Bullret över för den här veckan


Det återkommer 06.30 på måndag morgon. Det är säkert som ett brev på posten. Och ett av skälen till att det bullrar ser ni på bilden nedan.

Men man ska veta att det faktiskt inte är sprängningarna som är värst. Det är klart att det är ett visst obehag när de spränger 15-75 meter från mina fönster, men det är vare sig skakningen eller smällen som stör.

Det är mer risken för att ett skott går snett och att stenar kommer flygande i luften..

De som har skotträdda hundar tycker nog inte att det är så roligt för närvarande.

En annan sak jag oroade mig för innan de kom igång var att de skulle förvara dynamit och tändhattar här på platsen i s.k. sprängkistor.

Så blev det lyckligtvis inte, den körs det hit varje morgon i bil som den ovan. Så ser du en bil med dessa symboler i bilkön så ska du veta att de har en tämligen explosiv last. Men tändhattarna förvaras skilt från dynamiten säger de.

F-n trot..


2 svar till “Bullret över för den här veckan”

 1. När vi sprängde på landet, ja vi har sprängkort, så gick det snett. En sten steg till väders och efter en stund sa det brak i taket på frigångsladugården. Vi misstänkte att nu hade en ko fått en sten i skallen och dött. När vi kom in i lagårn stod alla korna på ett ställe och nosade. Vi trodde givetvis att det låg en död ko där. Det gjorde det inte. Samtliga kretur stod vansinnigt undrande och nosade på stenen.

  Dessutom tog stenen taket precis i skraven mellan fyra (sic) plåtar så i stället för att byta en takplåt fick vi byta fyra.

  Ändå var det tur att ingen fick den i huvudet, varken människa eller djur.

  När vi spränger stenblock i åkrarna brukar vi lägga en halmbal över. Den brukar hoppa till, men mer är det inte.

 2. Tar man det försiktigt så man inte laddar för mycket så går det bra. Grabbarna som håller på här är verkliga proffs. Jag har kollat när de spränger stenblock som blev för stora för skoporna. Intressant. Värsta smällen blev i onsdags när det ”kom loss” lite sten, men det ramlade rakt ner igen. Förr skrek bergsprängarna:

  ELD I BERGET !!

  TÄNT VARE HÄR !!

  Då körde de med krutstubin. Nu ser dynamiten ut som raka falukorvar som är 50-60 cm långa.