Carl Bildt sämsta chefen?


Igår avslöjades föga överraskande att Lars Danielsson utsätts för mobbing i sin nya roll på utrikesdepartementet.

Redan i samband med Ekots lördagsintervju med Carl Bildt reagerade jag på Carl Bildts ton och att han utan vidare hängde ut Danielsson och på sättet han gjorde det. Nu skriver tidningen Expressen..

Expressen: ”När Lars Danielsson inträdde i tjänst på UD 9 oktober placerades han i ett ingenmansland på direkt order av Carl Bildt. Han fick en tjänst, en telefonanknytning och ett skrivbord som fortfarande är helt rent. Han har inte fått en enda arbetsuppgift. Danielsson har fortfarande inte fått någon officiellt fastställd lön på UD. Han är nu sannolikt den ende svenske statsanställda som helt saknar det försäkringsskydd som alla anställda har rätt till.”

En lustig detalj i sammanhanget är den borgerliga skolpolitiken. Lasse Strömberg sätter direkt fingret på den ömma punkten.

Lasse: ”Hur var det nu? Vem skulle man flytta på enligt moderat synsätt? Just det – mobbaren. Inte den mobbade. Ska moderaterna alltså följa sin egen politik så kan vi vinka adjö till Carl Bildt när han flyttar ut från Arvfurstens palats!”

Är man nu konsekvent så ska man således flytta på mobbaren. Det som gäller i skolan ska väl rimligen gälla på alla nivåer. Frågan är var man ska göra av Carl Bildt, det måste ju vara en plats där han inte riskerar att utsättas för mobbing..

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Lars Danielsson, Carl Bildt, Mobbing, Mobbning, Politik[/tags]


4 svar till “Carl Bildt sämsta chefen?”

 1. Tror inte det går någon nöd på Lars Danielsson. Även tveksam till om han ens mår dåligt, detta med tanke på hans agerande under ku-utfrågningarna. När man såg utfrågningen förvånades åtminstånde jag över hans totala empatilöshet över allt som hänt.

 2. Någon större ekonomisk nöd lider han i alla fall inte. 73.500 per månad i avgångsvederlag i 22 månader till får han som fd statssekreterare. Får han sedan formellt sparken från UD lär det bli ett mycket bra avgångsvederlag även där, åtminstone bättre än om han själv säger upp sig.
  Väntar bara på att Aftonbladet skall köra en kampanj för honom som de gjorde förut men nu blir temat ”60 dagar och än så länge har Danielsson inte fått ett riktigt arbete.”

 3. Men tänk om det nu var så att Danielsson den där tsunamidagen var allvarligt sjuk? Eller tänk om han kanske har en begynnande demens och faktiskt inte minns saker och ting? Vem i hans närhet skulle vilja tala om det för media? Nä, det gör man nog inte. Vad vet vi om andra människor egentligen, när det riktigt kommer till kritan?

  Ja, jag vill absolut inte sprida rykten som inte jag heller vet någonting om! Däremot törs jag säga att jag inte gärna skulle vilja ha Carl Bildt som chef. Han utstrålar ett slags arrogans med sitt ständiga rätt så hånfulla leende, vilket nog skulle göra mig ganska så skräckslagen och därmed utföra ett undermåligt jobb. Tror jag.

  Fast vem vet, han kanske också är dement? Och jag med? Hemska tanke…

 4. Jag tycker att Carl Bildt gör ett uttalande som inte riktigt stämmer överens med ministrarna i hans egen regering och honom själv!

  ” För mig är moral och heder viktigt. Vi ställer krav på dem som är i statens tjänst.”