Bush och Blair ansvariga för massaker


Massakern i Song My vände den amerikanska hemmaopinionen helt under Vietnamnkriget.

DN: ”NEW YORK. Allt starkare bevis kommer fram om att USA-soldater är skyldiga till en kallblodig massaker på civila irakier. Händelsen kan bli ett svårt bakslag för president George W Bush som redan brottas med ett växande inhemskt missnöje med Irakkriget.”

Om den nu avslöjade massakern på tjugofyra civila irakier kommer att göra detsamma vet jag inte, men i bästa fall så inser allt fler amerikaner vad landets ledning håller på med. Nu sägs det i medierna att soldaterna riskerar att fällas för mord, men mord begångna under krig innebär normalt bara permissionsförbud en vecka.

Världen har sett otaliga exempel på hur mördare ges en klapp på axeln och till och med befordran. För ett år sedan ungefär sköt en israelisk officer ihjäl en 12-årig palestinsk flicka. Han tömde hela magasinet i sitt M16 i hennes huvud. Han frikändes senare av en israelisk domstol.

I det nu aktuella fallet så kanske mördarna får mer än permissionsförbud, det kan jag inte sia om. Men ett vet jag –

och det är att de verkliga mördarna Bush och Blair inte kommer att ställas inför krigsförbrytartribunalen i Haag. De klarar sig alltid..

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, bush, blair, mellanöstern, irak, mord, massaker, israel[/tags]


Ett svar till “Bush och Blair ansvariga för massaker”