Bravo Ohly!


Ohly har fått sig påskrivet att han ”inte gör sig i TV” men nu har han bevisat motsatsen. Men rimligen så har Expressen redan en omröstning på hemsidan som säger annat.

Precis som med SVT:s nätkollen och bloggvalet 2006 så går det att fuska. Det kan ju vara bra att tänka på när man ser hur Expressens skattning av hur det gick i omröstningen. Just nu säger 69% att han var värdelös men 18% ger honom 5 getingar.

Mitt betyg på Lars Ohly är 5 + + + + +

Han var utomordentligt tydlig och klar!

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, val2006, lars ohly, vänsterpartiet, STV partiledarutfrågning[/tags]


23 svar till “Bravo Ohly!”

 1. Han klarade sig förvånansvärt bra, men var inte utfrågarna lite mer än lovligt tama ikväll? Kanske Mats K har ett förflutet i V?;)

 2. Men Micke. Den där Mats gick ju på som en hackspett. TÄNK om JAG hade varit partiledare!? Jag hade nitat kräket tvärt.. :-)

  Lars klarade sig mycket bra och gjorde succé i rutan. Klar, redig, tydlig och tryckte på väljarnas hjärtefrågor vilket faktiskt råkar vara samma som Vänsterpartiets. Utmärkt bra!

  Många väljare fick svar på sådant de kanske undrar över och många blev nog överraskade över att de faktiskt håller med (v) i praktiskt taget allt.

  Helgjutet och rent suveränt!

  T.o.m. Göran Persson applåderade det mesta. Inte repliken om att han helst inte skulle sitta med i regeringen, men mycket av det andra.. :-)

 3. Ohly var mycket bra och avspänd, vilket de små infallen av passande humor visade. Han var lugn och gav ett sympatiskt intryck. Dessutom tyckte jag att han klarade sig bra i att försvara sig. Men jag tycker han skulle kunna vara mer offensiv när det gäller utrikespolitik och den offentliga sektorn. Jag såg nu inte aktuellts sammanfattning av utfrågningen, men hoppas de gjorde rättvisa av utfrågningen.

 4. Det är bara att konstatera! Lasse Ohly sopade banan med utfrågarna. Han var klar och tydlig, påläst som få och gav raka tydliga svar.

  Hitills är han den som klarat sig bäst i utfrågningarna.

  Att han också har humor är ett stort plus.

 5. Christian!

  Skitsnack! 26,8 Gav honom fram tills nu 5+

  Hur många procent har (v) i opinionsmätningarna?

  Tror du att det var högern som gav honom 5+ och ”besviken vänster” som gav honom minus?

 6. Ohly klarade sig galant svarade på alla frågor och visade i svaren att han fattade frågorna, han var så galant att jag nästan ångrar att jag gick med i socialdemokratiska partiet för 1 månad sedan.

  Du har en helt underbar blogg Jinge och jag är verkligen avundsjuk på Din och Din partiledares verbala förmågor.

  Vördsammaste hälsningar KAS/Kjell Albert Sjöström

 7. För de troende var han förstås lysande. Dvs de som inte behöver bekymra sig över futtigheter som hur 200 000 jobb i den ofantliga sektorn ska finansieras.

  För övrigt hör kommentaren från sign. KAS till det mest devota jag läst på en blogg.

 8. Jan E!

  Det är en privat jargong vi kör med ibland när vi kommuniserar KAS och jag. Jag vet PRECIS vad han menar men det vet inte du. Jag bara låtsades oförstående i min kommentar för att retas med honom.. :)

 9. Jag blev grymt imponerad av Ohly! Jag var nog lite fundersam innan för i vanliga intervjuer syns han inte så tydligt. Men nu kom han fram utmärkt och många fler än de som redan bestämt sig för (v) gjorde det nog nu ikväll. Nu hade jag ju tänkt att rösta på (v) redan innan, men det här gjorde mig inte tveksam. Skitbra helt enkelt!

 10. Expressen har som väntat en vänsterkritisk inställning efter utfrågningen men Expressens rapportering har i allafall tagit ett steg framåt jämfört med när Göran Persson utfrågades.

 11. Ja, det var bra. Också bra att han röt till när de gick in på hans trovärdighet pga dotterns skolval. Det är helt otroligt hur totalt främmande folk är inför barns autonomi inom ”familjen”.

 12. Vill bara säga tack Lars Ohly! Helt suveränt. Och dom som säger att ”han kom lätt undan” har fel. Han manliga utfrågaren gjorde det mesta för att jäklas men Lasse avväpnade snyggt.

 13. Någon mer än jag som tycker att Aftonbladet inte ger en rättvis bild över debatten med sina rubriceringar?

  ”Vill bara ha ett elbolag”

  Själva grejen är den att Ohly också poängterade det att det inte ens finns en marknad i dag, då de tre stora eljättarna tillsammans gör klipp för att få aktieutdelningar, istället skulle man kunna se ett mer samhälleligt företag som ska följa de miljölagar och värderiungar Sverige står upp för. Vi har ju trots allt som mål att hitta alternativ till kärnkraften, då är det väl det bästa att vi har ett gemensamt bolag som är föregångare som tar till sig politiska beslut som vi röstar fram?

 14. Icke för att glömma att en arbetslös kostar 90-150% av en offentlig anställd beroende på om du frågar OECD eller FN.
  De reela kostnaderna kan mycket väl ligga på 10-15 miljarder i det mest ogynsamma fallen.

 15. Om man ska kunna ta Ohly på allvar krävs det att de som ska representera Vänsterpartiet i riksdagen står bakom det Ohly säger. Jag har hört att Lennart Beijer äntligen ska sluta som vänsterpartistisk riksdagsledamot men hur är det med Per Rosengren?

  -”Det är så mycket dårpippi i det.”
  Om partiets utkast till ekonomiskt-politiskt policydokument (”Vänsterns ekonomisk-politiska vägval”). Källa: Dagens Nyheter 27/5 2005.
  http://sv.wikiquote.org/wiki/Per_Rosengren

 16. Dom ligger runt 4% och folk har nog röstat i tidningarna efter sin politiska hemvist, så det blir kanske inte så konstigt. Om man däremot enbart frågat hur han klarade sig oavsett politisk färg hade nog svaret blivit annorlunda. Själv tycker jag han var lika eller något bättre än Göran Hägglund som var lysande. GP däremot var en katastrof.

  Ska nu bli roligt att se de kvarvarande, nja förutom Lejonborg då, man blir ju lyssningstrött efter ca 10sek.