Bush fick sina pengar


Som jag skrev förut idag så var det väntat att kongressen skulle bevilja de pengar som Bush begärt för att fortsätta kriget i Irak.

SvD (TT): ”Demokraterna hade kämpat för att få Bush att godta en tidtabell för trupphemtagning men tvingades ge upp. För att godkänna krigsanslaget var de tvingade att hitta en acceptabel kompromiss för att undvika en svekdebatt om att de struntar i de amerikaner som riskerar sina liv i Irak. Därför godkändes ett förslag om höjda lägstalöner för amerikanska arbetare.

Minimilönerna ska enligt förslaget höjas från 5,15 dollar i timmen till 7,25 dollar i timmen under en tvåårsperiod.”

Han har dessutom varnat den amerikanska hemmaopinionen för att det kommer att bli en blodig sommar i år. Undrar hur man skulle formulera en sådan varning till Iraks befolkning? ”– Har ni inte dött som flugor förr så kommer ni att göra det nu..”?

Minimitimlönen höjdes från 36 kronor till en femtiolapp, det var det pris som Bush fick betala. Det kommer knappast att påverka rekryteringen av soldater till Irak, soldatlivet kommer även i fortsättningen att vara den viktigaste försörjningschansen för USA:s fattiga.

Källor: SvD DN

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]George W Bush, Kriget mot Terrorismen, USA, Irak, Minimilön, Soldater, Kongressen, Politik[/tags]


6 svar till “Bush fick sina pengar”

  1. Blodig sommar låter mer som om det kommer hända något i USA eller Europa för att rättfärdiga en attack mot Iran. Bush varnar i sitt senaste tal även för att amerikanska barn ligger i farozonen för Al-CIAda… Al-CIAda nämndes hela 19 gånger i detta tal. Programmering och skräck i ett och samma tal.

  2. Intressant ”Anti-amerikansk propaganda” som vanligt. Är ni avlönade av Stasi eller Al- Caida eller bara blåbär?

    Visst, USA/Busch gjorde till viss del fel i Irak. Men att ta bort Saddam kan ju inte ha varit helt fel ändå? Eller är Sverige för diktatur? Men vad skulle en regim med er ha gjort istället? Skulle vi ha ”deitat” Iran och uppmuntrat svenska medborgare att gå i slöjor istället? Eller skulle vi, i vanlig svensk ordning, inte gjort någonting innan vi hade ”facit”?

  3. cureid -> Till viss del fel tycker du. Vad gjordes rätt enligt dig? Av vilken anledning var det bra att få bort Saddam och varför invaderades Irak?

  4. Höjd minimilön? Det låter som en synnerligen dålig kompromiss om man vill hjälpa de fattiga.

    Ungdomar, handikappade och andra aom inte är så produktiva kommer nu slås ut från arbetsmarknaden. Jag förstår inte hur någon kan förorda en så elak reglering. Om man verkligen tror sig kunna höja lönerna genom att stifta lagar så varför inte dra till $100/timmen nör man ändå håller på…..

    Vill man hjälpa de fattiga ekonomiskt så ska man satsa på kontantbidrag. Då kan de fortfarande ha kvar sina jobb och de är fria att spendera pengarna på det de anser sig behöva bäst. Eller ännu hellre än att ge dem bidrag, sänk skatten så slipper man onödig rundgång.