Carl Bildt talar med kluven tunga


Att Carl Bildt hukar sig är inget annat än en medveten undanflykt. Jag har påtalat att hans rensningar (?) misslyckats till utrikesdepartementet vid ett flertal tillfällen.

Carl Bildt: ”Tydligen har våra rensningar av obehagliga kommentarer på denna blogg missat några inlägg från framförallt en signatur och via media nås jag nu av informationen om att detta har lett till att en åklagare inlett förundersökning om brott. Totalt finns det mer än 13 000 kommentarer av högst varierande sort på denna blogg. Och under de senaste månaderna har vi försökt att rensa bort sådant som varit särskilt opassande eller förgripligt. Men uppenbart har vi missat inlägg från i första hand en signatur.”

Att CB har 13 000 kommentarer fritar honom ingalunda från ansvar. På min blogg finns 30000 kommentarer och jag har inte missat något åtalbart, beroende på att jag granskar varenda kommentar.

Carl Bildt säger att det är ”beklagligt” att han missat kommentarer som förespråkar folkmord på palestinier. Men vid Ekots lördagsintervju sade han att han inte tog bort dessa för att de ”redan var indexerade av sökmotorerna”.

Det beklagliga
är att vi har en utrikesminister som talar med kluven tunga.

Källor: SvD DN Carl Bildts bortförklaring

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Carl Bildt, Folkmord, Palestinier, Bortförklaring, Bloggosfären, Kommentarer, BBS-lagen, Politik[/tags]


12 svar till “Carl Bildt talar med kluven tunga”

 1. Det beklagliga är att Du inte glömt och försonat Di med debatterna mellan Carl Bildt och Olof Palme.
  På tal om kluven Tunga.

 2. Det är väl den där Meyer, ”Simulev” som han också kallar sig som skrev folkmordskommentarerna. Han har ju gjort det förut på Bildts blogg.

 3. Vadå beklagligt att vi har en utrikesminister som talar med kluven tunga? Vi har ju en hel regering av rufflare, lögnare, skattesmitare och fuskare – den här regeringen tar priset alla tider. Vore den inte en tragedi för majoriteten av svenskarna skulle man skratta åt eländet.

 4. Det beklagliga är att yttrandefriheten i Sverige attackeras mer intensivt för var dag som går. Blir intressant när Department of Homeland Security stänger ner denna blogg. Undrar vem som stöder yttrandefrihetskränkning då?

 5. Det är bra att Bildt tvingats ta bort dessa kommentarer. Men det är fan att det ska ta tre månader.

 6. Givetvis Maccia!

  Dessa personer har ju lämnat digitala fingeravtryck i form av IP-nummer. I och med att polisen nu ska utreda saken så finns det möjlighet att gå vidare i den delen oxo.

  Det är bara att hoppas att de gör det!

 7. ”Dessa personer har ju lämnat digitala fingeravtryck i form av IP-nummer. I och med att polisen nu ska utreda saken så finns det möjlighet att gå vidare i den delen oxo.”

  Hmmm…. Var det inte någon som till att börja med ivrade för att kommentarerna skulle tas bort? I wordpress så ligger ipnummer etc. tillsammans med kommentarerna…… som nu är borttagna……

  Jag gissar att inte CB har ställt in WordPress så att den mailar honom så snart någon har skrivit en kommentar. Vore kanske en idé, men det skulle förstås bli en förskräcklig massa diarieföranden…. antar jag…..

 8. Intressant att se vilka kommentarer du har kvar i din blogg, antingen är det bara människor med en viss inställning till världen som bryr sig om att läsa den här bloggen eller så har du en väldigt selektiv gallring…

 9. Peter!

  Det där var en s.k. ”Meta-kommentar”, eller hur..?

  Och du förstår inte kommentarsreglerna? Fråga isf via mail…

 10. Tycker du Jinge att en aktiv granskning är att föredra före en passiv? Tycker du att Bildt liksom sidor såsom YouTube, Bubblare.se m.fl. ska bli tvungna att granska allt material innan det publiceras för att undvika lagbrott snarare än att möjliggöra för användarna att uppmärksamma dem på lagbrott?

  Vad jag syftar på är din antydan om att du vore bättre än Bildt just för att du aktivt granskar alla kommentarer i motsats mot Bildt som enligt egen utsago granskar dem passivt, något du visserligen hävdar att han misslyckas med.

  Webb 2.0 – det internet där innehållet skapas av användarna. Den där bloggen är en del – den där man skulle kunna kalla att makten ges till gräsrötterna och webben demokratiserats – den decentraliserade webben – den webb där varenda användare är en skapare – i den webben är det omöjligt för en central kontroll av ett decentraliserat skapande.

  Att kräva att allt material i den andra generationens webb ska granskas efter lagbrott, så som du antyder att det borde, vore att strypa och döda den webben vilket skulle leda till att mycket stora mervärden för det demokratiska samhället skulle gå förlorade!

 11. Pelle!

  Jag tycker att det är upp till var och en att bestämma sig för hur man vill göra. Problemet med bloggar med MÅNGA kommentarer som Bildts är förstås att det kan ha inkommit hundratals sedan han sist kollade. Är det då så att kommentarer går att göra på även äldre bloggposter så kommer han att missa.

  Så var det inte med de kommentarer som nu är aktuella, de var skrivna 1-2 dagar efter att bloggposten postats. Men med den kommentarsmängden så hade han troligen stoppat dem redan innan de kom ut på bloggen om han hade förgranskat.

  Det händer även här att det drar iväg som attan på vissa bloggposter. Då är det svårt även när man granskar i förväg…

  För egen del föredrar jag förhandsgranskning för då ser jag från början om det är tre kommentarer eller 33 jag måste kika på. Men det där är förstås individuellt.

  Ur rättslig synpunkt spelar det ingen roll bara granskningen görs. Men jag skulle INTE vilja va i Bildts kläder om han kommer hem från en resa och har 479 kommentarer att hantera.

  Men hans problem är inte relevanta för en vanlig blogg. Där blir det aldrig lika extremt. Men jag har själv råkat ut för idioter som länkar t.ex. till klart antisemitiska sidor som är åtalbara. OCH jag har släppt igenom det eftersom jag inte kollat länkarna så noga. Därför står det numera i mina kommentarsregler att länkar är tillåtna till stora medieföretag bara. Givetvis Wiki och sådant passerar oxo men vill man ge sig attan på att få en kommentar struken så kan man lägga in tre länkar till sidor jag inte känner till. Då bryr jag mig aldrig utan trycker på delete.

  Men som sagt, ur juridisk synvinkel spelar det ingen roll hur man gör, men granska måste man nog göra.