De Israeliska vansinnesdåden fortsätter


Tidig morgon och jag möts av Svenska Dagbladets rubriker om att nu Israel mördat 69 civila libaneser. Och då handlar det inte om en felaktigt angiven siffra, snarare en under-
skattad.

SvD: ”Attackerna riktades mot stadsdelen Shiyya, som tidigare varit förskonad från angrepp. Många invånare har stannat kvar i området och dödssiffran väntades stiga. En fotograf från AFP rapporterade om ett trevåningshus som rasat samman och en byggnad intill som kluvits i två delar. En moské stod i lågor”.

Samtidigt rapporterar Göteborgs-Posten att 1500 personer demonstrerat idag mot att Israel får delta i EM i Friidrott. Och när tidningar använder sig av polisens uppskattning av demonstrationsdeltagarnas antal så kan man normalt multiplicera med två. Polisen underskattar alltid demonstranternas antal efter en demonstration och överskattar det innan.

Varför det är så vet jag inte men det är fakta.

GP: ”Elisar Hage har aldrig varit politiskt engagerad tidigare. Hon har bott i Sverige länge, jobbar som sjuksköterska på en vårdcentral och känner sig som en kristen svensk. I går höll hon en av de skarpaste appellerna mot Israels krig i Libanon inför hundratals åhörare. – Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Helst vill jag åka till Libanon och hjälpa till att ta hand om sårade men det går inte att få biljetter. Här hemma i Sverige kan jag knappt sova om nätterna för den oro och ilska som jag känner inför kriget. – Det är inte klokt att USA håller Israel om ryggen när de bombar sönder Libanon och dödar barn och gamla. Jag är kristen. Jag älskar det land jag kommer ifrån. Vi hade behövt allt stöd vi kunnat få för att få en bra demokratisk utveckling i Libanon och i stället blir vi anfallna av Israel.”

Förhoppningsvis kommer Israels agerande att leda till att allt fler får upp ögonen för vad sionismen ställer till med. I bästa fall kommer en effektiv bojkott av Israeliska varor igång, under alla omständigheter så kommer dagligvaru-
handeln att märka att kunderna röstar med fötterna när det gäller varor med Israel som ursprungsbeteckning.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, Israel, Libanon, Mellanösternkonflikten, Sionism[/tags]


5 svar till “De Israeliska vansinnesdåden fortsätter”

 1. Hittade denna från DN.Debatt.

  Grunderna för en långsiktig tvåstatslösning är väl kända.

  Det kan inte bli någon fred så länge Israel bryter mot centrala FN-resolutioner, officiell amerikansk politik och den internationella ”vägkartan” genom att ockupera arabiskt land och förtrycka palestinierna.

  Om vi bortser från framförhandlade ändringar, måste Israels gränser från 1967 respekteras. Och USA måste vara ledande i ansträngningarna för att nå en sådan lösning.

  Jimmy Carter

 2. Inom idrotten får Israel delta som ett europeiskt lag. Då är det ju också naturligt att man också rent geografiskt vill ansluta sig till Europa och få möjligheten att vara med i EU. Om Israel, efter att man ockuperat Libanon, bara anfaller Tukiet också så har man faktiskt anslutit sig till Europa.

 3. Tydligen har dom vaknat i Israel också!

  Israel: Tusentals
  demonstrerade mot kriget
  Uppemot tio tusen personer demonstrerade i lördags i Israels huvudstad Tel-Aviv. Demonstranterna krävde att landets regering slutar kriga i Libanon och lämnar ockuperade palestinska områden.

  Demonstrationen anordnades av flera organisationer, bland annat Gush Shalom, Anarkister mot muren, Kvinnors Fredskoalition och Yesh Gvul.

  Några motdemonstranter kastade ägg på fredsdemonstranterna, men försvann innan polisen fick tag på dem, skriver Gush Shalom på sin hemsida, som även har bilder från marschen.

  Demonstranterna ropade slagord som ”En miljon flyende, det är en krigsförbrytelse” och ”Olmert, Peretz och Ramon, lämna Libanon!”

 4. Tydligen har ingen Hezbollah fighter dödats, alla 700+ är civila. Helt fantastiskt, det är som sagt världens 8’e underverk.