Dagens Bilder – Bushs konstruerade mediabild


Sätter man sig och granskar mediebilden av George W Bush så framträder bilderna av en hjälte med uppkavlade ärmar. Den bilden har varit konstant sedan 9/11


Räddningsarbetare i New Orleans


Offer i New Orleans


Brandmän i New Orleans


Och självklart präster..


Bush räds inte verkligheten..

Bush skiljer sig knappast från andra politiker, men eftersom han är president i världens enda supermakt så är det lätt hänt att man får en fadd smak i munnen. Jag kan inte undgå att tänka på de hundra tusen offren i Irak och Afghanistan. Vem kramar om dem? Det här är bilden av det amerikanska samhället och dess främste företrädare. Den Amerikanska Mannen.. Gudfruktig, beredd att ta till våld, och förstås, medkännande konservativ.. Man kan baxna för mindre..


14 svar till “Dagens Bilder – Bushs konstruerade mediabild”

 1. Ja, man känner ju verkligen hatet flöda inom en när man ser dessa bilder. Ett underbart härligt hat som kan göra världen bättre, om bara lite fler kunde hata.

 2. Hatet? Jag tyckte att Jinge skrev att detta inte var unikt för Bush? Läste inte du det eller fick du krupp av alla bilderna? Det är väl bra att någon pekar på den bild som skapas *medvetet*?

 3. Hörrö Snöözer! Nu läser du väl ändå in dina egna förutfattade meningar i texten va? Jag har bara plockat några bilder från Vita Husets hemsida, vad du lägger i dessa får du själv ta ansvar för..

 4. Hans strateger lyckas måla upp en bild av en cowboy president. Det skall man inte sticka under stol med. Även om man vet att det är en lögn så kan man mycket väl tänka sig att de som vägrar se fel i honom köper detta med hull och hår.

 5. Ja, det kan vara påfrestande att argumentera för den sidan som faktiskt gör saker. Att bara sitta och hata och kritisera men aldrig behöva försvara något är förstås bekvämare.

 6. För övrigt, Bush som person finner jag totalt ointressant. Jag är mer intresserad av politikers beslut och handlingar än deras ”image” och annat nonsens.
  Ni kritiserar Bush person pga dessa bilder. Om dessa bilder inte hade funnits hade ni eller kanske någon annan klagat över att Bush inte träffat några drabbade. Men nu är det fritt fram att göra nationalsocialistiska anspelningar. Ni suger verkligen ut all mening ur hela rasist-begreppet.

  Ps. En eloge till denna blogg för ett ändå hyfsat diskussionsklimat, Esbatis blogg har ju spårat ur totalt.

 7. ”En eloge till denna blogg för ett ändå hyfsat diskussionsklimat, Esbatis blogg har ju spårat ur totalt.”

  Trots att jag kallar dig Snöözer när jag tycker att du är för bedrövlig?? :-)

  ”faktiskt gör saker” Jo tack! Det han kommer att omtalas för i historieböckerna kommer knappast att bli så smickrande.

  ”nationalsocialistiska anspelningar” Jaså det är så du ser på dessa bilder? Jag tolkade dem bara som om Bush var en riktig karlakarl och cowboypresident. Men fan, han kanske är nazze..?

  :-)

 8. På tal om ”klimatet” på bloggen Snoozer! Jag tar konsekvent bort texter som innehåller personangrepp, och det har jag gjort länge. De betyder att folk som ägnar sig åt slika gör det en gång men ser aldrig texten. Därför är det lugnare här, plus att jag ”bara” har ca 1000 sidvisningar per dygn. Ali har säkert det femdubbla..

  Men skriv nåt riktigt elakt får du se. Det är bara jag som får läsa sådant.. :)

 9. De ”nationalsocialistiska anspelningarna” som Snoozer nämner syftar förmodligen till Nils E:s kommentar och ingenting annat.

 10. Jag VISSTE att jag läst något om det där. Men jag kom inte ihåg var det var. Nu vet vi.. :) Tack!

 11. Eftersom presidenten själv inte kan göra någon katastrofinsats (hans roll är ju att ge underlydande ministrar och tjänstemän order, samt i viss mån förhandla med delstatspolitiker och kongressen) men media och allmänhet kräver att få se något häftigt skapas bilder som dessa.

  Bild på presidenten i Ovala Rummet, talandes i telefon: otillräcklig och arrogant mot katastrofoffren.

  Bild på presidenten i katastrofområdet, ute ur kostymen: god landsfader som tar folk allvar på oro.

  Att presidenten kan göra långt mer från Ovala Rummet än ute på ett välregisserat fototillfälle verkar dock få fatta.

  Ett ”marknadslyckande”, skulle man kunna säga. Efterfrågan och tillgång förenas … :-(