BlogRankers fortsätter spamma mitt webbhotell


Om BlogRankers blev utsparkade från den förra servern eller inte vet jag inte, och jag tvivlar på att de själva talar om det i så fall..

Deras site lär vara uppe igen men den syns inte hos mig eftersom mina DNS:er ännu inte är uppdaterade. Men de fortsätter under alla omständigheter att sända hotelsebrev till det webbhotell jag anlitar. Här en kopia på ett nytt mail som de skickade igår: (De glömde att ändra datum..)

Stockholm 2006-01-18

Rörande Jan-Inge Flucht

Du har trots våra uppmaningar valt att inte ta bort de upphovsrättskyddade bilderna som Jan-Inge Flucht publicerat på dina serverar. Flucht har, vidare, idag publicerat det e-mail vi skickat till dig trots att det var försett med en confidentiality warning. Detta är ett brott mot Svenska och Amerikanska lagar. Det står utförligt i varningen att du inte fick skicka brevet vidare.

Vi väljer därför att dra tillbaka vår tidsfrist till dig. Om de lagöverträdelse mot upphovsrätten på Fluchts webbsida inte är åtgärdade idag klockan 17.00 kommer vi att väcka åtal mot följande person:

[Namn & Adress till webbyråns ägare]

Vi kommer att kräva ekonomisk ersättning för den skada du har medverkat till att åsamka vårt företag. Stämningsansökan och polisanmälan kommer att lämnas in i Stockholms län. Ett åtal mot Flucht är redan påbörjat.

Med Vänliga Hälsningar,

BlogRankers

Confidentiality Warning: This e-mail contains information intended only for the use of the individual or entity named above. If the reader of this e-mail is not the intended recipient or the employee or agent responsible for delivering it to the intended recipient, any dissemination, publication or copying of this e-mail is strictly prohibited. The sender does not accept any responsibility for any loss, disruption or damage to your data or computer system that may occur while using data contained in, or transmitted with, this e-mail. If you have received this e-mail in error, please immediately notify us by return e-mail. By reading this e-mail you have agreed to the above statements. Thank you.

Lägg särskilt märke till: ”Detta är ett brott mot Svenska och Amerikanska lagar. Det står utförligt i varningen att du inte fick skicka brevet vidare.”

Mitt webbhotell överväger nu att abuseanmäla dem till bredbandsbolaget eftersom de framhärdar i att sprida grundlösa beskyllningar omkring sig. Lägg särskilt märke till den nu uppdaterade loggan överst. Jätte bra blogg..


19 svar till “BlogRankers fortsätter spamma mitt webbhotell”

 1. Du får nog breven från din webbyrå därför att webbyråns ansvarige inte förstår engelska och därför inte förstår vad Blogrankers (vad betyder det?) skriver till dem. Vi befinner oss i Sverige och här använder vi svenska om vi vill göra oss förstådda.
  Det borde Bogrankers begripa!

  :-)

 2. Det hade å andra sidan inte spelat någon roll om Tom skrev på svenska.
  Framförallt för att avtalsformen som sådan inte är giltig varesig i USA eller Sverige men också för att man inte ensidigt kan sluta ett avtal i efterhand genom att säga att den andra parten ingick avtalet genom att läsa avtalstexten.
  Genom att läsa den här texten har du gått med på att hugga av din högra tumme eller skicka all framtida kommunikation till minister Bodström. Vi tackar för din samarbetsvilja.

 3. Om man bortser från det löjliga innehållet i breven i sig, så är det värt att påpekas att Blogrankers inte är registrerat vare sig som varumärke eller företag.

 4. Jo vi vet allt det där. Och just det gör det så förbaskat märkligt att de framhärdar i sina tokerier. Vadå, tror de att alla bloggare ät fjortisar? Ska vi bli impade över att de kan stava till åklagare? ”Ett åtal mot Flucht har påbörjats” ???

  Vaffa.. är han rubbad Tom H?

  Här påbörjas nada innan en polisutredning är genomförd. Kommer han in på en polisstation och redogör för vilket brott han anser är begånget så riskerar han själv att bli kvar där.. :) Eller få transport till lämplig vårdinrättning.

  Dessutom har han totalt missuppfattat vår yttrande- och tryckfrihet. Men KAS berättade lite om honom i en bloggning som kanske kan förklara saken, jag vet inte.

  http://bloggarna.se/webedit/ace/aa.asp?sidaid=256#jan19

 5. Blog rankers har ju redan med gett att din blog är jätte bra, så hur kan
  de vara miss nöjda nu?!?

 6. Jag har två alternativa konsporationsteorier:

  1. Blåggränkesch är arvoderade av en konstellation bestående av MUF, Ian Wachtmeister, Killenmedmedborgartelefonen, Hanutanhår, Badtunnedamen och Leo Castle. Syftet med deras verksamhet är att sprida dimridåer i debatten inför valet.

  2. Bloggränkesch siktar på en karriär inom nöjesvärlden. Deras handlingar är ett försök att föra över s k busringningar till Internetmiljö. Sedan publicerar de alla dialoger och diskussioner som uppstått er bloggare emellan på en sajt de kallar ”Hässan”.

  Vad tror ni?

 7. ”Om man bortser från det löjliga innehållet i breven i sig, så är det värt att påpekas att Blogrankers inte är registrerat vare sig som varumärke eller företag.”

  Ägarna till blogrankers verkar inte vara registrerade som företag heller trotts att de har ett företagsnamn, undrar vad vi har att göra med här tro? Det är kanske dags att rota lite till här.

  Kanske det stämmer att dom är i nöjesvärlden ren på skoj öm en säger.

  KAS

 8. Deras taktik påminner en del om det företag (Harrys expo eller nåt) som kapade mitt modem för några år sedan… Det började med att de skickade ut räkningar (499:- per ”samtal”) som jag självklart bestred, sen kom påminnelser där de inkluderade tidningsartiklar om att de minsann inte var nåt blufföretag (tror det var aftonbladet som skrivit att en person vid en rättegång blivit tvingad att betala). Sen kom räkningar på ”den faktiska kostnaden” som de kallade det, då uppgick det till 1500/samtal, som blev ännu mer när de skickade över det till nåt bluffinkassoföretag som hänvisade till Hells Angels…

  Sen fortsatte de så i nästan ett år och så upphörde utskicken…och jag har fortfarande inte fått påhälsning av några MC-killar :-)

  Kanske lite off-topic, men det är just det med att skicka ut brev/mail som ska försöka skrämma mottagaren att betala/sluta skriva om dem eller sånt som gör mig riktigt irriterad. Tyvärr finns det en hel del som gör som de här bluffmakarna vill för att slippa problem…

 9. Jinge…dom är bara töntiga…men det börjar närma sig trakasserier från deras sida. Som de flesta redan sagt…vilka jäkla stolpskott!

  /Ale

 10. Just detta med företagsregistrering känns som en grej man kan fastna på. Att utge sig för att representera ett företag är antagligen bara skrämseltaktik, man spelar således på uppmärksammade dissningar/häxprocesser av stora organisationer med mycket cash i landet på andra sidan vattnet, något som brukar fungera. . Skrämsel med lagar funkar enkelt på någon som sysslar med ”skumraskmetoder”. Ett tydligt exempel är bortfallet av de klassiska ”warez” siterna som dominerade under -90 talet. Dom skrämdes. Dock fungerar det helt tydligt inte på en man som kallats arga farbrorn. En arg farbror är i grunden alltid arg. Det vet alla som retat en arg farbror någon gång. Till exempel dissat hans baskerliknande keps. I varje fall, det vore väl intressant om personerna bakom det hela ville visa på något (rätts-) fall där man vunnit. Känns som det här med Åke thaoldschool Green satte en rätt hög gräns om vad man får säga om andra människor. Och som kaviar på ägget så är spammande faktiskt, eller är det det? jo, det tror jag nog.. olagligt enligt .se lag.

 11. Spammande är olagligt och jag är en arg farbror.. :-)

  Man får hoppas att bloggosfären visar på lite renodlade ”marknadstakter” när det gäller BlogRankers..

 12. Eftersom Tönt-Tom åberopar ”svenska och amerikanska lagar” är det kanske dags att jag gör idioten uppmärksam på att ”misrepresentation” är olagligt i USA. Det är t.ex. förbjudet att falskeligen utge sig för att representera ett företag som inte finns, eller att utge sig för att vidtagit juridiska åtgärder man inte gjort.

  Jag vet inte om du är kapabel att läsa så här avancerad text på engelska, Tom, men här är iaf en kortfattad beskrivning av det brott du uppenbarligen gjort dig skyldig till:

  http://www.lectlaw.com/def2/m127.htm

  Jag vet inte om motsvarande rubricering finns i Sverige, men eftersom Tom tycks tro att amerikanska lagar gäller i Sverige så borde Onkel Sams långa arm räcka ända till pojkrummet?

 13. Hur kan man först hota för att sedan avsluta med, ”Med vänliga hälsningar”, i ett brev????????

  Intiligenta killar.

 14. Skönt att jag missat denna debatt om Blogrankers, då det tydligen föll samman med att jag började jobba och hängde inte riktigt med att läsa alla bloggar då restiderna var så långa. Men jag har nog inte missat nåt. De verkar vara lite underliga. Milt sagt.

  Annica

 15. Eftersom det är omöjligt att hitta en e-post till blogrankers (får inget svar på info@blogrankers.com) så hoppas jag att du Jinge kan upplysa oss andra om vilken e-postadress man bör använda, så att vi kan få våra länkar borttagna ur deras index.

 16. Jag känner inte till ngn annan mailadress till dem. Däremot kan jag åta mig att blogga om alla som vill bli borttagna. Får jag bara reda på deras url:er så kan jag samla ihop dem..