Bush och Kriget Mot Islam


Att George W Bushs ”Kriget mot Terrorismen” egentligen borde kallas ”Kriget mot Islam” har jag skrivit flera gånger.

George W Bush gjorde en freudiansk felsägning någon av de första dagarna efter 9/11, eller så var det ingen felsägning. Minns inte exakt hur han formulerade sig men han sade att det skulle bli ett korståg, därom råder inga tveksamheter. Jag föreställer mig att många inom den muslimska världen reagerade rätt så kraftigt mot det sättet att uttala sig. Man behöver inte tro på Jan Guillous böcker om Arn för att förstå vilket trauma det måste ha varit för den lokala befolkningen när ett stort antal stridande män med svärd i hand erövrade städer och slaktade muslimer på löpande band i början av förra årtusendet.

För drygt 100 år sedan satte olika judiska terroristgrupper igång med att erövra det brittiska protektoratet Palestina. Sternligan är väl en av de mest ökända och förföljelsen kulminerade strax efter andra världskrigets slut, frågar man palestinier idag så anser de säkert att det kulminerar varje dag allt sedan dess. Går man in på någon av de internationella nyhetsförmedlarnas hemsidor så brukar det stå ”8-9 palestinier dödade av IDF idag, fem av dessa var barn”. Tyvärr är det inte någon överdrift.

Att sedan väst med ”De villigas koalition” fortsatt mördandet i Afghanistan och Irak blir väl bara som lök på laxen med tanke på att israelerna kontinuerligt kunnat fortsätta sitt förtryck av palestinierna med stöd från USA. Det är bland annat mot bakgrund av detta man måste se upprördheten över Mohammedteckningarna. Visserligen stämmer det säkerligen att både religiösa ledare, och kanske rent av stater, underblåste de missnöjesyttringar vi fick se, men faktum kvarstår. Västvärlden har inte behandlat arabvärlden och de övriga muslimska länderna på ett rättfärdigt sätt. Att dessa ser det som ett förlängt korståg är inte något att tveka om.


Kanske borde jag redigera in dollartecken?


Sedan måste jag tillägga
att både mellanöstern och världen i övrigt hade otur med rösträkningen i Florida hösten år 2000. Världen hade tveklöst varit ett bättre ställe att leva på om inte Bush hade kommit till makten. WTC hade kanske inte stått kvar men åtskilliga hundratusentals hade fortfarande varit vid liv. Israelernas krig mot Libanon hade förhindrats med en demokrat i vita huset, men knappast kriget mot Afghanistan.

Men att kalla det för Kriget mot Terrorismen är fel, det har alltid handlat om kriget mot Islam.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Bush, Kriget mot Islam, Irak, Afghanistan, Palestina, Libanon, Politik[/tags]


9 svar till “Bush och Kriget Mot Islam”

 1. ”För drygt 100 år sedan satte olika judiska terroristgrupper igång med att erövra det brittiska protektoratet Palestina.”

  Wow! Det låter magstarkt!
  Varifrån har du fått detta?
  Hur kan mna verifiera ditt påstående?

 2. Nej jag skojjar inte.
  Alla kan inte vara insatta i allt.
  Israel är inte mitt stora intresse.
  Men nu ska jag ta reda på mer om det.

 3. Har du hört talas om Menachem Begin då?

  Mannen som mördade 91 människor i bombningen av hotell kung david July 22 1946, slå upp det så får du veta mer.

  Slå upp Deir Yassin också när du ändå håller på.
  Där mördade han och hans Irgun-kamrater över 100 Palestinier och jämnade byn med marken. Begin belönades liksom nästan alla terrorister i de olika sionistiska terrorgrupperna med en presidentpost i den nya apartheidstaten.

 4. Illustrationen ser dock snarare ut som någonting från korstågen i Nordeuropa; Tyska Orden på march i Lithauen, eller något sånt.

  (Lithauen användes som övningsområde för europeiska ryttare långt efter att Storfurst Jagiello och hans folk tagit dopet… ;=)

 5. Förlåt Marcin. Det var inte min mening att låta spydig. Jag tycker bara att det är beklagligt när folk inte har fått veta om den sionistiska terrorismen som var grundstenen för staten Israel.

 6. Nåväl, det finns de som sprider andra budskap. Råkade hamna på angry arabs kommentatorsida och där finns det en svensk som sprider lögner och dynga med sin mer än nådigt rasistiska blogg. (länk borttagen/J)

  Han är som sagt inte ensam. Motvinden är ganska stark. Ahlmark gick igår till angrepp mot den känslolösa Carl Bildt, för att denne inte är tillräckligt Israel-vänlig.

 7. Huruvida mellanöstern verkligen hade otur med rösträkningen i Florida är det ytterst svårt att veta något om. Afganistan-kriget hade skett med 100% säkerhet även med demokrater vid makten (detta tror jag åtm.). Irak-kriget hade kanske (eller skall vi säga knappast) inte skett, men vem vet. Clinton – vars vice-president många nu hoppas skulle ha vunnit valet då, år 2000 – bombade ju läkemedelsfabriker i sin jakt på ”terrorister” – före ”9/11”.

  Och, anta att Irak-kriget INTE hade realiserats. Vad vore läget i Iran just nu isåfall? Kanske demokraterna har någon gås oplockad m.a.p. Iran (Carters valförlust t.ex.?) som kunde leda till fartblidhet (typ Bushs hat mot Saddam Hussein p.g.a. vad han gjorde mot pappa). Och vete fan vad, CIA/NSA/FBI och allt vad dom där skurkorganisationerna heter, skulle mata en demokratisk president med för disinformation om Iran i dagens läge, om inte Irak-kriget ätit upp så mycket resurser, och givit så många tillfällen att testa all den senaste arsenalen i lagret. Och idioten Blair sitter fortfarande kvar, han skulle ”supporta” en demokratisk president till 100% – som en duktig knähund bör. I.o.m. detta skulle EU – än en gång – splittras.

  Och om inte Iran, varför inte Nord-Korea? OK, ingen olja, så olje-industrin skulle inte lobba så kraftfullt, men men…

  Det är svårt att veta vad ett maktfullkomligt land som U.S.A. hittar på. Stora delar av administrationen/industrin/säkerhetsorganisationernas personal är ju inte politiskt valda. Och oljeindustrin behöver billiga – det blir billigt om man stjäl det från någon ”terroriststat” – råvaror, det militär-industriella komplexet behöver testa sina grejer ”in action”, o.s.v. Vad säkerhetsorganisationerna/militären får för sig att lobba – i en given situation – är jävligt svårt att förutspå. Men där finns det gott om paranoida ”kalla kriget”-veteraner, som kan hitta på det mesta, och som inte vanligen har varit så speciellt ”mjuka” i sin attityd till omvärlden (den som tror att dehär Irakiska tortyrgrejorna på något sätt är 100%-tigt på Bushs ansvar är nog väl naiv).

  Och Al Gore skulle knappast ha hindrat Israels aktioner på något sätt. USA har ju regelmässigt använt sin vetorätt år efter år – oavsett vilka som varit i makten, demokrater eller republikaner – varje gång FN har försökt intervenera mot någonting Israel ställt till med.