Carl Bildts folkmordskommentarer till KU?


Att jag polisanmält Carl Bildt för brott mot BBS-lagen och eventuellt hets mot folkgrupp känner de flesta till idag.


Igår fick jag
detta e-postmeddelande från en Mikael T Eriksson på utrikesdepartementet.

UD: ”Jan-Inge,

Tack för dina brev. Utrikesminister Carl Bildt har bett mig svara dig. Utrikesministern är medveten om de problem som uppstått på hans blogg. Ändringar i bloggens funktioner görs vid behov och i mån av tid.

Ärende daterat 2007-04-02 har diarieförts 2007/17859. Ärende daterat 2007-04-18 har diarieförts 2007/17863.

Med vänliga hälsningar,
Mikael T. Eriksson, MK
Utrikesdepartementet”

Givetvis gick jag till Carl Bildts hemsida och kollade. Ingen av kommentarerna som före-
språkar folkmord är borttagna. Samtliga kränkande kommentarer riktade mot enskilda är kvar.

Detta TROTS att det varit föremål för uppmärksamhet i Ekots lördagsintervju, SR/Ekot, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Expressen och TT. Ärendet ligger nu hos Stockholm City åklagarkammare.

Handlar detta om arrogans eller arrogans?

En följdfråga blir givetvis:

– Eftersom personal på UD svarar, är detta då ett ärende för skattebetalarna?

– Är det ett ärende för konstitutionsutskottet?

Regeringen talar dock om annat… DN SvD SvD2

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Carl Bildt, Blogg, Folkmord, Kommentarer, Bloggosfären, Högerregeringen, Palestina, Mellanöstern, Rasism, Hets mot folkgrupp, Genocide, Ärekränkning, Moderaterna, Politik[/tags]


28 svar till “Carl Bildts folkmordskommentarer till KU?”

 1. Han har ju redan tidigare sagt att ”medarbetare” sköter den administrativa delen av bloggen. Därmed blir ju bloggen endel av UD:s verksamhet, en fin bild av Sverige utåt!

 2. Bildt har en blogg, vilket kanske är bra för svenska folket. Kontaktytan ökar onekligen. Vem som vill kan kritisera eller berömma. Sådan feed back är något nytt på den nivån.Det är faktiskt positivt.

  Men, det får ju anses hopplöst för Bildt att jaga de som bryter mot kommentarsreglerna. Karln är ju ständigt på resa, i flygplan eller i sammanträden.
  Och har brott mot kommentarsreglerna väl en gång skett, är olyckan oåterkallelig.
  Jag ser bara en lösning – att den som skrivit det misshagliga själv är ansvarig.

 3. Så kanske det kan bli oxo Olaus. IP-numren är ju lagrade så det är mycket möjligt att polisen går vidare med detta. Man kan i alla fall hoppas..

  Men Bildt är ansvarig för att inte ha raderat dem så han kommer att fällas för DET brottet.

 4. Jag har öppnat en fri FTP server, där vem som hellst kan ladda upp (och ned) musik, filmer, barnporr eller vilka filer hellst. Eftersom jag är ”ständigt på resa, i flygplan eller i sammanträden”, så bryr jag mig inte om att rensa något där, utan man får lägga up PRECIS vad som hellst.

  Vem är ansvarig om olagigt material som ligger där??

 5. Carl Bildt fattar tydligen så mycket om datorer så att han medverkar till att inviga hus i second life?

  Jag tror nog han är fullt kapabel att rensa sin blog om han vill.

  Det är iof bra om det blir ett prejudikat i den här frågan.

 6. Kurt: ISP kan ju stänga ner tillflödet till din FTP-server; men troligast lär du över lag sitta lite pyrt till! Detta då kanske ISPn driver ett skadeståndsmål mot dig, för att utåt sett rentvå sig offentligt och på så sätt inte tappa kunder, i händelse av upptäckten av t ex barnporr!

 7. Det är väldigt enkelt.
  OM Jan-inge skickade e-mai/brev till utrikesdepartementet så måste det diarieföras.
  Och ev svar ska vara offentligt. Detta gäller även om han hadde frågat vilken färg som Bildt har på kalsingarna.

  Det ändrar överhuvudtaget inte bloggens juridiska karaktär. (för annars skulle ju bilds kalsingar blivit ett ärende för skattebetalarna)

 8. Fan, skaffa något bättre att göra på fritiden än att förstöra för våran kära utrikesminister. Det finns de som faktiskt försöker spendera sin tid meningsfullt.

  Anmäl Nathaniel Weisel istället! Suck… Carl Bildt jagas av alla på grund av petitesser men uppmärksammas aldrig för det fina jobb han faktiskt utför. Grabben är arbetsnarkoman med respekt i utlanded p.g.a sin otroliga erfarenhet.

  En bättre utrikesminister har vi inte haft på länge.

 9. ”Fan, skaffa något bättre att göra på fritiden än att förstöra för våran kära utrikesminister. Det finns de som faktiskt försöker spendera sin tid meningsfullt.”

  Ja, för att engagera sig i att få våra ministrar att följa lagen är ju en oviktig petitess?

  Vad gör du som är så meningsfullt, pillar dig i naveln?

 10. Jag undrar hur fan det är ställt i huvet på Bildt? Att låta kommentarer som förespråkar utrotning (!) av alla palestinier stå kavr visar att något är allvarligt fel, mycket allvarligt!

 11. Jesper, det meningsfulla vore att jaga den konstiga lagen som gör passiva männsikor till brottsling istället för förövaren.

  Jaga den som aktivt gjorde det olagliga, inte budbäraren.

  En annan missriktad lag verkar vara att det är hårdare straff för hatbrott. En galning var häromdagen inne på RFSL och hotade och slog ner folk. Av resonemanget RFSL-ordföranden hade i P1-morgon framgick att man får hårdare straff om man ofredar någon med avvikande sexuell läggning eller hudfärg. I praktiken innebär det att jag som svensk får ett hårdare straff om jag slår en invandrare eller homosexuell än om de slår mig. Vart tog likheten inför lagen vägen?

 12. Gurra ditt snille!

  Bara om MOTIVET för gärningen var att offret tillhör HBT-folket.

  Sedan kan du utgå ifrån att polisen tar reda på vilka som skrev kommentarerna på Bildts blogg. Men Bildts ansvar minskar inte för det…

 13. Tack. :-)

  Men det är lätt att få något till att bli hatbrott: Säg i vredesmod ”nu skall du få stryk din dj__a b_g” så är det värre än ”nu ska du stryk få din dj__a idiot”.

  (Jag vaknade till kommentaren på radion igår och fick ganska obehagliga asssosiationer: I julas kastade någon in en sten genom husfönstret. Polisen kom inte trots att jag ville det, hade jag sagt att det var hatbrott hade det nog gjort det. Men ursäkta min utflikning.)

  Man kan verkligen hoppas att de söker gärningsmannen men det blir hur som helst en missriktad lag när man verkar primärt jaga budbäraren.

 14. Dessutom är ju Nathaniel Weisel inte så lite patetisk. Får man påminna om Israels tappra försök i Libanon för ett år sedan? Hej å hå, vad det gick undan…..

 15. Jag tycker det är bra att kommentaren får stå kvar. Hets mot folkgrupp är en lika luddig som löjlig lag och den bör prövas av domstol så ofta som möjligt.

 16. KU beter sig som en lekstuga. Bildt är mycket kompetent och jag vill inte att mina skattepengar går till massa trams. Hade det varit Göran Persons blog, skulle du polisanmält honom då eller är det bara du som inte gillar vår utomordentlige utrikesminister?.

 17. Skriver han bloggen på arbetstid? Låter han anställda på UD svara angående hans personliga blog? Sköter folk på UD hans blog?

 18. BBS-lagen är om möjligt ännu mer angelägen att pröva i domstol, då den tillkom innan webben och således är hopplöst omodern.

 19. Jinge
  En fundering, kan det vara så att kommentarerna hänger kvar i din dators cache minne?
  Iofs antar jag att du har kollat det, men det är ju en teoretisk möjlighet

 20. Ni som anser Bildt vara så kompetent och duktig, kan ni inte förklara på vilket sätt hans kunnighet visar sig?
  Jag minns bara hans fiasko som statsminister – och när jag nu hör hans kommentarer så är de är inte alls imponerande, utan består endast av en massa floskler, sagda med ett sarkastiskt, arrogant och självbelåtet flin.

 21. Synd om Bildt klarar sig undan bara med ett strafföreläggande. Den arroganta fjanten borde sättas på Svartsjöanstalten några månader! 22. Untitled Document

  På denna blogg gäller vissa ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna men jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad, eller har tid, så att jag sitter och kollar upp länkar. Bloggreklam givetvis förbjuden, trackbacks är ok. Det är ok att länka till etablerade tidningar/radio och TV-kanaler. Spamfiltret är satt så att två länkar är max.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således inte tillåtna. Inte heller kommentarer som är skrivna för att provocera.

  Kommentarer som upplevs som främlingsfientliga eller rasistiska tas bort direkt, de kommer aldrig att synas.

  Personliga kommentarer till mig är ett exempel på Metakommentarer som raderas direkt, använd mail till sådant.

  Medvetet ljugande raderas givetvis. Har du uppgifter som du själv inser kan ifrågasättas så får du skicka ett separat mail med de länkar du refererar till om det inte är internationellt väletablerade medier.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av dessa villkor ej uppfyllts.

  För övrigt gäller att det inte är någon ”mänsklig rättighet” att få kommentera här.

  Jämför gärna med en tidnings insändarsida…

  // Jinge

 23. Bra Jinge!
  Jag har ju själv hört hans sk förklaringar och då blivit förbannad (får man svära här?). Däremot så har jag tyvärr, av någon oförklarlig anledning, missat att skriva om det i min blogg. Däremot tog jag upp detta med att Bild inte kallar folkmorden i Darfur för just det de är, folkmord. Det gör ju t o m Bush numera.

 24. ”Jesper, det meningsfulla vore att jaga den konstiga lagen som gör passiva männsikor till brottsling istället för förövaren.

  Jaga den som aktivt gjorde det olagliga, inte budbäraren.”

  Jag håller med om att BBS-lagen är värd att diskutera.
  Jag ser poängen i att tvinga site-admins till att ta bort olagligheter, inte minst därför att det är otroligt svårt och resurskrävande att jaga den som skriver inlägget (Ett IP är inte mkt att komma med, man kan gömma sig bakom proxys etc, eller bara hävda att någon har hackat maskinen etc etc..) och ser hellre att dom resurserna läggs på att t.ex jaga pedofiler. Men mest därför att inlägget ligger ju kvar tills admin tar bort det.

  Men, det intressanta i just det här fallet är ju att en minister måste följa rådande lagstiftning, därför att om statsråden ägnar sig åt civil olydnad, så är inte det ett incitament för folket att respektera lagen.

  Det var ju just därför som Timbros minister fick gå från sin post som kulturminister så strax efter valet. (TV-licens historien.)