Carl Bildt, hycklaren.


Det är många som kritiserat Carl Bildt för hans cyniska dubbelspel och hans omvittnade oförmåga att kritisera USA i de mest uppenbara fallen.


Nu går dessutom
en av tungviktarna till angrepp mot Bildt och säkerligen kommer Bildt att bemöta Peter Nobels artikel på SvD Brännpunkt – på sin numera ökända och polisanmälda blogg.

Peter Nobel i SvD: ”På SvD Brännpunkt den 12 mars 2007 skrev utrikesminister Bildt under rubriken ”Sverige starkt värn mot övergrepp” bland ¬annat: ”Vi måste också ha styrkan att ¬kritisera brister i vår egen krets.” Sådan kritik saknas dock. Därför är vårt stöd för de förtryckta svagt. Vi är inte trovärdiga som före¬språkare för mänskliga rättig¬heter ute i världen, så länge vi på ett hycklande sätt förtiger ¬bristerna i vårt eget land, ¬övriga Västeuropa och USA. Ytterst handlar det om dubbelmoral.”

Alla som har några minuter över denna påskdag borde läsa artikeln. Personligen beklagar jag att Expressen tycks ha dämpat sin Bildtkritik, han har ju de facto varit betald lobbyman åt den amerikanska administrationen, något som uppenbarligen påverkar hans ställningstaganden idag.

Vi har gått från en otydlig utrikespolitik under Persson, till en tydlig under Carl Bildt. Men knappast den utrikespolitik som väljarkåren trodde att de röstade för. En utrikespolitik som cementerar krypande för USA var inte vad folk ville ha.

Länkar: Peter Nobel i SvD Min bloggning om Bilts blogg

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Carl Bildt, Utrikespolitik, Högerregeringen, Peter Nobel, Politik[/tags]


4 svar till “Carl Bildt, hycklaren.”

  1. Jag förstår att Carl Bildt kryper för USA han delar ju deras osolidariska och underutvecklade syn på människor.Det är inte något föregångsland vad gäller mänskliga rättigheter eller annat det ända USA tänker på är att gynna sig själva på andras bekostnad titta på Irakkrisen vad är man ute efter?Det stavas OLJA inget annat man skiter i hur många som dör av det egna folket och andra bara man får sin vilja igenom.Politiken i världen är ett vuxendagis för övergödda och penningstinna kapitalister och inget annat.EU är ett stort skämt rakt igenom uppbyggt på samma sätt som USA med den skillnaden att staterna i EU är vi Sverige,Danmrk,Finland,Tyskland mm mm finns inget bra i det.

  2. Hej,

    Du skriver om Bildt att ”han har ju de facto varit betald lobbyman åt den amerikanska administrationen”. Skulle du kunna tänka dig att utveckla detta lite? Eller kanske någon kortfattad källhänvisning så att jag kan luska vidare själv. Tack för hjälpen.

    Vanilj hälsingland,

    Peter

  3. Peter, sök på Bildt ett par veckor bakåt i denna blogg så hittar du en mer utförlig skrivning om saken och dessutom länkar.