De trodde det var al Qaida


Folket i New York trodde att de återigen utsatts för en attack från al Qaida men den här gången var det falskt alarm.

Jag tror att amerikanerna underskattar hotet mot landet, både internt och hotet utifrån. Videon här belyser lite av administrationens ”problem”, framförallt med – sanningen. Men samtidigt med den oändliga lögnhärva som Vita Huset är upphov till så skapas det terrorister på löpande band i världen. De skapas i första hand i Irak idag, till del i Afghanistan och i Palestina. Idag är jag helt säker på att USA kommer att utsättas för ytterligare angrepp från terrorister.

Jag håller helt med producenterna av videon. En enda åtgärd är moraliskt försvarbar, och det är att ställa dessa krigsförbrytare inför krigsrätt. Kommer de undan med sina handlingar så är demokratin allvarligt hotad världen runt.

Att vår svenska regering avstår från att reagera kommer att ytterligare öka politikerföraktet. Hade Göran Persson sparkats om han knutit näven mot Bush? Reinfeldt ville inte ”förstöra stämningen” när han träffade den amerikanska presidenten. Har vi fått de politiker vi förtjänar?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Källor: SvD DN DN2

[tags]Högerregeringen, Bush, Kriget mot Terrorismen, al Qaida, Krigsrätt, Iraq, Politikerförakt, Politik[/tags]


11 svar till “De trodde det var al Qaida”

 1. Ja den var fin. Speciellt slutet som visar den kokande upprördheten hos allmänheten. Visa det i svensk television och låt även vår allmänhet få se att Bushadministrationen inte är någon ”vanlig amerikansk regering” utan en extremt illa omtyckt regim. Sveriges politiska gräsrotsrörelser borde dessutom ställa sig bakom och visa sympati med de rörelser i USA som vill ställa administrationen inför rätta.

 2. En utrikeskorrespondent på Rapport sa igår att det är bara tre av tio amerikanare som vill fortsätta kriget mot Irak. Samtidigt som det är det största samtalsämnet människor emellan i hela USA.
  Det är faktiskt det enda positiva med det hela, att amerikanarna i stor har genomskådat Bush och de andra grabbarnas lögner, trots Murdoch – och Fox News propaganda.
  Men vår käre utrikesminister och smalspårige greve Carl Bildt anser fortfarande att det var rätt att gå in och eliminera Sadam. Samtidigt som han fortfarande förfasar sig över Sadams brott…
  Jag tycker att om man nu ska jämföra så bleknar bilden av Sadams brott något i jämförelse med Bushs.

  Men det är uppenbart att man väljer själv sina fiender beroende på vilket syfte man har…

 3. ”Gaseksplosion”. Jaha. Få dager efter att en gammal recirkulerad video med bin Laden ”dyker upp” hos CNN. Etc. etc. Det verkar som Rudy Giulianis valkampanj börjar ta fart i kombination med Bushs/Cheneys kampanj för att utvidga kriget ytterligare. Låt mej gissa: Cheney kommer att inneha en central ”rådgivare”-position där (också). Våra orwellska medier sjunger som vanligt lydigt på denna regimtrall.

  Interessant fråga: USA stödjer en shiitisk regim i det ockuperade Irak, något Iran är väldigt nöjd med. USA säger seg bekämpa Al Qaida i Irak, Al Qaida (Al Zamwahri) hotar nu Iran med terror. Varför i alla dagar skulle Iran önska seg krig med USA? Men Cheneys regim i USA gör som Al Qaida och Israel: hotar Iran med bombterror. I motsats till Al Qaida och Israel behöver dock USA en krigsursäkt.

 4. Filmen säger en sak: USA:s och flera av världens underrättelstjänster hade fel. Eller så har vapnen flyttats.
  Den bevisar INTE att ledande politiker i USA och många andra länder medvetet ljög.
  Det vore intressant att publicera en saklig film om FN:s skandalösa muthärva i relation till Saddam Hussein. Utan hetsiga kommentarer i slutet av onyanserad person med egen agenda. Kanske kunde man även gräva fram de ekonomiska motiven bakom Frankrikes envisa linje mot invationen i Irak… Hillary Clinton och John Kerrys enorm omsvängningar i retoriken inför senaste presidentvalet och hur de tidigare röstat inför Irakkriget kunde ju också belysas. Det är ju lätt att ha åsikter man inte måste ta ansvar för.
  Förlåt, jag är bara så trött på pajkastning!

 5. Hej John, varför denna ilskna pajkastning på Frankrike som bara gjorde vad landets folkvilja önskade? Det är väl skönt med demokrati så säg?

 6. Jag tycker oavsett om det är olyckor eller terrordåd så har dom ganska gott om dom i New York iallafall.Ni har väl sett den s.k. konspirationsteori-filmen om 9/11?Där framgår det ganska tydligt att Bush regimen visste om att terrordåden skulle genomföras och dessutom planterade in sprängämnen i WTC för att det skulle få större effekt,det är inte alls troligt att tornen skulle rasa samman så fort bara p.g.a. av flygplanen.Varför?
  För att få en anledning att starta krig.
  Och om inte annat så är det verkligen en anledning att ställa regimen inför krigsrätt.

 7. Jag är glad att du lyfter fram den lilla människan som så ofta blir lidande. Jag kan uppriktigt säga att mitt hjärta går ut för oskyldiga – inte minst barnen! Just detta är i mångt och mycket en drivkraft i mitt eget engagemang för barn i Sverige och internationellt. Därför var det så oerhört frustrerande att se Saddam Hussein gäcka FN och bryta närmare närmare 20 resolutioner. Därför var det så upprörande att inse att FN:s ”mat för olja” program missbrukades och att girgheten hos europeiska politiker tog överhanden så att detta kunde fortgå år efter år. Här har europeiska politker och Saddam Hussein 100 000-tals människoliv och mycket lidande för miljontals människor på sitt samvete.
  De första ett till två åren efter invationen gjordens många opinionsundersökningar i Irak som visade att en stor majorietet av det Irakiska folket nu såg ljusare på framtiden. Men efter att extremister från olika nätverk saboterat samhällsutvecklingen och den demokratiska processen ser det idag mycket mörkt ut. Säkerligen finns det även mycket som skulle kunnat hanterats bättre av de allierade.

 8. John, att Saddam var en diktator som utförde mycket grymma saker mot sitt folk – och att FN:s sanktioner, som i grunden var orättvisa, utnyttjades av giriga irakier och giriga amerikanare, betyder inte att USA:s makthavare ges rätten att ockupera Irak och utför blodiga massakrer på civilbefolkningen för sina ytterst privat ekonomiska oljeintressen.
  Terrorismen i Irak är i hög grad styrd och finansierad av USA, bara så du vet…