Bush har godkänt det israeliska mördandet


Arabiska källor har gjort gällande att George W Bush vid sitt besök hos Ehud Olmert har lovat israelerna att få mörda den palestinske premiärministern Ismail Haniya.

Sedan Annapolis har israelerna mördat över etthundratio palestinier i Gaza varav ett flertal varit kvinnor och barn. De senaste dagarna har minst fem dödats varje dag och idag har minst femton personer dödats och fyrtio skadats.

DN: ”En av de döda milismännen var Hussam al-Zahar, son till Hamasledaren och förre utrikesministern Mahmud al-Zahar. Han svor att hämnas och lade skulden på USA:s president George W Bush, som besökte Jerusalem i förra veckan för att driva på de nyligen återupptagna fredssamtalen mellan Israel och palestiniernas president Abbas — som inte längre har kontroll över Gazaremsan.

– Detta är en följd av Bushbesöket. Han uppmuntrade israelerna att döda vårt folk, sade al-Zahar sedan han sett sin sons lik på ett sjukhus.

Även Abbas, som har en god relation till USA, fördömde Israels angrepp i skarpa ordalag och sade att det underminerade fredssamtalen.

– Vårt folk utsattes i dag för en massaker, sade Abbas i Ramallah.”

Att den palestinska f.d. utrikesministern hävdar att Bush lovat Israel att fortsätta mördandet är definitivt inte något slags rationalisering utifrån det faktum att nu hans andra son nu har mördats av israelerna. Det går helt i linje med vad människor både i Israel och i Gaza hävdar. Att kalla de pågående samtalen för fredsamtal är en ren förfalskning av begreppet.

Metoden som israelerna använder kallas mord, ingenting annat. Ser man tillbaka till bortjagandet och mördandet av palestinier under den stora folkfördrivningen, Nakban i


En palestinsk ”terrorist” tas omhand…

slutet av fyrtiotalet, så finns det idag täckning för att kalla israelernas agerande för – folkmord, enligt min uppfattning.

Sverige borde protestera så att det hörs till Israel! Men Carl Bildt är tyst.

SvD DN Rawia Morra HD SvD2

Andra om , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mellanösternkonflikten, Annapolis, Abbas, Bush, Olmert, Gaza, Folkrättsbrott, Mord, FN[/tags]


24 svar till “Bush har godkänt det israeliska mördandet”

 1. Mord i staten israels namn upprepas gång på gång på gång. Ibland försöker man förklara för världen att man utdömt ”dödsstraffet” pga ngn ”gärning som den statsmördade utfört..
  Finns det någonstans i världen, där det råder ngn form av rättssamhälle med demokrati,lag,ordning och humanism där man utdömer ”dödsstraff” till ngn utan rättegång, försvarare, åtal och domare och där den ”åtalade” inte har ngn som helst möjlighet att försvara sig innan dödsstraffet verkställs?

  VarfVarför? Det strider mot alla rättsprincper och mot internationella lagar och överenskommelser!
  För detta hoppas jag att de ansvariga kommer att stllas till svars för en dag i en internationellt driven rätt!

 2. Man tror inte att det är sant. Är detta i linje med vad de judiska israelerna verkligen vill?

 3. Jag fattar inte hur israelerna kan få hålla på sådär. Man behöver inte se mer än en enda bild på skadade barn för att falla i gråt.
  Hur kan människor vara så grymma?
  Är det för att de själva blev så illa behandlade i Europa?

 4. Statsterrorism, det är vad det är.

  Tyvärr är det bara ett land som fällts för det innan och det var USA, år 1986 i Internationella domstolen.

  Men USA använde sitt veto i FN och slapp betala skadestånd.

 5. Tänk att inget europeiskt land reagerar! Det är så otroligt. Och jag skulle väldigt gärna vilja veta mera om hur det egentligen gick till, detdär med att Norge tvingades att ge upp idén om en blockad mot Israel! Varför talas det inte mera om det? Kunde inte Norden/Europa ha ställt sig bakom Norges rätt att som suverän stat utöva politik genom bojkott?? Vet någon vad som egentligen hände?

 6. Jag vet inte Pia. Jag läste på ngn blogg att USA sade till Norge att inte bojkotta (en order), men jag minns inte att jag kollade saken själv.

  Det står inte heller ngt i kvällstidningarna. Aftonbladet kör en älg som räddades ur en vak i USA och nåt om Carolina Gynning…

 7. Det kan tilläggas att Israel dödade en annan av Mahmoud Zahars söner år 2003, då israeliska flyg angrep hans hem. Hans fru invalidiserades samtidigt.

  Palestinier som engagerar sig politiskt utan att erkänna den judiska etnokratin har mycket att utstå. De flesta högt uppsatta politikerna för Hamas har någon gång undkommit mordförsök.

 8. Det som saknas är en tidning och redaktör som hade kurage likt Göteborgs handels och sjöfartstidning och Torgny Segerstedt.

 9. ”Nordman”, sanningen är dock att USA:s hot kom mot hela Norge då SV talade om kampanja mot Israel. Och ett parti har givetvis rätt till sina egna åsikter, de röstas fram av medlemmarna.

  Så se till att hålla dig till fakta.

 10. Ibland undrar jag om inte israelerna kommer att ha ihjäl sex miljoner människor innan någon kommer våga sätta ner foten.

 11. Han hittade inga att ge sig på i Norge så han konverterade.. till bosättare.. Milda Makter..

 12. Nästan varje gång Israel mördar palestinier, oavsett om offren i själva verket var civila eller endast kvinnor och barn, uppger den israeliska ledningen att de dödade var stridande milismän.
  Ett folkmord är ett folkmord.
  Femton mördade igår…
  Det påstås att lidandet adlar människan, gör dem bättre.
  Men terroristregimen Israel ger oss en motsatt bild,
  lidandet under och före andra världskriget tycks ha vänt sionisterna mot mänskligheten och skapat en stat av nära samma dignitet och tyngd av ondska som den de led under.

 13. Sara G, man bombade i Gaza under natten. Antalet steg till 20 döda! Och det är tydligen bara en försöktsballong. Man vill bara kolla hur världen reagerar inför den stora massakern, invasionen av Gaza, enligt arabiska bedömare från olika arabländer.

 14. Protestera Sverige NU mot Staten israels systematiska mördandet av palestinier!
  Via vår Utrikesminister Carl Bildt, är väl det minsta vi borde kräva av vårt utrikesdepartement och vår regering. Som medborgare i ett neutralt och demokratiskt land!

 15. Rawia Morra, jag hade inte släppt in verkligheten i mitt rum ännu, ingen radio, ingen TV, ingen tidning.
  Bara kaffet och lite ”jingande”, som mina söner på besök kallar mitt bloggande.
  Det är så fruktansvärt detta oavbrutna mördande på ett försvarslöst folk att jag inte finner ett enda ord som känns adekvat för de brott mot mänskligheten sionisterna ständigt utför.
  Självklart är det en större invasion i Gaza regimen tänker sig. Men finns det inte ett enda västland som ställer sig upp och säger:NU ÄR DET NOG?

 16. Israel lever på hela världens synder.
  När västvärlden slutar känna skuld för något nazisterna gjorde för 50 år sedan då kanske man börjar protestera.