Demonstration mot Israels massakrer !


Söndag 6 augusti, Samling på Medborgar-
platsen klockan 13.00. Tal av Lars Ohly, Shora Esmailan med flera..

Israel ut ur Libanon och Palestina
Avbryt allt militärt samarbete med Israel nu
Häv handelsavtalet med Israel nu

ARRANGÖRER: International Solidarity Movement, Nätverket bojkotta Israel, Palestinska föreningen i Stockholm, Vänsterpartiet Storstockholm, Ung Vänster Stockholm, SSU Stockholm, Broderskapsrörelsen, Palestinagrupperna i Sverige, Palestinagruppen i Stockholm, Socialistiska Partiet, Ungsocialisterna, Folket i Bild, SEKO klubb 119, Grekiska Riksförbundet, Islamska Förbundet, Sveriges unga muslimer, Miljöpartiet, Kommunistiska Partiet, Syriska Föreningen, Grekiska kommunistpartiet, RKU, SKP, SKU, Kampanjen för solidaritet med Palestina m f l.

BAKGRUND: Sedan knappt en månad tillbaka regnar israeliska bomber över Libanon. Sedan än längre tillbaka över Gaza. Den svenska regeringen måste börja agera. Det räcker inte med fördömanden i ord. Vi vill se handling! Därför kräver vi att…

…Sverige stoppar allt samarbete med den israeliska armén. Vi kräver att Sverige kallar hem sin militärattaché och avbryter importen av vapen och ammunition till Israel. Vi kräver att Sverige verkar för att EU säger upp fri-

handelsavtalet med Israel till staten Israel visar elementär respekt för folkrätten och att Sverige visar respekt för palestiniernas demokratiska rättigheter och erkänner den palestinska folkvalda regeringen.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, Israel, demonstration, mellanöstern, Libanon, Palestina[/tags]


17 svar till “Demonstration mot Israels massakrer !”

 1. Ett bra mått på en frågas folkliga förankring är hur mycket pengar man är beredda att skänka i olika sammanhang. Tex så har Röda Korset nu talat om att de fick in 129 Miljoner på kort tid efter Tsunami katastrofen. Röda Korset har hittills fåt in 31.000:- !!! till offren i Libanon. Det säger en del om vad svenska folket tycker i denna fråga.

 2. Fast du glömmer vad Röda Korsets chef sade i radio.

  1) Det är alltid svårt att få folk att skänka pengar till krigsoffer.
  2) Det är under semestern detta har startat så man ska inte förvänta sig mer.

  Varför berättade du inte det oxo?

  Ska vi gissa?

 3. Hahaha! Där var du snabb Jinge!

  Jag hörde också det där på radio och tänkte att några av Zion-bloggarna skulle slå upp det stort. Så blev det Token här som nämnde det! :-) För övrigt ljuger han om siffrorna också, tvärt av. Man kan inte heller jämföra naturkatastrofer och krigsoffer, när det var tsunamin hade över 500 dött, man talade om att tusentals saknades i media. Med andra ord så var det Token själv, höger-Token…

 4. När det gäller bojkott av Israel så verkar det som om världens ledare ”håller ihop” i sin milda kritik. I dag på text-tv s.133 gör Hugo Chavez det rätta genom att kalla hem deras ambassadör i Israel för att markera sin ställning.

  ”President Hugo Chavez sade i ett tv-tal att Israel gör sig skyldigt till folkmord och att det är upprörande att se hur dödandet av kvinnor och barn fortsätter med USA:s stöd”

  Tänk om G.P kunde stå upp och säga något liknande, men det lär väl inte hända tyvärr.

 5. När det nu demonstreras mot Israel, man kan ju bara hoppas att demonstrationen riktas mot Hezbollah också, jag menar deras ca. 100-200 raketer/dag mot Israel fyllda med kullager är ett brott mot mänskligheten!!??

 6. Sandbuzz! Hur var det nu med din iställning till Isreals urskillningslösa bombande av civila? Hur var det med de resolutioner som de vägrar att uppfylla?

  Du vet väl att ett medlemsland i FN måste följa Säkerhetsrådets resolutioner..?

  Har Israel följt EN resolution ??

  Borde du inte bekymra dig lite över vad Israel håller på med?

 7. sandbuzz: Är splitterbomber (med kullager) fosforbrandbomber och klusterbomber tillåtna att använda?

 8. Jinge, Min inställning till urskillningslöst bombande är negativt. Och jag skulle vara bland de första protesterande mot urskillningslös bombardemang av civila.

  Nu vet vi, också i sverige förmodar jag, att Israel utför ingen urskillningslös bombning av civila. Att de target Hezbollah, vad de tror är Hezbollah mål, är fullt klart.
  Nu vet vi också att Israel använder sig av guided missiler, där träffsäkerheten är mycket stor. Det är inte att säga att de inte gör misstag och dödar civila i tron det är Hezbollah fighters. Att ta ut broar är ingen urskillningslös bombning, det är en strategi att förhindra vapenleveranser från Syrien till Hezbollah. Om du har gjort lumpen, vet du säkert att det är legitimt.

  Lyssnade du till Mackenzie’s intervju?

  Jag har ca. 75 TV kanaler, med många nyhetskanaler från USA och Canada, och tro mig ingen har kallat Israel’s bombning urskillningslös. Att civila sätter livet till råder det ingen tvekan om, och det är tragiskt.

  Vad jag hoppades på var att demonstrationen också riktar sig mot Hezbollah’s brott mot mänskliga rättigheter. Det råder ingen tvekan om att Hezbollah in fact skjuter Katyushka raketer in i Israel. Dessa raketer har ingen som helst styrning, utan man siktar grovt och skjuter. Raketerna har en spridning på ca. 1 km, så de kan slå ner var som helst inom en kilometers radie. Detta min vän, är urskillningslös bombande av civila, då de har absolut ingen kontroll var raketen landar. Jag har inga som helst uppgifter att de har träffat Israeli mititära mål med sina raketer. (men, jag tittar inte heller på TV 24 timmar om dygnet). Dessutom, är dessa raketer försedda med kullager och utgör vad man kallar klusterbomber.

  Angående FN’s resolutioner mot Israel, vad jag har förstått under andra diskussioner på andra debattforums och bloggar, de konstituerar endast rekommendationer. Jag vill bara påpeka att jag är ärlig i mitt uppsåt och skriver vad jag ärligt tror. Jag ljuger inte medvetet.

  Jag tycker också att människor i allmänhet i nordamerika är mer intresserade att få tillstånd fred i mellanöstern än t.ex. Europeer. Jag säger detta därför att det finns många ”peace camps” som för tillsammans Palestinska och Israelska ungdomar så de får lära känna varandra, och inse att de bara är ungdomar med mycket lika intressen. Vi har en i Montreal. De åker ofta hem med vidöppna ögon, och kanske kan när de växer upp bli part av lösningen istället för part av problemet. Jag känner inte till något liknande i Europa.

  Du har som en bloggare här en chans att brygga båda sidorna med att också fördömma Hezbollah, som efter allt startade spektaklet.

  Glöm inte att jag är ärlig i mitt uppsåt. Jag kan inte fördömma Israel för vad de gör nu, för de var inte orsaken till detta senaste krig. Jag skulle försvara mig lika våldsamt om mitt land var angripet. Vill du censurera mig för jag är outspoken och inte gillar vad jag skriver, så inviterar jag dig att diskutera på min blog. I hold no punches there.

  mvh/
  T

 9. E,

  Det finns idag inget förbud mot användadet av klusterbomber och fuel bomber.

  ”A fire bomb is a thin-skinned container of fuel gel designed for use against dug-in troops, supply installations, wooden structures, and land convoys.”

  Det arbetas inom Human Right Watch att förbjuda klusterbomber. Men nej, enl vad jag känner till de är inte förbjudna. Jag önskar de var.

  Vit fosfor kan användas som bomber för att lägga en rökridå. FN anser att vit fosforbomber som används offensivt är classifierad som ett kemiskt vapen och är förbjudet.

  Nu har Israel nekat till användning av vit fosfor.

 10. Sandbuzz!

  Nu vet vi, också i sverige förmodar jag, att Israel utför ingen urskillningslös bombning av civila.

  Förstår du inte alls vad du gör med din egen trovärdighet när du hittar på sådär helt sanslöst? ”Nu vet vi” är ett understatement som slår negativt eftersom vi faktiskt känner till en del om israels strategi att bomba sönder infrastruktur och hela stadsdelar i Libanon. Man har dessutom visat satellitbilder över staden som visar att en hel stadsdel med hyreshus är helt jämnad med marken.

  Angående FN’s resolutioner mot Israel, vad jag har förstått under andra diskussioner på andra debattforums och bloggar, de konstituerar endast rekommendationer.

  Då kan jag berätta för dig att varje resolution som FN:s säkerhetsråd fattar om en medlemsstat i FN är tvingande för medlemsstaten. Man har, i och med inträdet i FN, förbundit sig att följa dessa resolutioner. Jag tycker dessutom att du ska undvika att skaffa dina fakta från bara debattforum och bloggar. När det gäller de regler som gäller finns det en utomordentligt informativ webbplats på http://www.un.org/english/ där du snabbt och enkelt kan leta fram de regler som gäller.

  Dessutom påstår du någonstans att vare sig ”fuel-bombs”, fosforbomber eller cluserbomber är förbjudna. Jag rekommenderar dig att ta reda på fakta innan du kastar ur dig saker och ting.

  Human Right Watch, som jag länkar till i min vänstra kolumn, har fakta. Bland annat om Israels riktade anfall mot civila och de regler som gäller krig. Kolla in den sidan noga!

  Jag ljuger inte medvetet.

  Jag är inte så säker på det faktiskt. Du verkar i alla fall inte alls särskilt insatt i de påståenden du hasplar ur dig. Att du inte kan fördöma Israel för att de fram till idag dödat säkerligen över 1000 civila libaneser och drivit närmare en miljon på flykt, känns bara beklagligt.

  Det är ingen här som hävdar att vare sig Hizbollah eller palestinierna är guds bästa barn. Men då man tror att israelerna är det så visar man bara upp sina kognitiva tillkortakommanden. Offentligt…

  HRW: The 50-page report, “Fatal Strikes: Israel’s Indiscriminate Attacks Against Civilians in Lebanon,” analyzes almost two dozen cases of Israeli air and artillery attacks on civilian homes and vehicles. Of the 153 dead civilians named in the report, 63 are children.

  http://hrw.org/reports/2006/lebanon0806/

 11. Kommentarsregler.

  På denna blogg gäller vissa ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna men jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad, eller har tid, så att jag sitter och kollar upp länkar. Bloggreklam givetvis förbjuden, trackbacks är ok.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således ej tillåtna. Inte heller kommentarer som är skrivna för att provocera.

  Medvetet ljugande raderas givetvis direkt. Har du uppgifter som du själv inser kan ifrågasättas så får du skicka ett separat mail med de länkar du refererar till om det inte är internationellt väletablerade medier.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av dessa villkor ej uppfyllts. För övrigt gäller att det inte är någon ”mänsklig rättighet” att få kommentera här.

  Jämför gärna med en tidnings insändarsida..

  // Jinge