Demokraterna och Världen förlorare i nattens val


Det demokratiska partiet förlorade nattens val och nu tyder allt på att de ska förlora valet i ytterligare sex delstater, de stater där primärvalet ännu inte är avgjort.

Hillary Clintons makthunger verkar vara helt gränslös, hon skadar partiet något oerhört genom att inte slänga in handduken. Nu talar alltfler om att hon kommer att låta super-
delegaterna avgöra frågan om vem som ska bli partiets kandidat – först på partikonventet. Och hur de än röstar så kommer partiets självt att förlora. Risken är stor för att detta kommer att skada demokraterna under många år framöver, glada är förstås republikanerna med John McCain i spetsen, men glada är också militärindustrin och alla hökarna inom den högerextrema religiösa rörelsen i USA.

Dessutom finns risken att John McCain lanserar den förlorande demokraten som sin vicepresidentkandidat. Så något som såg ut att bli en chans till förändring av amerikansk politik kan mycket väl bli en bekräftelse på den amerikanska politikens undergång.

Vi är tämligen många som inte känner annat än förakt för den politik som George W Bush för, och det gäller givetvis hela världen. Att ljuga för sin befolkning för att kunna dra igång ett korståg, ett korståg som också är ett slags nykolonialism visar med all önskvärd tydlighet att ordet imperialism egentligen borde stavas USA.

Att USA också spelar under täcket med Israel förstärker givetvis bilden. Parallellt med detta så visar också diktaturstaten Kina att de är ute efter samma sak i Afrika. Man är på jakt efter råvaror, makt och inflytande, precis på samma sätt som USA, och förr eller senare kommer

kampen att stå mellan USA och Kina. Stackars dem som lever då.

Demokraternas strå till stacken nu är den utdragna, eller varför inte segdragna, kamp om makten som Hillary Clinton visar upp. Det är en strid som världsmedborgarna riskerar att få betala ett mycket högt pris för. Det finns stor anledning till oro inför det som nu händer i USA.

Politiken1 AB Dagbladet DN1 SvD

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Hillary Clinton, Barak Obama, John McCain, Primärvalet, USA, Imperialism, Kolonialism, Kriget mot Terrorismen, Religiös fanatism, Militärindustrin, Aipac, Olja, Råvaror, Kina, Partikonventet, Demokrater, Republikaner, Demokrati, Politik[/tags]


17 svar till “Demokraterna och Världen förlorare i nattens val”

 1. Sant. USA har f.n. ingen medtävlare bland imperialistiska länder, Storbritannien är på väg att trappa ner, men Kina är på väg uppåt. Ett Kina som kan ställa upp en armé på 2-300 miljoner beväpnade soldater om behov finns. Den kvarvarande oljan är nyckeln till absolut världsherravälde och med ytterligare en republikans president så hotas världsfreden alltmer.

 2. Nu får du allt förklara dej Jinge; på vad sätt är det kört för Demokraterna nu? Inför presidentvalet så lär väl Obama till sist stå som den starke Demokraternas kandidat (och då har väl Clinton lagt ner sitt race) och handlar Presidentvalet mellan Republikanernas McCain och Demokraternas Obama! Varför skulle det vara kört för Obama och demokraterna nu?

 3. Visst Du har alldeles rätt när det gäller den långdragna processen mellan Clinton och Obama.
  Detta skadar demokraterna ju längre detta pågår!
  En som tydligen ”tjänar” på detta är John McCain. Nu är han ingen Bush om man har följt vad som sker där borta! Trots ålder kan han faktiskt , tror jag , bli en riktigt bra president för USA. Han kommer att ta hem detta i slutändan! Makten verkar åtminstone när det gäller Clinton vara mycket viktigt.

 4. Hur tänker ni? Debatten på de här bloggarna om demokraternas nästa presidentkandidat verkar något naiv. Blir Obama demokraternas presidentkandidat så blir näste president ännu en republikan. Och det tror jag inte världen skulle orka med.
  Jag tror ni underskattar rasismens styrka i USA. Allt white trash som går att uppbåda kommer gå man ur huse för att slippa en svart man i Vita Huset.
  Dessutom är Obama för oerfaren. Hillary har ju varit president i två omgångar tidigare medan marionetten hon då hade framför sig mest gick med byxorna nere. Hon vet hur man ska handskas med gubbarna i D.C. medan Obama kommer vara en vante i händerna på lobbyisterna.

 5. ElEmAl: Samtidigt så visar opinionsundersökningar att Obama har en större chans mot McCain än vad Clinton har. Många har agg mot henne (och Bill) sedan 90-talet och alla affärer då.
  Men du har en bra poäng i att rasmotsättningarna fortfarande lever kvar. Ska Obama vinna över McCain måste fler Afro-amerikaner än Rednecks ge sig ut och rösta i november!

 6. Hillary vill inte se en ”neger” som president. Och maken Hill, förlåt Bill har skolat henne i rasismens innebörd. Sedan är det ju detta med kompisskapet med Bush. Hjälpa Georges kompissar att vinna presidentvalet! Om inte, ja då mördar de Obama och upprättar officiellt Diktatur!

 7. Lustigt att McCain utmålas som ett hot mot världen enbart för att han är republikan (vilket i sig är konstigt eftersom demokraterna egentligen är mer ”interventionistiska” till sin natur) när han faktiskt har gått emot samma parti i en rad frågor och varit föredömligt principfast i sitt motstånd mot användningen av tortyr såväl som protektionism. Blir Obama eller Clinton vald så kan vi räkna med fler amerikanska handelshinder, blir McCain vald kan vi räkna med en rättvisare handel (åtminstone relativt dem).

  McCain är inte ultrakonservativ ultrahöger, han är liberalkonservativ mittenhöger. Det är rätt stor skillnad.

 8. Visst är Clintons maktbegär motbjudande men jag gillar den pågående tävlingen och hade gärna velat se mera sådant även i Sverige. Varför välja ledare inför låsta dörrar och lägga band på den intärna diskussionen med hänvisning till att partiet tar skada osv. Det är bara dumheter. Hade sossarna valt en ny ordförande efter Ingvar Carlsson inför öppen ridå hade aldrig katastrofen Persson blivit statsminister t ex. Möjligheterna hade varit större för gräsrötterna att vara med och bestämma vem skulle ha kommit efter Persson med.

 9. Nisse och Palle – Personval är ingen lösning i en partidiktatur. Det är partiet som styr inte enskilda politiker. Och över Partierna styr Statsförvaltarna. Och över Statsförvaltarna styr eliten, är det så konstigt i dagens värld?

 10. Nisse, din logik är lika märklig som att undra varför Mussolini sågs som en dålig kille för att han är tunnhårig.

  McCain ses som ett hot för att han förespråkar en fortsättning av Bushs politik, stanna i Irak i över 100 år, bombningar av Iran och startandet av flera krig.

  Jag tycker inte det känns lockande. Du kanske ser det mer som ett löfte än ett hot?

  McCain har annars accepterat säkerhetsstjänstens rätt att använda tortyr.

 11. Det finns faktiskt ett enkelt sätt att avsluta primärevalet, det är att superdelegaterna bekänner färg.

 12. Kjell! Ditt uttalande om familjen Clintons rasism visar på en avgrundsdjup okunnighet och förutfattade meningar. Hade du vetat vad du talade om hade du förstås haft klart för dig att Hilary under studenttiden och sin tidiga karriär aktivt deltog i svarta medborgarrättsrörelser och att paret Clinton är och har varit mycket ansedda inom nutidens svarta intresseorganisationer.

  USA mår nog bra av att skällas lite på, men det blir mer effektivt om man inte bara häver ur sig rena felaktigheter och soundbites utan förankring i verkligheten.

 13. @Pontus: Soundbites?

  Kjell verkar lite vild. Han har redan lyckats få en kommentar raderad, minns inte varför men dock.

  Jo, Clintons är nog politiskt korrekta i det avseendet men jag förväntar mig få höra att hon har gett upp i morgon när jag lyssnar på morgonnyheterna. Gör hon det så kan hon dra sig ur med flaggan i topp, annars kommer man att få bära ut tanten.

 14. Hampus – du verkar dåligt påläst när det gäller McCain. Han är ingen Bush och inte kommer någon president dra bort alla trupper från Irak.Han är egentligen ett mellanting i de två blocken där. Jag tror han faktiskt kan bli en bra president och han vinner – var så säker.:-)

 15. Men innebär inte detta samtidigt att demokraterna får massor med uppmärksamhet och alla lyssnar på vad de har att komma med, medans McCain i stort sett skriker ”se mig!” till ingen nytta?
  Jag kan tänka mig att det utdragna racet har både fördelar och nackdelar för demokraterna.
  Men nog är Clinton envis som en röd gris och borde fatta att det är dags att ge upp vid det här laget.

 16. Hehe, Stockholms Lokaltrafik (#15) anklagar mig för att vara dåligt påläst. Utan ett enda exempel! Och kommer med det extremt bisarra påståendet att han skulle vara ett mellanting.

  Ungefär som Bush som skulle vara ett mellanting och alternativet för sammarbete mellan blocken. Gick ju fint.

  Pontus (#13), Hillary har på senare tid umgåtts flitigt med tämligen suspekta organisationer i sydstaterna. Rasist? Nä, opportunist.