Centrum mot Rasism, en ny lyxmyndighet


Den organisation som Persson/Sahlin startade utifrån påståendet att antisemitismen ökat och att ungdomar glömt bort förintelsen valsar nu runt i medierna.

Det visar sig nämligen att chefen har 10 000.- i handkassa i veckan för att täcka ospecificerade utgifter berättar SvD.

Men personalen har det bra. Tre personer i lokaler på närmare 200 kvadrat och med möbler för 300 000.-

SvD: ”Centrum mot rasism renoverade sitt stora kansli i centrala Stockholm för 330 000 kronor förra året. I år ska man lägga ytterligare 140 000 kronor på att bygga om det en gång till. Och trots att CMR har ett eget stort sammanträdesrum hålls många möten på dyra hotell i Stockholm. Med övernattning för alla – även stockholmare. Centrum mot rasism, CMR, har kansli på en av landets dyraste adresser. De tre anställda förfogar över en yta på 180 kvadratmeter, alltså 60 kvadratmeter per person. Trots att det är en hyreslokal har CMR genomfört påkostade

renoveringar. Förra året byggde man om och köpte möbler för 330 000 kronor. – Det blev så dyrt för att kanslichefen Amina Ek köpte nya, jättelyxiga möbler. Hon kastade ut de gamla som vi hade fått billigt, säger flera personer som har lämnat CMR.

Dessutom har staten pumpat in miljoner i en takt så att hälften av slantarna finns kvar på bankkonton. Det man gjort är en hemsida, nyckelringar och suddgummin.

Jo så förstås, man har gått på krogen och sovit på hotell för 600 000.- oxo.

Och bråkat på en glass som heter Nogger Black, det höll jag på att glömma..

Borde inte berörda chefer och politiker få ta ansvar för detta slöseri med skattemedel?


4 svar till “Centrum mot Rasism, en ny lyxmyndighet”

  1. Dom har gett GB väldigt mycket gratis-reklam, .. har säkert köpt Nogger Black 20 gånger sen deras meningslösa korståg, och varje gång har jag skrattat gott inombords åt den idioti som låg bakom det hela ;-)

  2. Jag hoppas att alla dessa myndigheter blir ett av de större ämnena som kommer att diskuteras inför valet, och huruvida en del av dem borde läggas ned. Regeringens ansvar för detta borde belysas snarast.

  3. Och vem är pappa till denna myndighet, eller snarare mamma? Jag vågar inte uttala namnet för då anklagar du mig för kvinnohat.