Bra Reinfeldtkarikatyrer!


Nu har jag upptäckt att sossarna har engagerat duktiga karikatyrtecknare.

Jag kan inte låta bli att visa två av deras teckningar som jag gillar starkt. Fredrik Reinfeldt själv gör vad han kan för att se ledsen och skakad ut på bilderna i tidningarna, men han glömmer sin egen roll under MUF-tiden.

Hoppas att någon påminner honom om hur de själva agerade. Eller är det bara vi gamlingar som minns? Reinfeldt kan ju fortsätta att koka soppa på en spik. Men han måste dela med sig av kunskaperna för det lär vi alla behöva lära oss om högeralliansen kommer till makten..


14 svar till “Bra Reinfeldtkarikatyrer!”

 1. De här karikatyrerna stämmer in mycket bättre på Persson än Reinfeldt.

  Det är inte nyttigt för en demokratin i ett land att ett och samma parti innehar makten nästan non-stop i 80 år.

 2. Intressant kommentar! :-)

  Det har sina nackdelar att sossarna har haft så långvarig makt. Men du bör ju vara medveten om att nyttan för landet har varit stor. Nyttan för svenska folket med en högerregering ledd av Reinfeldt vore precis det motsatta, det vore en katastrof för de enskilda människorna och för landet.

  Vi har ju för faen inte lyckats betala tillbaka den förra statsskulden högern drog på oss ens..

 3. Minst nyttigt är det när högern får för sig att demokratiskt valda regeringar är illegitima trots att dom är just…demokratiskt valda.

  När dom då börjar yra om att Sverige är en diktatur (vilket är vad stora delar av deras kampanj för närvarande går ut på) då tar dom på sig ett …mycket stort ansvar.

 4. Ja det har du rätt i. Reinfeldt säger i sin bok att ”Svenskarna är mentalt handikappade”, han avser nog bara moderatväljarna med ett sådant uttalande..

 5. ”Det är inte nyttigt för en demokratin i ett land att ett och samma parti innehar makten nästan non-stop i 80 år.”

  Jag måste medge att jag inte ser något större problem med att landets ledning utses i demokratiska val. Men det är ju bara jag.

 6. Man kan ju tolka som f*n tolkar bibeln, som visa av inläggen här gör på på min kommentar.

  Det jag ville säga med det är att ett samhälle där det råder status que, och inte förändras efter omvärlden blir till slut efterblivet.

  Kan rekommendera läsning av Ulf Nilsons internetbok ”Sverige, Sluten Anstalt” för den som önskar vidga sina vyer. Här får man inblick i sådant som man inte får lära sig på historielektionerna i skolan.

 7. Stopp och belägg! Jag vill anmäla ett brott mot Jinges kommentarregler. Någon skrev ”nazzen på Expressen”. Hör inte till vedertagen netikett. Var god kritisera Ulf Nilsson på ett hyfsat sätt!

 8. Hahaha… :-)

  ”Någon” ??

  Ska man skriva den där främlingsfientliga fascistoida gubbtjyven i stället tycker du?

 9. ”Ska man skriva den där främlingsfientliga fascistoida gubbtjyven i stället tycker du?” Jag tycker inte det i alla fall. Han är klart nazzeanstruken. Skillnaden mellan honom och moderaterna i Uppdrag Gransknings valstugor är att han inte smyger med det. Vilket egentligen visar på faktum att moderater är farligare. Det finns folk som är tillräckligt förvirrade för att rösta på dem faktiskt.

 10. Nja, inte mkt bättre. Med risk för att det blir lite meta så måste jag ändå få påpeka att man har ganska stränga krav på sig om man sätter upp kommentarregler om hyfs.

 11. Fast då bortser du från en sak. Detta är min egen blogg och tycker jag som jag tycker om Expressen-Ulf så skriver jag det. Att läsarna här får stå ut med mitt sätt att uttrycka sig är fullständigt klart. Däremot håller jag efter andra för att folk inte ska få läsa vad dret som helst. Men som du sa, det är meta så vi droppar ämnet iom detta.

  Visst har SSU gjort balla karikatyrer på Fredrik?

  F.ö. tror jag att han nyttjar lettiska barnflickor och svart arbetskraft. Och jag är inte ens anonym.. :-)