Dagens Bild – De växande moderaterna


Jag läste i tidningen att moderaterna nu är större än socialdemokraterna.

Det är i sig förfärande eftersom moderaternas strategi är att lura brallorna av alla svenskar.

Man tänker sig sälja ut alla statliga företag, privatisera sjukvården och sänka skatterna för de med höga inkomster.

Akassa, sjukersättning, pensioner och socialbidrag ska sänkas till 25% under det som går att klara sig på.

Samma gamla högerstrategi som vanligt med andra ord.

Ett bedrägeri som gör att de nyfattiga får bli pigor åt de rika..


8 svar till “Dagens Bild – De växande moderaterna”

 1. Det är uppenbart att mångas uppfattning är att partiet, som de vid senaste valet gav sitt förtroende, inte lever upp till förväntningarna. När folks besvikelse resulterar i att de väljer ett annat parti, är detta en sunt demokratitecken.

  Folk gör det som du gillar Jinge, de protesterar, eller hur?

  Annars gillade jag ditt kåseriartade införande, särskilt slutklämmen om att de nyfattiga får bli pigor åt de rika.

  /Erik

 2. Det är en rimlig reaktion att de byter parti Erik. Det håller jag helt med om. Det trista är bara att de låter sig luras av den där smilfinken tycker jag.

  F.ö. är det inte något kåseriartat över mitt inlägg. Det är ett faktum att vanligt folk kommer att bli fattigare om (m) kommer till makten. Och att de fattiga kommer att få bli pigor igen som på 1800-talet är ju en klar målsättning hos (m).

 3. Alla politiker är smilfinkar, den ene värre än den andre, där en av de gladaste är patron Persson. De glada smajlen räcker inte för att dölja att hans parti, ett arbetarparti, inte förmår driva en politik som ger fler arbete, ett förfärligt samhällsproblem. Häri ligger orsakerna, inte att de fifflar och trixar för det gör pampar vare sig de är röda eller blå.

  Om inte patron Perssons parti presenterar något som övertygar landets väljare om att fler kommer att få jobb kommer många väljare att lägga sin röst på ett annat parti, kanske till och med på ”smilfinken” Reinfeldts.

  ”Det trista är bara att de låter sig luras av den där smilfinken tycker jag.” Tja, Jinge, är inte skälet till opinonsnedgången att väljarna känner sig lurade, av en annan ”smilfink”.
  /Erik

 4. Ja du Erik! Du tycks ju vara en av de som ofta läser min blogg så du vet säkert att jag håller med dig helt och fullt. Någon större beundrare av Storpotäten är jag inte, och kommer aldrig att bli. Han blir nog bättre som bonde på sitt gods. Ju förr dess bättre..

  Att Reinfeldt är högerman och skiter fullständigt i vanligt folk kommer väl att bli tydligt om inte (s) snabbt som attan skaffar sig en socialdemokrat som partiledare.

  Margot Wallström vore säkert en utmärkt sådan. Å andra sidan kan man ju hoppas på en borgerlig regering på ett sätt. Blir det en sådan så blir den som bekant inte så gammal.. :-)

 5. Det räcker inte längre med att byta ut patron Persson, så enkelt är det inte.

  Du tror, hoppas eller har någon sorts känsla för, att Margot Wallström skulle göra ett bättre jobb än patron Persson. Hon är jättefin och läcker och skulle säkert kunna sköta ett partiledarjobb men jag tror henne inte mäktig det mod och den kraft som krävs för att vrida den läckande SAP-skutan rätt. Jag roar mig av och till med att läsa Nargots blogg, som knappast ger något stöd för tron att hon besitter den förmåga jag nämnde. Dessutom tror jag att strålglansen är alltför betydelsefull för henne. Den lär inte blända lika mycket som i Bryssel.

  Det är en annan tid nu än då borgarna tillträdde tidigare. Bomans och Bildts arroganta stil har ersatts av ledare med ett bahagligare sätt. Olof Johansson mentalblockeringar verkar finns inte helelr kvar. Mesarna i Folkpartiet vågar sticka ut hakan än tidigare. Ett maktskifte nästa år kan bli långvarigare, ett måhända alldeles nödvändigt stålbad för SAP.

  Personligen tror jag att endast ett rejält konjunkturskutt före nästa val, med fler i arbete, kan rädda SAP från en förnedrande förlust.
  /Erik

 6. Att Margot är fin och läcker ingick inte i min bedömning. Det jag fastnat för är att hon verkar vara socialdemokrat. Hur man än vänder och vrider på saken så har jag svårt att finna dessa egenskaper hos Persson.

  Att det är en tjusig kvinna dessutom lär ju knappast inte försämra hennes chanser.

  ”Bomans och Bildts arroganta stil har ersatts av ledare med ett bahagligare sätt.” Jodå Erik. Reinfels ”behagliga sätt” blir förhoppningsvis oxo det som sätter definitivt krokben för honom. På sikt så döljer det knappast en högerpartist..

 7. Hrm!
  Högern har skickliga amerikanska spin doctors till hjälp just nu. Det gäller att lura folk att tro att man värnar om ”välfärden”, och som herr R uttryckte saken, ”Vi har inte ändrat politik det är bara vår strategi som förändrats”. Det har de inte kommit på själva. De har goda förebilder i det stora landet i Väster.
  Rekommenderar boken ”Taking the Risk out of Democracy” av Alex Carey.
  Det dystra är att socialdemokraterna hjälper herr R ett gott stycke på vägen, som redan påpekats här. Dessutom tror jag inte ett dugg på att Margot Wallström vore ett verkligt socialdemokratiskt alternativ.

 8. Jag minns inte riktigt hur Reinfeldt uttryckte sig, men kontentan var som jag förstod saken att man skulle lura rööven av folk. Fast det sa han givetvis inte i klartext.

  Nää Kerstin, att Margot är ett starkt kort tror jag bara ur opinionssynpunkt. Hon skulle få ett stort antal sosseväljare tillbaka in i båset.