De Blå Khmerernas nya skandaler

Jag tror att vi aldrig haft en statsminister som varit så dålig på att hantera media som Fredrik Reinfeldt. Han låter så överlägsen när han talar med journalister att Ekot sänt samma inslag hela dagen.

Att Khmerledaren själv försöker försvara den borgerliga utnämningspolitiken är väl klart, men precis som i tidigare affärer så lämnas mycket i övrigt att önska när det gäller både tydlighet och ärlighet.

DN: ”Förre försvarsministern Mikael Odenberg var i praktiken ensam kandidat till toppjobbet.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) har sagt att valet föll på hans partivän eftersom en extern konsult funnit att Odenberg i konkurrens med andra var den mest lämpade.

Men den externa konsulten Per Brolin säger till Sveriges Radios Ekoredaktion att han bara bedömde en kandidat som regeringskansliet valt ut utan hans medverkan.

– Jag tog betalt för bedömning av en kandidat, säger Brolin.”

I praktiken så utsåg man Odenberg helt och enbart därför att man ville neutralisera en mycket farlig regeringskritiker. Man ville helt enkelt sätta munkavle på Odenberg. Han hade kallat sin efterträdare för ”tomhylsan” och framfört kritiska synpunkter i flera sammanhang när det gällde försvarspolitiken. Man valde helt

enkelt att köpa honom för en månadslön på drygt 90 000.- plus tjänstebil, säkerligen också chaufför.

Så går det till i Reinfeldts Sverige…

SvD DN12 SDS HD Lasse Ekot

Andra om , , , , , , , , ,

[tags]Blå Khmerer, Moderater, Odenberg, Reinfeldt, Utnämningspolitiken, Val 2010, Politik, Arrogans, Lögner, Högerregeringen[/tags]

  13 comments for “De Blå Khmerernas nya skandaler

 1. 22 februari, 2008 at 17:38

  Den konsult som lämnar ut sin uppdragsgivare på det här sättet blir säkerligen inte långvarig i den branschen. Luktar plantering av nyhet lång väg.

  För övrigt så vet vi väl egentligen inte riktigt hur det här har gått till. Vi drar slutsatser bara från det vi hör i media. Det är inte särskilt ovanligt att detb ara återstår en kandidat på slutet. Eller så var det helt enkelt så att man vill ha Odenberg på ett jobb. Han är bra.

  Bara för att borgarna lovade att inte tillsätta chefer på samma sätt sossarna tidigare gjorde behöver det inte betyda att de int egör på samma sätt. Ibland kanske det rent av inte går att göra på annat sätt. Det visste sossarna men inte borgarna, innan de hamnade i den situationen. Så tror jag att det är.

  Offentlighetsprincipen i alla ära alltså. Men det är inte helt enkelt med att söka ett jobb om det blir tilla llmän beskådan. Man blir automatiskt nedflyttad på det jobb man redan har eftersom chefen inte tycker att man är värd att satsa på eftersom man visat att man vill därifrån. Eller så kanske man visar attman väl kan tänka sig chefens eget jobb genom att söka ett mer kvalificerat än det man redan har. Inte poppis… Dessutom är det väl inte så himla kul att söka ett jobb, bli offentligt beskådad och sen inte få det.

 2. Sara G
  22 februari, 2008 at 17:51

  Regeringen har KU anmälts för förfarandet, som tycks ha gått felaktigt till…

 3. 22 februari, 2008 at 19:14

  Mary; Visst går det att göra på annat sätt. Sanningen är att de inte vill det bara, precis som Socialdemokraterna.
  Visserligen var det en moderat som fick arbetet nu men det kommer bli en socialdemokrat nästa gång. Det säger ju sig själv, de åker troligtvis bort i nästa val och då är det bra att de vet att betalda reträttposter fortfarande står till deras förfogande.
  Inget konstigt med det, så har det alltid varit. Men att försöka ge skenet av något annat är inget annat än ett stort hyckleri.

 4. Uffe
  22 februari, 2008 at 19:29

  En statssekreterare som jobbar för Maud Olofsson sa i TV 4 i kväll att det bara funnits en ”kandidat” för konsulten att bedöma. Så nu vet vi det.

  Maud själv vill inte uttala sig alls, trots att det är hon som anställt Odenberg. Ganska smart, och förmodligen vad Reinfeldt också skulle ha gjort i stället för att ljuga om saker som går att kontrollera.

  En 100% politisk tillsättning för att förhindra att Odenberg fortsätter att sparka Tolgfors (och regeringen) i häcken med jämna mellanrum alltså.

  Uppenbart för alla som kan tänka själv, men inte för hycklarna i Rosenbad. Hur dumma i huvudet tror dom att svenskarna är?

  Än en gång får vi det tvivelaktiga nöjet att se Reinfeldt stå med brallorna nere.

 5. 22 februari, 2008 at 20:11

  Det här är inget unikt för den blå regeringen. Liknande agerande har funnits även under den föregående regeringen.

 6. Styvbard Hårdnacke
  22 februari, 2008 at 20:14

  Okej,nu skulle jag vilja ha en förklaring till varför man,förutom missnöje röstar blått(höger).

 7. Mr. G
  22 februari, 2008 at 21:37

  Det är ganska uppenbart att man favoriserade Odenberg därför att han kritiserade regeringens försvarspolitik. Fegt av Moderaterna.

 8. Christer W
  22 februari, 2008 at 22:26

  Få se om Odenberg har samma civilkurage som i försvarsfrågan när det gäller generalsdirektörsjobbet.
  Då är han definitivt ett patiledarämne för moderaterna.

 9. Ken
  22 februari, 2008 at 23:53

  Ja sälen är helt sanslöst dålig som statsminister. Den sämsta vi haft?

 10. 23 februari, 2008 at 08:02

  Ken; ja, med största sannolikhet. Sverige har trots allt inte haft så många statsministrar och de flesta har ur teknisk synpunkt (även om jag givetvis inte ville ha Ola Ullsten och Ullsaxen som statsministrar…) skött sig utmärkt.

  Den tuppige lille ex-mufaren kommer klart att gå till historien, men inte som han vill. Slår vad om att Filippa hade skött det tio gånger bättre än vad han gör. Givetvis hade det blivit en större katastrof för landet när hon satt igång att slita sönder det, men jag kan lova att hon inte ställt till med en enda skandal.

  Vad ser hon egentligen i den där hundögde klumpen Fredrik?

 11. Wille
  23 februari, 2008 at 10:28

  nicklas eriksson – umm, hon hade nog styrt upp ett antal skandaler imo (’unna sig en glass’-uttalandet är fortfarande bland det mest roliga/dummaste/”let them eat cake” jag hört en svensk politiker säga).

  Chansen att hon hanterat det hela lika osynligt/huvudet i sanden-style som hennes man är nog inte riktigt lika troligt dock.

 12. Patrik
  24 februari, 2008 at 22:47

  Styvbard Hårdnacke: Anledningen till att många röstade blått (enväldigt moderaterna) är dels för att många sökte bli av med Göran Persson.

  Dels att många trodde att det skulle hända något (frågan var ju sedan om det var positivt att de skärde ned på alla resurser till arbetslösa och såg till att ordna piskan för alla ”lata” arbetslösa, studerande, sjukskrivna, sjukpensionärer osv, dvs alla i det ökända ”utanförskapet”, dvs de sade att de skulle HJÄLPA, inte som nu STJÄLPA)

  Dels några riktigt förmögna människor som ständigt klagade på ”50 % skatt”, och ”världens högsta skattetryck”.

  Sist några riktigt blåsta idioter som kallar sig för ”liberaler” och ”nyliberaler” som jämställer monetära tillgångar med frihet. Äkta frihet vill de inte höra talas om. Dvs en frihet att oavsett tillgångar så kan man bli vad man vill.

  I moderaternas värld ska du vara rik för att kunna ta dig någonstans i världen. De är de enda som kommer ha råd med alla försäkringar man måste teckna. Där kommer det finnas fattiga stackare som inte har råd med vare sig skola, vård, äldrevård eller tandvård.

  De får skylla sig själva enligt moderaterna. Deras berömda talesätt: ”Inte ska du väl tro att du får fördelar PÅ MINA PENGAR!”

 13. Sara G
  25 februari, 2008 at 09:39

  Genom att misstänkliggöra alla bidragstagare som att vara potientiella fuskare har regeringen minskat legitimiteten för hela socialförsäkringssystemet. Alla medel om hot och kontroll ska nu tillåtas…
  I slutändan handlar det om att bygga upp ett system som ska bygga på privata lösningar.
  Till gagn för de som har pengar.

Comments are closed.