD han opponerar sig mot. Exakt samma metod som nazistkrypen använder.. De skriver nämligen oxo att jag ljuger fast de kallar mig vänsterextremist, kommunistsvin etc..

  Även om jag inte läser Agent-Magnus verbala uppkast så får jag dem ju citerade för mig som du vet. Jag har oxo övervägt att publicera det material som jag fick från snälla läsare, vi får se hur jag gör.. Samtidigt har jag lite svårt att bry mig så mycket. Killen har ju inte ens 100 sidvisningar om dagen så låt honom hållas.. :-) Han behöver säkert den reklamen.. :-)

 11. Tjadu, Jinge. När Magnus brukar opponera sig mot någonting du skrivit så brukar det faktiskt i regel vara i form av en skärmdump. På vilket sätt kan det vara mindre oklart?

  Sen är det dina egna paranoida tendenser som skrämmer. Är du ointresserad av att folk argumenterar mot det du skriver så kan du ge fan i att öppna munnen. Du får hemskt gärna citera nåt ställe där han kallat dig ”antisemit, högerextremist och rentav nazist..”, för det har han inte. Han har snarare själv kommenterat att det är uttryck som slängs alltför friskt.

 12. Framgick det inte av kommentarerna? Han själv skriver inte sådana saker utan det står i kommentarer, i kommentarer vars ursprung ifrågasätts..

 13. Jinge –

  Det verkar som om ”Agent-Magnus” har gjort ett djupt intryck på dig. Varifrån kommer förresten uttrycket, och vem är det? Enligt din privata mejl till mig så utnämner du inte Mossad-agenter, så det måste vara någon annan sorts agent.

  Vad gäller ursprungsämnet, så upprepar jag uppmaningen till dig: Vi är alla intresserade av en redogörelse för dina faktauppgifter som inte kom fram i domstolsprocessen. Annars får vi alla förlita oss på vad fackjuristerna kom fram till.

 14. Jag minns faktiskt inte vem som döpte honom till Agent-Magnus, det var i alla fall inte jag. Rätt fyndigt namn på en pajsare som i namnet förklarar att hans blogg är en sovande Mossad-agent.. Möjligen tyder namnet oxo på bristande omdöme, men det har vi ju sett kopiöst mycket av bland de s.k. Likud-bloggarna. F.ö. Gus, jag har länkat till källan, mer pyssel än så tycker jag inte IDF-befäl är värda..

  Det ”intryck” du talar om skrev jag om: ”Trots att jag bett honom komma med sakliga invändningar till det jag skrivit så har han alltid valt att hysteriskt vråla ”Jinge ljuger!” i stället för att tala om VAD han opponerar sig mot. Exakt samma metod som nazistkrypen använder..”

  Annars har han inte märkts..

 15. Jinge –

  Källan i rättsfall är INTE dagstidningar. Källan är domstolsprotokollen. Om domstolen friger från dråp, och Jinge fäller för överlagt mord, då bör du ha antingen juridiska insikter som överskrider domarnas – eller faktaupplysningar som inte kom fram i processen. Slutsumman av det som står att läsa i Haaretz (hebreiska versionen) är att en drusisk officer åtalad för dråp blev frikänd. Vad flickans fader sade efteråt är intressant från ett känslomässigt och mänskligt perspektiv, men knappast relevant för skuldfrågan.

  Trots att du inte tycker om Israels politik, så måste du betänka att Israel faktiskt har ett domstolssystem som står i klass med de västerländska i fråga om integritet och juridisk balans. Det kan man inte direkt säga om något av arabländerna.

  Sist men inte minst – vad har du hittat i den arabiska pressen om detta fallet? Jag upprepar frågan som du så ivrigt censurerar bort – Jinge, behärskar du arabiska?

 16. ”Trots att du inte tycker om Israels politik, så måste du betänka att Israel faktiskt har ett domstolssystem som står i klass med de västerländska i fråga om integritet och juridisk balans.”

  10 000 palestinska fångar varav 3000 utan vare sig rannsakan eller dom ??

  Skämta inte !!

 17. Jinge,

  De 7000 dömda fångarna har dömts av domstol och hade alla tillgång till advokat, vittnen, översättare osv. De 3000 hålles enligt brittisk lagstiftning, samma lag som finns och tillämpas i Jordanien. Jag tycker heller inte om denna lagen, men den har inget med domstolsväsendets yrkeskunnande att göra. De fall som kommer till en juridisk process har tillgång till ett välkvalificerat rättsystem. Att Knesset borde ändra många av de gamla engelska lagarna har inget med domarkårens integritet att göra.

  Hur går det med arabiskan – vi väntar alla på svar.

 18. De dömda, är de oxo dömda enligt Brittisk lagstiftning?

  Du menar, kan inte Israel döma dem enligt Israelisk lagstiftning så tar man till ngn lag som gällde innan israelerna fick tillgång till landet som en egen stat?

  ”har inget med domstolsväsendets yrkeskunnande”

  Men det har en hel del med Israels syn på de mänskliga rättigheterna att göra..

  ”vi väntar alla på svar”

  Vilka vi ??

 19. Jinge –

  Lagar försvinner inte av sig själv. På västbanken gäller brittisk, jordansk och ottomansk lag, men inte israelisk. Detta faktum kan Knesset inte ändra, bara de jordanska lagstiftarna. Detta eftersom Israel inte har annekterat området. Lagen om administrative detention är mer eller mindre identisk i Israel och Jordanien.

  Vad gäller Israels syn på mänskliga rättigheter så är allt relativt. Sverige får bättre betyg än Israel av Amnesty, men Israel får betydligt bättre betyg än sina grannländer. Glöm inte att Israel befinner sig i krigstillstånd – och tyvärr så går krig och mänskliga rättigheter inte ihop speciellt bra. (De jure krigstillstånd därför att Syrien, Libanon, Irak förklarade krig mot staten 1948. De facto därför att PA utför krigshandlingar mot Israel.)

  Vi – det är jag och alla mina vänner. Nu när du har noterat frågan så kan du väl också svara ärligt. Det finns flera tusen språk på jorden, om du inte kan ett av dem så är det väl inget att skämmas för.

 20. Jag undrar hur man kan se om en person skriver sina egna kommentarer och vart du har fått det ifrån. Tycker det e lite lågt att slänga ut sådana beskyllningar utan att bifoga bevis för att det stämmer.

 21. Gus:
  Det var jag som myntade begreppet ”Agent-Magnus”… det ska inte Jinge ha äran för.
  Det var tydligen tillräckligt träffande för att ett antal skribenter skulle lägga det på minnet.

  Sen har vi den hårresande historien om 17 åriga Iman…
  Och där ägnar du dig åt att prata enastående mycket skit!
  Man behöver inte lusläsa några domstolsprotokoll för att i motsats till dig, anse att detta är fullständigt avskyvärt, och inget annat än överlagt mord.

  Har någon israelisk militär blivit dömd för mord på palestinier någonsin?
  Jag tror inte det…

  Och varför skulle man nu plötsligt inte lita på israeliska tidningar…
  Är det för att dom är judiska?

  Men det blir på detta sätt när man ska försvara det oförsvarbara, då är det enklast att försöka strypa debatten!

  ”Lagar försvinner inte av sig själv”
  ***Precis, det finns ju två sorters lagar, dom som israelerna inte följer, och dom man struntar i…
  I fallet med Iman, så gäller krigets lagar, Fjärde Genèvekonventionen. Israelerna skrev under den 1951….

  Sist men inte minst så framförs den mest klassiska av alla ruttna israeliska bortförklaringar, vi är ju i krig, då är allt relativt….
  Den enda anledningen till att det fortfarande råder ”krigstillstånd” är för att israelerna själva väljer det! Att då framföra ”krigstillståndet” som alibi för israeliska gräsligheter, är en argumentation som är totalt dödfödd!

 22. Guardian –

  Som vanligt har jag svårt att hitta fakta eller juridiskt gångbara principer i dina skrifter.

  Skillnaden mellan ”överlagt mord”, ”dråp” eller ”vållande till annans död” ligger inte i handlingen per se, slutresultatet i alla tre fallen är att en person är död. Skillnaden är i avsikten innan handlingen utfördes samt vad som kallas ”state of mind.” Dessa rättsprinciper gäller i alla moderna juridiska system.

  När en soldat öppnar eld, så är den avgörande frågan ”state of mind.” Om flickan i det avgörande ögonblicket rimligen uppfattades som ett hot – då hade kaptenen i detta fallet rätt att öppna eld. Att hon senare visade sig vara ett obeväpnat barn som förringat sig in i en krigszon är beklagligt, men irrelevant. Eftersom palestinierna tyvärr använder barn som kombattanter ganska regelmässigt och uniformer inte förekommer, så är det i många lägen ytterst svårt att avgöra om ett barn är militärt hot eller inte. Eftersom hon dessutom inte hörsammade uppmaningen att stanna och eld förekom i närområdet, så ansåg yrkesjuristerna alltså att det var rimligt att uppfatta henne som ett hot.

  En tidning kan, så vitt jag vet, inte vara judisk. Tidningar har ingen religion, såvida du inte tillskriver döda objekt en egen själ. Varken israeliska eller några andra tidningar räknas som källangivelse i rättsfall. Domstolsprotokoll gäller, och inget annat. Skuldfrågan kan inte avgöras av välmenande svenskar som har läst en kort tidningsnotis på 100 ord, men som inte har tagit del av vittnesmål eller andra domstolshandlingar.

  Israeliska domstolar dömmer efter existerande lagar. Det israeliska rättssystemet har mycket högt anseende inom internationella juridiska organisationer. I din Israel-kritik borde du lära dig skilja mellan politiska system och juridiska system – domstolar är juridiska. Israeliska domstolar kan inte stifta lagar, bara tillämpa de lagar som politikerna stiftar – liksom i andra länder. I Israel gäller en blandning av ottomanska, brittiska och israeliska lagar. På västbanken gäller inte israeliska lagar, utan jordanska. Detta är inte domstolarnas eget val.

  Allt är relativt, vare sig det råder krig eller fred. Att Israel av Amnesty får bättre betyg vad gäller mänskliga rättigheter än Saudi-Arabien, Syrien, Irak, Egypten, Libanon är ett faktum.

  Krigstillstånd råder därför att inget fredstraktat har slutits med Irak, Syrien och Libanon. Det har rått krigstillstånd med Egypten och Jordanien förr, men det upphörde efter ingångna fredstraktat. Jag har svårt att förstå ditt resonemang att ”israel själv väljer” att PA skall utföra de facto krigshandlingar mot Israel. Tvärtom, Israel gör allt som är möjligt, både diplomatiskt och militärt, för att stoppa dessa krigshandlingar.

 23. Guradian –

  En sak till som jag just lade märke till efter att ha läst ditt claim rörande Agent-Magnus. Nu vet vi att du är fåfäng…

 24. ”Att hon senare visade sig vara ett obeväpnat barn som förringat sig in i en krigszon är beklagligt, men irrelevant.”

  Förirrat sig in i en krigszon? Flickan var på palesinsk mark, där hade hon all rätt i världen att vara. Men det hade inte soldaterna från IDF.

  Och det tycker normalt inte soldater i IDF heller. Jag har bara träffat en iofs, men han berättade att inga av hans kamrater ansåg det, lika lite som hans syskon som oxo tjänstgjort där.

  OCh allt detta VET du Gus, eller hur?

 25. Gus:
  “International humanitarian law (IHL) requires that armed forces distinguish at all times between combatants and non-combatants, and absolutely prohibits any deliberate killing of civilians. It also requires that armed forces observe the principles of military necessity and proportionality.”
  Human Rights Watch

  Från Fjärde Genèvekonventionen, som Israelerna skrev under den 1951…
  ” (1) Persons taking no active part in the hostilities, including members of armed forces who have laid down their arms and those placed hors de combat by sickness, wounds, detention, or any other cause, shall in all circumstances be treated humanely

  Art. 4. Persons protected by the Convention are those who, at a given moment and in any manner whatsoever, find themselves, in case of a conflict or occupation, in the hands of a Party to the conflict or Occupying Power of which they are not nationals”
  Som synes är internationell lagstiftning är glasklar på denna punkten.

  ”Om flickan i det avgörande ögonblicket rimligen uppfattades som ett hot – då hade kaptenen i detta fallet rätt att öppna eld. Att hon senare visade sig vara ett obeväpnat barn som förringat sig in i en krigszon är beklagligt, men irrelevant.”
  *** Kapten R stod alltså uppe i ett befäst torn som var placerad högst uppe på en sanddyn och omgivet med taggtråd och flickan, Iman, befann sig långt ifrån tornet, minst 70 meter.

  Israeliska televisionen har fått tag på det bandade samtalet mellan de israeliska militärerna:

  From the watchtower ”It’s a little girl. She’s running defensively eastward.” ”Are we talking about a girl under the age of 10?” ”A girl about 10, she’s behind the embankment, scared to death.” ”I think that one of the positions took her out.” ”I and another soldier … are going in a little nearer, forward, to confirm the kill … Receive a situation report. We fired and killed her … I also confirmed the kill. Over.”
  From the operations room ”Are we talking about a girl under the age of 10?”
  Watchtower ”A girl about 10, she’s behind the embankment, scared to death.”
  Capt R then ”clarifies” why he killed Iman
  ”This is commander. Anything that’s mobile, that moves in the zone, even if it’s a three-year-old, needs to be killed. Over.”

  Med andra ord framgick det att ingen av soldaterna på bandet uppfattar Iman som ett hot, utan att tvärtom hade Iman identifierats av soldaterna som ett vettskrämt barn, som rör sig bort från tornet.
  De palestinier som blev vittne till händelsen bekräftar även skeendet.
  Med denna bakgrund är det svårt att inte komma till någon annan slutsats än att detta rör som om ett kallblodigt mord. De flesta domstolar utanför Israel hade utan tvekan skickat Kapten R i fängelse, därom råder ingen tvivel.

  Iman är bara ett av dom över 600 barn som skjutglada israeliska soldater mer eller mindre medvetet har dödat…

  Vidare, att hänvisa till Irak, Syrien och Libanon, är enbart korkat eftersom det inte har ett dugg med de israeliska soldaternas uppförande på Västbanken eller Gaza.

  Den enda anledningen till att det fortfarande råder ”krigstillstånd” är för att israelerna själva väljer det!
  Om man hade varit intresserad av fred hade man engagerat sig i Beirut initiativet från 2002, detta ignorerades totalt!

  Att det inte blir några framsteg beror i vanlig ordning på att det är Israelerna som vägrar ”förhandla” så länge man inte får diktera villkoren.
  Detta ”krigstillstånd” ska sedan användas för att ge skäl för israeliskt barbari…

  Anything that’s mobile, that moves in the zone, even if it’s a three-year-old, needs to be killed.
  Man kan verkligen fråga sig hur många man vinner för Israels sak genom att försvara sånt här….

 26. Ajajaj Guardian!

  Nu kommer du inte kunna resa till Israel om du skulle få lust…

  Komma med fakta på det där sättet.. :)

 27. Heheheh får väl åka någon annanstans…:)

  Jinge!
  Gå och lägg dig nu! Det är en order..
  Det är för tusan mitt i natten =D