Bush värderar Sverige till 4 minuter!


George W Bush är i Europa på en snabbturné. I samband med detta fick ett antal europeiska politiker hålla ett kort anförande och vår statsminister fick prata fyra minuter.

En standardbild från ett snabbt fototillfälle. Persson fick säkert bara 15-20 sekunder på sig för att bli fotograferad och drog då till med en klassiker. Han pekade ut bland fotograferna som om han kände igen någon och skrattade.

Bush är rutinerad så han var snabbt med på galoppen. Och så fick läsarna en bild av hur de bägge skrattade och hade kul och såg en gemensam gammal vän i publiken..

Billigt? Tja, gå på en större konsert så upptäcker ni säkert att artisterna har liknande knep för sig.

Tricket är gammalt som gatan.. Det är show det handlar om.

Jacques Chirac sade enligt media: ”- Jag tror att det hänt något i USA!” Det tror han säkerligen inte.

Han, liksom de andra europeiska politikerna är pinsamt medveten om att USA:s president är här på ett blixtbesök.

Att USA värderar Europa till 2 ½ dagar är alldeles tydligt. Och Sverige är värt 4 minuter.

Ett spel för galleriet eftersom alla tal fanns utskrivna i förväg och var noggrant distribuerade och översatta till alla..

Thats it!


10 svar till “Bush värderar Sverige till 4 minuter!”

 1. Kom till jobbet något stukad. Men nu fick jag trots allt en bra start på dagen. Din kommentar till bilden är helt klart dagens skratt!

  Tack!

 2. Visst kan det vara som du säger, men om jag säger att det var jag som stod ute i publiken och gjorde en rolig grimas som Persson skrattade åt? Ja då blir din utsaga lögn. Men det kan hända att jag ljuger. Låt oss betrakta dessa bägge alternatvi: Vilken lögn är då värst. Min medvetna lögn eller din omedvetna? Om mitt är lögn så är syftet att exponera att du faktiskt inte säkert VET. Om mitt är sanning och ditt lögn så visar det att du genom spekulation försöker trumma in ett politiskt budskap. I så fall är din lögn värre – vare sig den är medveten eller omedveten. Nu säger jag INTE att jag gjorde en grimas – jag säger bara att du inte vet.

 3. Kul Henrik. OM man bortser från det faktum att jag faktiskt arbetat som pressfotograf några år på 70-talet så skulle det vara kuligare. Dessutom skulle du aldrig bli insläppt på ett sådant fototillfälle. Publiken där är ett hundratal TV-fotografer och stillbildsfotografer och en bunt säkerhetsfolk. När det gäller Bush/Persson så är de rutinerade herrar. Jag har själv sett bägge göra så där förut, fast då inte tillsammans.

  Den svenska politiker som var ”bäst i klassen” på hur man grejade bra bilder åt fotograferna var Olof Palme. Kolla min bild på honom: http://www.jinge.se/index.php?p=469 Den är tagen i Arlandas VIP-rum efter att han återkommit från en resa till Mexico. Han satt i soffan och tittade in 10 sekunder i varje fotografs kamera. Varför? Jo därför att han var medveten om vilken effekt ”bättre bilder” får.

  Tror du att Bush/Persson är mindre medvetna om det?

  Den typen av ”riggade” bilder förekommer dagligen i media. Det jag gjort är bara att påtala det. Sedan om du tror att jag ljuger så är det helt och hållet din sak..

 4. Alla politiker ställer upp för fotograferna. Jag kommer ihåg hur jag fick Gösta Bohman (m) att ta upp ett litet barn på axlarna när han besökte ett daghem i Täby. Sedan undrade Bohman hela tiden om ungen såg rädd ut. För hade han sett rädd ut hade det ju varit ”dålig reklam”.
  Det intressanta är att numera kan Persson inte göra någonting alls utan att det vänds emot honom…
  Jag kommer ihåg hur Persson vid den obligatoriska regeringsfotograferinge på Slottsbacken vid ett tillfälle litet lustigt sa när alla fotograferna skrek att de skulle tilla i just deras kamera: – Titta på Sjöberg, det är bara han som får in bilden. Han avsåg Sven-Erik Sjöberg på DN. Och Perssons ligger det mycket i!
  Billigt? Nej det tycker jag inte. Snarare ett samarbete.
  Det troliga är att Persson verkligen kände igen någon, om det nu var det som det handlade om.
  Den här personförföljelsen av Persson tycker jag har drivits alldeles för långt för länge sedan. Politik är inte en enmansshow, hur mycket folk än vill få det till det. Fast det är givetvis lättare att peka ut en person än att göra en tung besvärlig analys av det politiska skeendet.
  Vad gäller Palme så ställde han ofta upp på fotografernas önskemål, det är sant. Däremot ville han aldrig bli fotograferad när han rökte en cigarett. Jag frågade honom en gång varför han inte ville det och svaret var att han, som kanske kunde ses som ett föredöme av vissa, inte ville göra ”reklam” för rökning. Ett ganska bra beslut tycker jag.

 5. ”Politik är inte en enmansshow” Berätta gärna det för Persson. Ska man lyss till vad riksdagsmännen i (s) (och framförallt kvinnorna) så tycks det mesta vara just en enmansshow. Nädå. Persson kände nog inte igen någon, och även om han gjorde det så är gesten MYCKET medveten. Kanske inget större fel i det, men det kan vara bra för betraktaren att veta..

 6. :-) jag tror inte att du medvetet ljuger. Tvärtom är sannolikheten överväldigande stor för att det är precis som du säger. Jag ville bara påpeka att det inte nödvändigtvis behöver vara så som du säger. Det är alltför ofta som folk tror på vadsomhelst och jag tycker det är viktigt att upplysa om dessa risker. Och lite roligt var det allt!
  Väldigt bra bilder du tar förresten – och bra bloggar desstuom! ;-)

 7. Tack. Mja.. bilden på Buske & HSB är givetvis snodd. Många av bilderna jag använder är just snodda. De som INTE är snodda är försedda med en text som förkunnar att undertecknad är fotografen..

  Sens moral? Bevis på att jag saknar moral.. :-)