De kristna sinnessjuka säger psykiater!


Som bekant så har kristna fundamentalister i Knutby ägnat sig djävulsutdrivning, äktenskapsbrott och mördande. Om det är ett normalt förhållande bland pingstvänner undandrar sig min bedömning, men man vet ju aldrig.

Men nu har i alla fall Socialstyrelsens Rättsliga Råd konstaterat att tron på Gud, Himmel och Helvete är vanföreställningar av psykotisk art. ”– Vanföreställningar är definitionsmässigt alltid psykotiska,” hävdar Käthe Elmgren som är föredragande från Rättsliga rådet i Hovrätten.

Läs artikeln i SvD!

Vilka konsekvenser det får för landets kristna samfund framgår inte i nuläget :D


2 svar till “De kristna sinnessjuka säger psykiater!”

  1. Eller så kanske det är dags att definiera begreppen. Vad är psykotisk? Vad är en ”psyksjuk”, medicinskt och juridiskt? Nog för att såna som jag (ateister) kan tycka att en tro på en Gud eller, ännu värre, på bibeln är mer än måttligt knäppt, men psykotiskt? Nä, vänta lite här nu… Då skulle nästan hela världen vara galen. (vilket den iofs är, men…) Och vad är normalt i så fall, skulle jag vilja veta. Ska bli intressant att se hur de tar sig ur den där rävsaxen, de kan ju inte gärna utnämna varenda kristen, eller pingstvän, som psykotisk!

  2. :-) Nu är det ju en psykiater från Socialstyrelsens Rättsliga Råd som hävdar detta i rättegången. Ordet ”psykotisk” är inte några problem att definiera, mer då kanske ”psyksjuk”. Det ska bli intressant att se hur det går. Följer hovrätten rättsliga rådet så innebär det ju att man implicerar att alla troende är knäppa. :D Själv inser jag att det inte finns ngn Gud/Allah eller liknande, men det är ju rätt många som tycker att JAG är knäpp om de visste det..