Copycats med luftpistol och armborst?

Idag så meddelar tillgängliga nätmedia att en ny skolmassaker varit på gång att inträffa i Tyskland, men det finns detaljer värda att fundera vidare på.

AB: ”I lägenheten beslagtog polisen bland annat flera luftpistoler, två armborst och en lista över personer som 18-åringen hatade.

På dödslistan fanns en rad namn på lärare och elever i gymnasiet.

Enligt polisen hade pojkarna planerat att ta med sig hemmagjorda brandbomber och rörbomber och dessutom skjutvapen vid attacken.

– De ville döda människor och hade tänkt att begå självmord efteråt, säger förundersökningsledaren Norbert Wagner vid polisen i Köln till nyhetsbyrån AP.”

Vi är nog överens om att ett armborst är ett klart dödligt vapen, ett vapen där en välriktad pil kan vara direkt dödande. Men om det är möjligt att genomföra en massaker är dock mer tveksamt. Ett armborst må vara effektiv, men det tar en bra stund att ladda om en sådan. Utöver det hade dessa tilltänkta massmördare ett par luftpistoler.

Ok, det kan inte vara roligt att bli träffad av en kula från ett luftvapen, men i ärlighetens namn så kan man kanske döda skogsmöss med sådana, inga större djur. De berörda ungdomarna skulle dessutom använda bomber, men några bomber har inte polisen hittat.

Det är fullt möjligt att det finns en utomordentligt allvarlig tanke bakom det nu inträffade, en av de tilltänkta gärningsmännen begick självmord vilket tyder på det. Men med tanke på vad som nu är känt så saknar gossarnas ”dödslista” som omfattar sjutton personer all relevans i sammanhanget. F.ö. är ett armborst inte direkt ett diskret vapen, inget som man stoppar i innerfickan direkt…

Källor: DN AB Om bluffen i DN

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Skolskjutning, Armborst, Luftpistol, Desperation, Ungdomar, Tyskland[/tags]

  12 comments for “Copycats med luftpistol och armborst?

 1. nature
  19 november, 2007 at 08:43

  Kanske är det medierna som i farten igen? Själv så köpta jag nyligen en Gamo Compact som jag övar med tillsammans med min två döttrar; och tänk om de hittar en lista i en av mina döttrars rum med namn på brustna kärlekar eller dylikt (jag hatar henne och honom … ) vad skulle inte medierna kunna göra av detta?

 2. 19 november, 2007 at 08:55

  Är det en luftpistol?

  Kruxet med den sortens vapen är att kvalitetsvapen i tävlingsklass kostar minst 14-15.000.-

  I annat fall hade jag köpt en luftpang. Skjut pistol och träffa nya kompisar, heter det ju… :-)

 3. nature
  19 november, 2007 at 09:01

  Klart det är en luftpistol; en riktigt hyfsad luftpistol för lite pengar med en riktigt skaplig precision – en bra nybörjarpistol alltså!

 4. 19 november, 2007 at 09:23

  Jag surfade på den och den ser vettig ut. Jag hade tänkt invända att man ALDRIG kan få ett justerbart avtryck på en billigare pang, men det kan jag ju inte säga nu.. :-)

  Då jag tävlade på 80-talet så var det Feinwerkbau som gällde, dock inget av dessa vapen:

  http://www.sportec.se/center/feinwerkbauluftpistoler.htm

  Jag gissar att man får betala minst 15 loppor för en dylik – samt- att de i stor utsträckning är kolsyrevapen idag. Gillas inte av mig.

  Hur många poäng skjuter du på 40 skott? (Snacka om off topic… :-)

 5. nature
  19 november, 2007 at 19:49

  Nja … Jag är inte så insatt i detta med vapen så jag förstår inte riktigt frågan; men vi skjuter på 7 meters håll mot 10-meters måltavlor (14×14 cm) tvåhandsfattning och mitt rekord är 42 (5 skott) som delas av en av mina döttrar.

  Jag växte dock upp med luftgevär och luftpistol och det gav resultat, för jag sköt 49 av 50 i två gånger och 50 av 50 en gång i lumpen med luftgevär på 10 meters sittande med stöd – d.v.s. bäst på kompaniet – det var inte så svårt : -)

 6. 19 november, 2007 at 20:01

  Ah, mitt rekord på 10 meter är 383 på 40 skott. (9,6) Det är fubbigt att skjuta på 7 meter även om det kan vara nödvändigt om man inte vill gå ut.. :-)

  Tvåhandsfattning???????

  Kontraproduktivt!! Bättre att lära in korrekt teknik. Det ökar precisionen.

  Jag har för mig att det finns ett par böcker om luftvapenskytte, de innehåller bra kunskaper om teknik.

  Skytte är 33 % teknik, 33 % styrka, 33 % envishet och 1 % talang.

 7. nature
  19 november, 2007 at 23:09

  Fan vad du kan mycket om detta!
  Menar du verkligen att det går bättre att lära sig skjuta med en hand – precisionen? … Jag får väl läsa på lite mer!

 8. 20 november, 2007 at 02:52

  Ja, har man ett precisionsvapen så ska man absolut använda RÄTT teknik. Har du sett ngn av skyttarna i OS stå med tvåhandsfattning? :-)

  (Jobbigt att skriva om detta för det rycker verkligen i panghanden, snacka om sugen… :)

 9. nature
  20 november, 2007 at 08:03

  Nej det har jag kanske inte, men det trodde jag berodde på regler! Kanske har jag sett för många amerikanska polisfilmer; för där håller de alltid med tvåhandsfattning. Fast då talar vi inte om precisionensvapen direkt : -)

 10. 20 november, 2007 at 08:14

  Man kan behöva hålla en 9 millimeters puffra med två händer om man ska skjuta flera skott i rad. :)

 11. Johan
  20 november, 2007 at 16:33

  Hmm det verkar som det här blev en lite annorlunda tråd, men det skulle ju vara intressant att diskutera hur polisen agerat i det här fallet.

  Jag kände på mig när jag läste om det hela att det knappast var något riktigt attentat planerat. Kan villigt erkänna att jag själv ”planerat” ett antal attentat mot gamla skolor som ung, och till och med sprutat eld med en AXE-burk och tändare en gång.

  Nu är en av killarna död, sannolikt p g a att han blivit vettskrämd av polisen. Jag är mållös.

 12. nature
  20 november, 2007 at 19:29

  Visst, hur många har inte ”planerat” ett attentat? Frågan är väl hur vi definierar ett ”planerat attentat”? för det börjar väl med en tanke och för men del slutar det även där; det kallas fantasier och är helt normalt.

Comments are closed.