CNN alltmer likt FOX-TV?


Idag har återigen ett vansinnesdåd drabbat Bagdad men CNN har i skrivande stund inte ens uppmärksammat saken.

Samtidigt kan jag konstatera att samtliga nyhetsbyråer plus de svenska större tidningarna berättar om saken. Men CNN väljer att i stället ha rubriker om att Nato ska återinta en stad i Afghanistan, och att en grupp människor dött i Kongo.

Att CNN kommer att rapportera om det utgår jag ifrån, men hur kommer det sig att de, som i vanliga fall är så snabba, är långsamma när det gäller Irak? Jag tror inte att man behöver fundera länge över svaret på den frågan…

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]CNN, Irak, Bagdad, USA, Politik[/tags]

Nyligen.se


10 svar till “CNN alltmer likt FOX-TV?”

 1. Tittade mycket på CNN innan Irak-kriget och jag tyckte nog att massmedia drev själva kriget som sådant? För en svensk kan det ju tyckas lite väl självklart att man inte kan lita på medierna men amerikaner anser tydligen att allt som sägs är sant?

  FOX är ju så överdrivet så att det nästan blir komiskt om det inte vore för allvaret.

  För att inte tala om USA:s kristna TV kanaler.

  ”Är du fattig beror det på att du inte tror tillräckligt”

  ….säkert!

  :-)

  Nej det är nog skönt med vår egen ”gärdsgårds-media” trots allt…

 2. Jag har alltid undrat hur man kunnat komma upp i fler än 3.000 döda amerikaner i Irak, med tanke på att massmedia bara rapporterar om döda irakier, sådana som dödas av andra irakier alltså.

  Hur 17 dör amerikanska soldater? Av ålderdom? Av influensa? Av leda?

 3. Kerstin: Jag bor uppenbarligen inte i samma USA som det du fantiserar om, för här ingår det i den dagliga morgonrutinen att på morgonnyheterna höra hur många amerikanska soldater som dödats under det gågna dygnet.

  Eller tänker du på svenska massmedia?

 4. Jinge: Jag tyckte den här storyn var allt CNN och resten av amerikanska medier rapporterade om igår. Är du säker på att det inte bara varett vanligt olycksfall i arbetet och att CNN helt enkelt var lite sega? Det var förresten fortfarande förstanyhet på NBC nu på morgonen.

 5. Kerstin igen: Om du går tillbaks ett par dagar och tittar på videon som Jinge postade så framgår det rätt tydligt att det inte är av ålderdom soldaterna dör.

 6. CNN kom med det en stund efter att jag bloggat. Men då hade redan alla svenska tidningar grejen och BBC hade haft den i över en timme. Men det är inte bara så de agerar, de använder ofta demonisering i bilderna på hemsidan. Fult tycker jag även om det inte är unikt för CNN..

 7. Demonisering? De kör ju ofta flera bilder i en loop och jag kommer inte ihåg alla de körde igår. Men jag kommer ihåg att en föreställde ett söndersprängt bilvrak och en föreställde en uppenbarligen arabisk man på en bår som skrek av smärta och en annan arabisk man med ett ansikte fullt av förtvivlan som försökte hjälpa honom. Hur är det demonisering?

  Det är förstås väldigt nyttigt med en motvikt till USA, men jag tror faktiskt det får bättre effekt om du och Kerstin håller er till fakta istället för att fantisera. Det finns fullt tillräckligt med fakta för att hålla den mest fanatiske USA-kritikern fullt försedd i många år framöver.

 8. Pontus! Hur skulle det vara om du höll dig till fakta?

  Den bild på miljöförstöring som jag har här ovan låg på hemsidan utan loop i många timmar.

  DET är fakta.

 9. Jaha? Men sen la de ut bilder från masakern (eller vad man ska kalla det). Det var lite sena. På vilket sätt är det demonisering?