Cirkus Feminist drar på turné igen..


I dagarna är det som bekant ett visst surr i feministkupan igen. Sommar-torka på nyhetsfronten är sannolikt orsaken.

Hade någon ung flicka blivit sexmördad så hade den tidningsartikel som nu Margareta Winberg skälls för bara blivit en ynklig notis, om ens det.

In i debatten kastar sig hög som låg. Antifeministerna vädrar morgonluft och skriver mängder av insändare, ringer radions P1, diskuterar på nätet och vomerar på de mest oväntade platser.

Ett stort antal av Bomb-Högerns företrädare glömmer tillfälligt bort sin islamofobi och homofobi och lyckas konvertera till femifobi på tider understigande en millisekund.

Det vanligaste mantrat de upprepar är:

– Feminister är M a n s h a t a r e !

Margareta Winberg skrev i Expressen:

”Av de tusentals svenska kvinnor som blir grovt misshandlade, våldförda och förnedrade ska man inte förvänta sig att deras inställning till män förblir opåverkade av vad de upplevt.”

Själv har jag funderat lite på varför vissa män blir notoriska kvinnohatare.

Det enda svaret som känns trovärdigt är nog att det rör sig om män som ständigt kommit till korta i kontakten med det motsatta könet.

Män som alltid blir avvisade samlar på sig en massa aggressioner. När de då möter starka kvinnor som står upp för sitt kön och sina värderingar så blir de provocerade till bristningsgränsen.

Jag skrev i november: ”Jag förstår att män med en oklar sexuell identitet känner kastrationsångest inför dessa kvinnor. Det syns bland annat på ytterlighetsgruppernas idoga angrepp mot feminister, homosexuella och muslimer.”

Ska man se till det antal mail som jag fick efter den skrivningen så kan man nog hävda att det var det närmaste bloggstorm jag upplevt. Jag fick säkert ett tjugotal klagomål direkt i mailboxen varav några sände datavirus som bilagor..

Det är väl det närmaste fekalier som går att sända via email..


7 svar till “Cirkus Feminist drar på turné igen..”

 1. Jag minns att jag läste någonstans att du var feminist även på Grupp8-tiden Jinge? Dessutom kallas du ”gammal proggare” hos Potatis……. :-]

 2. Mja, jag vet inte ens om jag är feminist Anders. Ordet känns stort och begreppet är knepigt. Jag är definitivt för en fullständig jämlikhet mellan könen och lika lön för lika arbete och allt det, men jag känner mig inte tillräckligt klar över begreppet feminism faktiskt. Men jag är inte -mot- feminister, alltid nåt.. Proggare, jag har ju visat bild på mig utrustad med MahJongjacka så det kan jag ju inte neka till.. :) (Jag ska till dina trakter idag f.ö. Så se upp.. :)

 3. Du försöker verkligen att povocera (och lyckas antagligen) genom att förklara antifeminismen med att vissa män skulle ha blivit avvisade av starka feministiska kvinnor, eller att de har problem med att få sex med kvinnor.

  Jag tror att många börjar tröttna på föslag som mansskatt och alla nervärderande tillmälen. Dessutom så råkar Margareta Winberg ha starka anknytningar till just manshatare – ROKS ordförande Ireen von Wachenfeldt.

  Jag har svårt att sympatisera med människor som kallar mig för djur, taliban och för en vandrade dildos på grund av mitt kön.

 4. Jag reagerade likadant på Shymans s.k. Talibantal. Jag läste om det och surnade till. Sedan LÄSTE jag talet och insåg, som vanligt, att det hela var en media-anka..

  Det var ett bra tal som inte var värt en massa tjafs..

 5. Peter nu provocerar du mig – ordentligt.
  Det är inte mycket somliga av er killar tål får jag säga – ömhudade krakar!

  Vad tror ni att vi kvinnor får tåla, år ut och år in, från det vi är 13 tills vi fyllt 50? Snuskiga förslag. Oförskämda tillmälen, om vi inte svarar, och så har vi alla de kvinnor som misshandlas för att inte tala om att man betalar oss sämre än män tom när vi gör bättre jobb eller har högre meriter än män och anser att traditionella kvinnosysslor är mindre värda än traditionella manssysslor.

  Och när kvinnor så protesterar då flyger en massa gubbar och grabbar i taket av förtrytelse!! Inte för att kvinnor diskrimineras, inte för att många kvinnor misshandlas och somliga till döds, utan för att en kvinna har förargat dem och kalla dem ”djur”.

  Jag har mig veterligt inte hört män bli överhövan upprörda när män har sagt att män är djur, vilket en hel del sociobiologer säger. De hävdar på fullt allvar att män bara har en målsättning i livet – att förmera sina gener maximalt!
  Ett par forskare (Randy Thornhill och Craig Palmer, A Natural History of Rape), har dessutom hävdat att det är fullt naturligt för män att begå våldtäkter på grund av de biologiska drifter de är utrustade med.
  Detta skulle ju lite rått kunna uttryckas som att de är vandrande dildos, i varje fall enligt modern biologisk vetenskap!

 6. Men Kerstin, det är fortfarande så att du som man löper en betydligt större risk att (av en man) bli misshandlad än vad du som kvinna gör.

  Och visst finns det många män som främst tänker med lilla huvudet och kan tyckas vara dildos, men den typen av generaliseringar är ju barnsligt poänglösa.

  Personligen ska jag stödja feminismens sak den dag jag känner igen mig i elitfeministernas beskrivning av samhället/världen. Detta kan dock ta tid eftersom dom idag gärna använder sig av grova generaliseringar, förenklingar och undanhållande av fakta.

 7. Per: Nu var det inte jag som gjorde generaliseringen om ”vandrande dildos” utan jag refererade sciobiologer (manliga sådana) som i princip anser att det är så, och som jag faktiskt kritiserat i många år, så i det här avseendet hyser vi faktiskt inte olika åsikter. Jag ville bara visa hur lite reaktion detta mött från män, så varför en sådan häftig reaktion när en kvinna säger samma sak?

  Och visst, det är så att framför allt unga män löper större risk att bli misshandlade utomhus, så det är ingalunda riskfritt att vara man, medan kvinnor löper störst risk att bli misshandlade i sina egna hem, av män de bor ihop med eller har bott ihop med.

  Men, jag tycker fortfarande att det är konstigt att så många män blir så otroligt upprörda över att en kvinna uttrycker sig nedsättande om män men inte regerar speciellt kraftigt mot alla män som uttrycker sig nedvärderande om kvinnor. Sådant märker de flesta män inte ens, eller tycker att det är helt i sin ordning, roligt eller underhållande eller något att försvara för kritik av det anses hota yttrandefrihet och tryckfrihet.

  Dessutom generaliseras det just nu kraftigt om feminismen, vilket väl är lika upprörande i så fall. Det är ju faktiskt INTE så att de flesta kvinnor, eller feminister, är manshatare. Jag är feminist men definitivt inte manshatare och jag känner massor med feminister och ingen av de andra är det heller. Ja i själva verket har jag aldrig träffat en rent mashatande feminist i hela mitt liv.