Charlotte & Carl Cederschiölds inkomster


När diskussionerna om det moderata fusket och konsekventa smitandet från skatt, TV-licens och liknande pågår kan det vara intressant att se hur familjen Cederschiölds ekonomi ser ut.


Nedan visas
parets inkomster de senaste tio åren.


1997 – 1016200
1998 – 1073500
1999 – 1126900
2000 – 1317600
2001 – 1423400
2002 – 1505300
2003 – 1613400
2004 – 1477500
2005 – 2032200
2006 – 1863100

De senaste tio åren har familjen haft över en miljon i beskattningsbar inkomst – varje år. Toppåret 2005 då man deklarerade för över två miljoner.

Jag tycker att det visar på en oerhörd snikenhet att inte betala städhjälpen vitt, det i samma andetag som man propagerar för pigavdrag. När man väl får detta pigavdrag så har man fortsatt betala städhjälpen svart, om jag förstått saken rätt.

Inför DN beklagar man att man inte lämnat


Fredrik Reinfeldt väljer att blunda, tror jag det…

kontrolluppgift till skatteverket, något som är brottsligt.

Moderater beklagar och moderater är ledsna, men de skrattar hela vägen på väg till banken.

Relaterat: AB SvD SvD2 DN DN2 DN3

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Cederschiöld, Moderat, Skattebrott, Skandaler, Pigavdrag, Reinfeldt, Politik[/tags]


30 svar till “Charlotte & Carl Cederschiölds inkomster”

 1. Och nu får Cederschiölds pigavdrag både i Sverige och för sin(a) bostäder utomlands också. Avdraget som skulle skapa fler jobb inom servicesektorn i Sverige, blir nu ett generellt avdrag på 50 000 för alla som har en bostad utomlands. Skatteverket kan aldrig kontrollera om den som har bostad utomlands verkligen anlitat någon för en tjänst.

 2. Först när lagbrottet har uppdagats så klämmer man ur sig ett beklagande. Ibland t.o.m säger man att man ska rätta till det…
  Det är inte alla förunnat att på egen hand fixa till och städa upp efter sina brott, det brukar bli åtal, böter eller fängelse, hur mycket man nu ångrar sig eller inte.
  Cederschiölds och de andra högertokarna har hela tiden insett vad de gjort men fullkomligt struntat i det.

 3. Det är ju en av de invändningar jag haft om hushållsnära tjänster. Det spelar nog ingen roll hur billigt det blir. De vill betala svart för att skinna staten på pengar. Det är nog själva drivkraften med att betala svart: Lura staten på pengar!

 4. Jo, så är det nog, de är svarta i själen och vill fortsätta med att vara det.
  De vill förverkliga sig själva bara, leva efter sin övertygelse och hävda sin självpåtagna rätt att trotsa lagar man inte respekterar.
  De påminner om upproriska anarkistiska ungdomar som anser det rätt att stjäla från de rika eftersom deras rikedom är stulen från folket, det är rätt att trotsa lagar och regler som man anser felaktiga.
  Man förnekar samhället som det ser ut och lever efter hur man tycker att det borde vara. Väldigt omoget.

 5. Eller så kan man vända på det och säga att de betalt en himla massa skatt (flera miljoner) under dessa tio år och varit goda medborgare.

  Allt beror på synsätt.

 6. Erik F: ”Glaset är halvfullt” alltså? Jag tycker hela alliansens jakt på fuskare börjar bli en nationell parodi. Folk skrattar åt Alliansens dråpliga försök att vara moralens väktare. Snacka om att vara helt fel ute? Nu hämnas de väl på de sjuka och arbetslösa?

  ”Vi vet att ni skrattar åt oss…vi vet!”

 7. Ljudligt skallar slagorden på Sveriges bloggar. På nyliberala hemsidor staplas de verbala avrättningarna av fattiga människor på varandra i rasande takt. På vänsterbloggar klumpar man konsekvent och rutinmässigt ihop alla moderater till en grupp och placerar dem i ett eget fack under kategorin ”ondskefulla människor”.

  Åsikter av dessa slag kan tyckas såväl inskränkta som exceptionellt onyanserade. Emellertid bör inte detta betraktas som ett problem då alla individer har rätt till sina personliga åsikter. Frågan är dock vad man får ut av att offentligt stigmatisera grupper på det sättet.

  För egen del tror jag dessvärre att ideoligskt värdeladdad pajkastning är destruktiv för den politiska debatten. Sakligheten tycks ständigt få ge vika för substanssvaga klyschor vilka enbart skapar irritation hos meningsmotståndarna och ytterligare spär på föraktet mellan de olika politiska lägren. Diskussionen om politikers utnyttjande av svart arbetskraft skjuter dessvärre den politiska debatten ytterligare ett steg från den analyserande sakligheten. Här har man lyckats med mästerstycket att politisera makthavarnas privata tillkortakommanden genom att utifrån dessa ifrågasätta regeringsdugligheten hos de berörda. Detta ställningstagande skapar premisser där man utgår ifrån att kvaliteten på regeringens politik tolkas utifrån dess medlemmars privatekonomi snarare än dess politiska reformer.

  Här kan det vara lämpligt att fråga sig huruvida det egentligen är politikernas skattedeklaration eller politiska beslut som har betydelse för vårt framtida samhälle. Visar det sig vara det förra ser jag ingen annan lösning än att vi fortsätter att kasta paj på våra folkvalda. Kommer man däremot fram till det senare, så kan det finnas all anledning till att börja diskutera politik på Sveriges politiska bloggar…

 8. H G Wessberg efterträder Scenström.
  Han var en av de statssekreterare i TT:s granskning som svarade att han betalt för svarta tjänster…
  Det går tydligen inte att skrapa fram en enda laglydig person i Reinfelds moderatkrets…
  Börjar det här inte bli löjligt?!!
  Och dags för misstroendevotum mot Reinfeldt?
  Regeringens VERKLIGA politik börjar skönjas bakom retoriken i det nya arbetarpartiet som mycket påtagligt nu visar att de finns de som förtjänar mera och de som förtjänar mindre, de sjuka, svaga och fattiga, enligt ultraliberala värderingar.

 9. Jinge,

  Nu vet jag inte riktigt om du är allvarlig eller självironisk. Underförstått menar jag graden av kriminalitet i makthavarnas privatekonomi.

  MVH Christian

 10. Helt bedrövligt, usch och fy fan för dessa rika som tycker sig vara fattiga, det är så att man kräks nästan. Jag tjänar en miljon före skatt på fyra och ett halvt år och har ändå råd att betala vitt!

  Ner med Cederschiölds och resten av den svenska borgerligheten!

 11. Erik F, jopp.

  Christian M, mycket bra!

  Är det kriminellt för ett hushåll att tjäna över 2 mille per år?

  Är det mindre brottsligt att betala svart om inkomsten är låg?

 12. Frozen:
  Det är kriminellt att inte betala skatt.
  Cederschiölds (och många andra) har låtit bli att betala skatt.
  Cederschiölds är kriminella.

  Allt annat är i sammanhanget oväsentligt.

  I övrigt tycker jag det är fascinerande att man kommer undan med ett ”ja, det är olyckligt det vi gjort, men nu ska vi ställa allt till rätta”. Varför fungerar det bara för en del? Om jag skulle stjäla saker i en butik och blev påkommen, skulle det då räcka med att jag bad om ursäkt och lämnade tillbaka det jag stulit?

 13. Apropå moralrelativism och svartjobb

  En intressant sak som aldrig tycks komma fram är vem det är som gladeligen jobbar svart. Jag har sett personer jag känner bli erbjudna att betala svart av bla hantverkare. På mindre orter vet de flesta vem som gärna jobbar svart av olika anledningar.

  Det betyder förstås inte att svartbetalningarna som basuneras ut i pressen är bra, men du vet, ”It takes two to Tango”.

 14. I ett annat sammanhang la jag in följande kommentar:

  32% av svenskarna har fuskat någon gång låter RSV meddela, det betyder att 68% aldrig någonsin har gjort det. Jag ställer mig fråga, fuskar aldrig invandrare, i vart fall blir det betydelsen när RSV skriver att svenskar gör det. Givetvis fuskar några av invandrarna också.
  För övrigt är i detta sammanhang svenskarna ett diffust begrepp liksom invandrare. Barn kan inte fuska med skatt, liksom väldigt gamla och vårdberoende människor
  Det går också att fundera över vad betyder fuskat någon gång. En gång om dagen, en gång om året eller en gång i livet. Statistik är lömsk genom att den generaliserar och försöker skapa en allmän bild.
  Det intressant är hur fusket fördelar sig i åldersgrupper, yrkesroller och socialgruppe och hur frekvent det är i dessa grupper.
  Då först kanske vi får en relativt adekvat bild hur det förhåller sig.

 15. Det är också viktigt i det här sammanhanget att borgarna och media ständigt har påpekat att Sverige är nerlusat med individer som är för lata att göra något av sitt liv och lever på andra som jobbar och sliter. Moderaternas uppvisning som vän av lag och ordning faller nu platt efter att skandal efter skandal kommit i dagen redan efter deras första regeringsår. Med sig själva som föredömen blir det inte lätt att ta tag i ”fusket” och komma tillrätta med ”oviljan att arbeta”. Det blir helt enkelt skrattretande!
  Kanske blir debatten hädanefter något nedtonad och lögner som att 95 procent av svenskarna fuskar kommer att ersättas med mera rimligare tal.

 16. Det är 100ggr värre att försöka leva på bidrag än svartjobb. Att anställa svart är ju faktiskt en plusaffär för landet i slutändan, medans bidragsmygel är en direkt förlustaffär.

 17. Nej, det är inte ett större brott att skattefuska om man har en hög inkomst. Alla som skattefuskar är kriminella.

  DÄREMOT är det hunse gånger mer äcklande att höra en höginkomsttagare skylla på att de höga skatterna ”tvingar” dem till anlitande av svartjobb, än om en knegare med 20 000 i månaden skulle skylla på detsamma.

 18. Hrm… ”Hundra gånger mer”, menar jag givetvis. Slank med fingrarna på tangentbordet.

  I övrigt står jag fast vid ovanstående.

 19. David, kan du utveckla tanken:
  ”Att anställa svart är ju faktiskt en plusaffär för landet i slutändan.”
  Jag som trott att det är precis tvärtom…

 20. Om man sitter med och stiftar lagar och sedan bryter mot dessa. Går man till val på frågor om etik och moral och kräver att fusket skall upphöra och sedan fuskar själv. Tjänar man 2 miljoner och inte har ”råd” att betala vitt och bryter mot lagen samtidigt som man kräver av folk som inte alls har samma ekonomiska förutsättningar att dom skall vara ”vita” så i min bok är dessa fuskare hundra gånger värre än någon som någon gång har ”myglat” med bidragen. Kom ihåg att vanlit folk tittar på vad makthavarna gör och ”myglar dom så myglar vi” alltså svansen följer efter huvudet. Alla dessa avslöjandena om förmögna politikers småsnåla myglande kommer knappast att öka vanligt folks villja att följa lagar och regler om man kan tjäna en slant på det.
  Dock är alla som bryter mot lagar och regler oavsett inkomst eller vilka summor det är frågan om lika stora kålsupare.

 21. Mats : ”Om jag skulle stjäla saker i en butik och blev påkommen, skulle det då räcka med att jag bad om ursäkt och lämnade tillbaka det jag stulit?”

  De ironiska i det hela är ju som så att de har inte betalat tillbaka heller. De har bara sagt förlåt och sedan fortsatt äta kakan. Sen smeker dem magen och säger, gud vad gott…

 22. Bästa kommentaren fanns igår i Metrokolumnen.
  Nabila uppmanar där alla som betalar svarttjänster att antingen spara pengar (eftersom många säger att de inte har råd att betala vitt eftersom skatterna är för höga/de hade inte bara råd) eller också flytta från en deras stora, renoveringskrävande villor till betydligt billigare och lättskötta hyresrätter.

  Nabila is my queen!

 23. Nu kommer regeringen med ett motdrag och i en rapport påstår att varje år så betalas det ut 20 miljarder felaktigt från trygghetssystemet.
  Det motsvarar 55 miljoner per dag i fel händer…
  Man kan fråga sig hur de har kommit fram till detta resultat?

 24. Det har de utrett själva. Delegationen mot felaktiga utbetalningar finns i regeringskansliet.
  Titta på postadress och telenummer.
  Ett är säkert, det där gänget litar jag inte på.

 25. Det finns en beräkning på svinnet i socialförsäkringssystemet på 1 till 1,7 miljarder enligt Skattemyndigheterna. Läste det i bloggen på Mr Browns kommentarer http://kommentera.blogspot.com/. Detta av ett svinn i skatteintäkter på 113 miljarder av vilket privatpersoner står för 22 miljarder och av dessa 22 miljarder är det 9 miljarder som svartjobben står för.
  För mig var det då en nyhet och det säger väl lite om vad man skall prioritera.

 26. Enligt skatteverket uppgår skattefelet till 133 miljarder kronor.

  Definision av Skattefel : medvetet fusk, skatteplanering som går utanför regelverkens ramar och oavsiktliga misstag.

  Utav 133 miljarder står privatpersoner för 22 miljarder i skattefel, Offentliga sektorn och föreningar för 2 miljarder, 52 miljarder för mikroföretag, 26 miljarder för små och medelstora företag , 25 miljarder för stora företag och till sist 6 miljarder ofördelat.

  66 miljarder står för svartarbete.

  http://www.skatteverket.se/skatter/skattefelskartan.4.7856a2b411550b99fb7800085636.html