Bush och de raderade CIA-banden


Hela världen vet att ett av de länder som bryter allra mest mot Genèvekonventionen och regler mot tortyr är USA. Den enda som inte vet det är George W Bush.


SvD:
”Enligt Vita husets taleskvinna Dana Perino kan president George W Bush inte dra sig till minnes att han skulle ha blivit informerad om vare sig förhörsbanden eller raderingen av dem.”

Han vet inte heller något om dessa band ska det nu framstå som. Nu säger olika källor i USA att han visst kände till dessa CIA-band, andra hävdar att han av just det skälet riskerar att ställas inför rätta själv. En situation som i hög grad påminner om Rickard M Nixon och hur han tvingades bort från Vita Huset.

Personligen tvivlar jag på att det kommer att ske något seriöst försök för att avsätta Bush, alla vet nämligen att den som i så fall efterträder honom i Vita Huset är Cheney, vilket skulle kunna få ödesdigra konsekvenser. Personligen börjar jag tro att den period som Bush har varit president kommer att omvärderas av framtida forskare. Vi säger nog alla att han har varit en av de värsta presidenterna genom tiderna, jag tror att framtida historiker kommer att jämställa honom med Adolf Hitler, Pol Pot, Stalin och Mao.

Polletten har bara ännu inte ramlat ner. Bushs ledarskap har inneburit att världens medborgare på ett generellt plan mist sin frihet. Här i Sverige har hans tillskyndare i form av Bodström och Persson grundat för en hel mängd inskränkningar i de mänskliga rättigheterna, något som den nytillträdda högerregeringen inte gör det minsta för att motverka.

Den vanliga medborgaren har gått från en relativ frihet från spionage från myndigheternas sida, till en situation där både polis och militär nu får installera dolda mikrofoner och kameror i sovrummet och på toaletten. De får spionera på telefon och datatrafik, detta utan att den man spionerar på behöver vara misstänkt för brott.

Ja man behöver inte vara misstänkt för någonting alls, det räcker med att vara vid liv.

Allt detta för att ett antal saudier lärde sig flyga och mejade ner ett par skyskrapor i USA. Konspirationsteoretikerna har lilla julafton och hävdar att det var USA själva som låg bakom attacken mot WTC, något som jag har mycket svårt att tro på. Det som talar för deras tes är dock att USA i stället för att bomba Saudiarabien

gav sig på Afghanistan. En attack som fortfarande pågår och där svensk trupp numera deltar under amerikanskt befäl.

Att George W Bush har svårt att dra sig till minnes om han känt till dessa CIA-band eller ej behöver dock inte vara lögn. Alla som lyssnat på honom när han talar har hört att han sluddrar och säger fel stup i ett. Man behöver inte vara neurolog för att förstå att han har något slags hjärnskada eller har kraftigt nedsatt syresättning i hjärnan.

Brott mot mänskligheten bör straffas med livstids fängelse. Skulle det finnas någon rättvisa här i världen så skulle många politiker hamna i ett sådant fängelse. Nu har dessa politiker i stället skaffat sig verktyg för att begränsa den individuella friheten, att sätta vanliga oskyldiga människor i en situation som i hög grad påminner om ett fängelse.

SydSv SvD HD DB.no

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Bush, USA, CIA, Kriget mot Terrorismen, Mänskliga rättigheter, Afghanistan, Israel, Irak, Saudiarabien, Politik, Avlyssning, Bodströmsamhället[/tags]


9 svar till “Bush och de raderade CIA-banden”

 1. Är det inte en rätt spridd uppfattning att Bush är ett fall av ”wet brain”, alltså att han har supit sig till omfattande hjärnskador och att det leder till psykiska svårigheter? Även om han nu är nykter alkoholist finns skadorna kvar eftersom de är obotliga. Men jag tror inte man kan förklara USA:s allmänna politik med att presidenten lagt hjärnan i sprit. Lika lite som Hitlers taskiga barndom förklarar nazismen.

 2. Bush är inte ensam, han har en hel stab med folk som stöder och inspirerar honom…

 3. Ja Björn, vi människor är fantastiska på att förlägga orsakerna till våra egna tillkortakommanden utanför oss själva! För på så sätt slipper vi ta ansvar! Visst var det INTE Hitlers tragiska barndom som formade honom samt hans värderingar; för om det vore så är ju varje generation direkt skyldig till nästa generations övergrepp! Nej, Hitler kom nog från någon planet eller så var han obotligt sjuk från början, så slipper vi tänka på hur vi är emot varandra i fortsättningen!

 4. Vi får inte underskatta de processer som för närvarande pågår i USA, Jinge. Väl medvetna om vem som styr, inriktar man sig i första hand på riksrätt mot Cheney.
  Visst, det är som vanligt tryggast att förhålla sig skeptisk om man misslyckas. Men bra många amerikaner anser inte att man har råd att misslyckas. Det gäller mer än bara en enstaka presidentperiod, hela USA:s framtid står på spel.
  Antar du känner till Kucinichs resolution, som gick upp i representanthuset 6 november.

  Kucinich Has Introduced Articles of Impeachment Against Vice President Richard Cheney
  http://www.afterdowningstreet.org/?q=node/21699

  Sökträffarna på namnet ”cheney” har markant sinat från och med den dagen, på både svenska Google Nyheter och Eniro Nyhetssök. Så är knappast fallet för ”cheney” eller ”impeach” på internationella Google News.
  Intressant fenomen.
  Undrar hur svenska medieföretag förklarar det?

 5. Jan Viklund,

  Om Dick Cheney ställs till svars för sitt intrigerande, för sina lögner och krig, ja, då är världen inte alls så förlorad som jag tror.

  En fin flaska Champagne ska du få då!

 6. Nu har tre medlemmar i representanthusets juridiska kommitté gått ut med krav på omedelbara hearings om riksrätt mot vicepresident Richard Cheney.
  Detta efter nära 8 (åtta) skandalöst tysta månader, sedan Kucinich lämnade in sin resolution den 24 april (som sedan gick upp i representanthuset 7 november).

  Kommitténs Robert Wexler efterlyste minst 50.000 namnunderskrifter som stöd från den amerikanska allmänheten.
  54.000 har skrivit under – redan första dagen.
  http://www.wexlerwantshearings.com

  Dave Lindorff på AfterDowningStreet.org tror det kan bli minst en halv miljon.
  http://www.afterdowningstreet.org/?q=node/29386

  Ställ frågan till våra svenska fördumnings-medier, varför ingen törs knysta ett ynka ord om detta.
  Och korka upp skumpan.

  ”Fool me once…”
  — George ’the Decider’ Bush

  ”Att tro att folk är dummare än man tror,
  är dummare än man tror.”
  – Tage Danielsson

 7. Det är ett galet land. När George Buch d.ä. fick frågan om ateister kan vara lika goda patriter som kristna svarade han: Nej absolut inte, detta är ett Guds land…

 8. Galenpannorna styr, båd’ i USA och i detta land. Med samma förakt för folket.
  Apropå gud & jul:

  What Would Jesus Buy?
  wwjbmovie.com
  Årets julfilm.
  satirikern pastor Billy frälser alla shop-oholister inne på Wal-Mart.
  (producenterna till Super Size Me)

 9. Impeachment, uppföljning:

  Senator George McGovern – som förlorade i presidentvalet mot Richard Nixon 1972 – förklarar i söndagens Washington Post att skälen för riksrätt mot Bush och Cheney är starkare än de var mot Nixon och vicepresident Spiro Agnew.

  FORMER U.S. PRESIDENTIAL CANDIDATE URGES BUSH’S IMPEACHMENT

  WASHINGTON (AFP) — Former US presidential candidate George McGovern on Sunday called for President George W. Bush and Vice President Richard Cheney to be impeached, saying the case for such a dramatic step ”is far stronger” than it was against former disgraced president Richard Nixon.

  FULL STORY:
  tinyurl.com/27zh4j

  WHY I BELIEVE BUSH MUST GO
  Nixon Was Bad. These Guys Are Worse.
  By George McGovern
  (Washington Post, Jan 6, 2008)
  tinyurl.com/2lo4jt

  Tips genom David Swanson, AfterDowningStreet.org