Bort med den Grottliberala regeringen


För några dagar sedan retade Ulf Adelsohn upp sig till den milda grad på Svenska Dagbladet att han gjorde sig själv till åtlöje i Sveriges Radio så att alla hörde.

Ulf Adelsohn lyssnade säkert till ”Godmorgon, Världen” i P1 idag där DN:s ledarskribent Barbro Hedvall nu sällar sig till dem som vill bli av med nuvarande regering. Om inte ”bli av med” så tyckte hon i alla fall att de misslyckats kapitalt. Senare kom Alf Svensson och han hävdade att 60-talistgänget som nu besitter taburetterna och tjänsterna som statssekreterare lider svår brist på empati. Ett exempel på det är t.ex. en 60-åring i Kalix som blir arbetslös. Av honom krävs det att han lämnar hustru, barn och barnbarn för att flytta dit där arbeten finns. (mitt exempel)

Det är självklart att till och med de människor som sitter säkra på sina jobb, och har bra inkomster, reagerar. Man undrar om ett antal fler hundralappar i plånboken rättfärdigar att välfärdsamhället nedrustas och avskaffas successivt. Antagligen är det relativt få som tycker att den sortens samhälle är att föredra, och det ger till resultat att det idag är ytterst lite som krävs för att väcka en så stark opinion mot regeringen att den kan komma att tvingas bort.

Skulle t.ex. Alf Svensson kunna rösta med regeringen i en förtroendeomröstning?

Min egen uppfattning är att vi kommer allt närmare den punkt där de borgerliga partierna kommer att anse att de ska försöka rädda det som räddas kan. Det är nämligen så att det borgerliga parti som fäller regeringen kommer att få en rejäl skjuts i väljaropinionen och öka sitt antal mandat i riksdagen i ett nyval, till skillnad från idag. Något säger mig att det kan bli just Kristdemokraterna.

Och utan att vara något slags manlig motsvarighet till sierskan Saida så börjar jag tro att Fredrik Reinfeldts politiska karriär snart är över. Jag tror inte att han kommer gå iland med att hålla ihop regeringen, och bara för att Göran Persson klarade sig från att rullas i tjära och fjädrar, ska han inte tro att han gör det.

Det tråkiga i nuläget är att det Social-
demokratiska arbetarpartiet inte tycks ha någon

politik längre. Att jama med Björklund om lag och ordning i skolan räcker inte långt, framförallt nu när partiet inte ens har något som kan liknas vid utrikespolitik som Ulf Bjereld skriver på DN Debatt idag. Skälet till att (s) likafullt har så starkt stöd i väljaropinionen är helt enkelt gamla meriter. Väljarna vet partiets inställning och honnörsord, frihet, jämlikhet och solidaritet. Att ingenting av den ideologin märks just nu lastar man inte Mona Sahlin för, ännu.

Vi har idag en grottliberal regering som gör vad de kan för att avskaffa skatter och statligt ägande och göra klasskillnaderna i samhället extra tydliga. De kan i värsta fall lyckas med en del av sina målsättningar, men idag känns det helt självklart att vi kommer att bli av med den regeringen. Om ettusen dagar är det val igen i Sverige, men uppriktigt sagt så tvivlar jag alltmer på att vi ska behöva vänta så länge.

DN DN2 SvD AB Dagen HD

Andra om , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Grottliberal, Reinfeldt, Moderaterna, Högerregeringen, Val 2010, Politik, Brats, Inkompetens, Osynlig, Fiasko, Skandaler, Ruffel, Utsugning, Välfärdssamhället, Överklass[/tags]

Liknande poster:
Vad ler Reinfeldt åt?
Dödsstör mot den Svenska Modellen
Kritiken mot Reingeldt tilltar

18 svar till “Bort med den Grottliberala regeringen”

 1. När fan blir gammal blir han religiös.

  Att höra AS öppna käften efter att ha varit den enskilt mest drivande politikern bakom fuskmyten är bara beklämmande.

  Jag önskar AS en vistelse på ett varmt och skönt ställe, han borde rimligen få rummet mellan husvagnsägarna och pyromanerna ….

 2. ”Vi har idag en grottliberal regering som gör vad de kan för att avskaffa skatter och statligt ägande och göra klasskillnaderna i samhället extra tydliga. De kan i värsta fall lyckas med en del av sina målsättningar,”

  Kan det vara så att många inom regeringen inser att de kommer INTE att bli omvalda så man passar därför på att förvandla samhället till de man vill så långt det går? Så då kan man sedan luta sig tillbaka och hoppas att vem som en blir ny regering INTE kommer att klara av att återbygga det som nuvarande regering rev ner. Vem vet?

 3. definitionen av grottliberal är alltså att minska skattetrycket från 51% till 49% eller vad det nu är?

  Just gränsen 50% skatt verkar vara skillnaden mellan världens bästa land och svält.

 4. Nadia: ”Kan det vara så att många inom regeringen inser att de kommer INTE att bli omvalda så man passar därför på att förvandla samhället till de man vill så långt det går?”

  Så är det Nadia. Sedan kan vissa, som David här, försöka göra gällande att det är en skattesäkning det handlar om… :-)

  Det visar hur lite han vet om hur samhället fungerar.

 5. Man monterar ner facket, bakvägen vill säga, säljer ut svenska folkets företag och gynnar sina egna på det mest uppenbara, flagranta sättet, David.
  Det är det nya arbetarpartiet.
  Mera ironiskt än så kan bara borgarna vara…
  Nu under jullovet kan du väl ta och grunna lite mer.
  Och läs andra texter än du brukar.
  Kunskap är lätt att bära.

 6. Ja, jag håller också med Nadia ovan. Jag tror man mycket väl VET att man inte kommer att få regera Sverige på 20 år efter denna ultrahögerattack mot välfärdssamhället. Därför försöker man nog driva igenom så mycket av sitt skit man bara kan…

  Det var ändå skönt höra gamle Alf ryta till. Jag har till och med sett kommentarer från MODERATER som uttryckt sin besvikelse och förtvivlan över denna ohöljda rikesmanspolitik. De flesta borde egentligen se vad denna avskyvärda regering håller på med. Man nästan hoppas den ska kollapsa innan nästa val.

 7. Familjen Reinsvälts mest destruktiva raseringsinsats för vårt samhälle kommer att vara det totalitära privatiserandet av våra välfärdssystem inom skola, sjukvård och äldreomsorg,samtidigt som de släpper kontrollen över dessa lönsamhetskalkylerande vinstgirighetsföretag och låter dessa företag sätta den dagliga och framtida ekonomistiska agendan för ovälfärden.
  Den ekonomiska kapitalismen är jävligt effektiv när det gäller att till slut sortera bort och ut de obemedlade, ekonomiskt oattraktiva människorna ur vårt samhälle samtidigt som det är dessa som oftast är i mest behov av samhällets hjälp. Inte undra på att köerna till soppköken växer!
  Och detta efter bara ett år i högkonjunktur och av ett högerstyre som inte slagit igenom fullt ut ännu efter sosssarnas regeringstid!
  Bäva månde folket under de tre kommande nödåren!

 8. Jag börjar känna troligt att den annalkande avgången för alliansen kommer i mars någon gång. Varför? Eftersom jag lever på den ena av samhällets yttersta ändar, gräsrotensnivån, och där snappar upp det som förbereds och tids nog kommer bubbla upp och synligöras i konkreta handlingar.
  Egentligen är vår regeringen att jämnställa med en krigshär, som har förlorat slaget, men saknar kunskap om hur man gör reträtt, eftersom de lider brist på social kompetens från verkligheten..

 9. Ja fast Alf har ju helt fel i sak..men det kan han ju få ha..för dels är det ju och dels..vem bryr sig? :-)Och sen har nu ju som postat här ovan lika fel ni så..Självklart vinner Reinfeldt 2010..det tar bara lite tid att vända ett sjunkande skepp..Orkar inte gå på allt nu men Sara G har ju visat på en del..Montera ner facket = Ja det är på tiden!, Sälja ut företag = Ja staten ska inte äga sånt i onödan. Men det verkar vara väldigt svårt att få gamla bidragssossar att ens tänka tanken på att jobb ska få löna sig och fy vad hemskt att ”tvinga” folk söka jobb utanför 50-skyltarna! God Jul på er! :-)

 10. Ett ”God Jul” från en som självutnämner sig som klok, och dessutom pressar in ”smileys” i uppradandet av av flertalet åtgärder, vissa vilka vi redan nu vet slår mot de som redan har de tknapert, andra som vi ännu inte kunnat analysera effekterna av, är bara så arrogant och motbjudande att något god jul inte kan tas på allvar.

  Och om du med 50-skyltar menar 50 mil eller mer, så borde du väl för fan inse att något sådant är ett stort problem för familjer. Det är dina snuskiga smileys som borde monteras ned och kastas långt bortom 50-skyltarna.

 11. Jag vet inte vad ni tror, men själv är jag övertygad om att folk behöver arbeta för att det skall finnas någon välfärd att fördela, och tyvärr har vi haft ett system med så många inbyggda okontrollerade vägar att utnyttja så alltför många har valt att inte arbeta, utan att för den delen förlora på det.

  Visst kan det låta hårt med exemplet som jinge ger, att en 60-årig arbetslös kan tvingas flytta, men bortsett från att barnen torde vara utflugna då, så finns det alltid vägar ut för någon så pass gammal.

  Nej, det stora problemet är snarare de som är 30-35, och med vilka man använder samma argument. Kille, 32, förlorar jobbet på en avbefolkningsort i norr. Hans fru har ett jobb i området, och de har 2-3 barn. Hans chans att få ett nytt jobb i området är närapå noll, medan hon har en betydligt större sannorlikhet att hitta jobb någon annanstans i landet. Om båda söker jobb någon annanstans, och flyttar när de hittat ett jobb till den ena, så kommer de att få en större sannorlikhet till jobb båda två än nu. Så varför skall staten gå in och betala för killens uppehälle de närmaste 20 åren medan barnen bor hemma, och inte tvinga dem att flytta, så att han bara kan gå hemma och inte göra ett vettigt dyft för samhället?

 12. Mannen, som med en viss självironi, hoppas jag, kallar sig Klok, har nog slagit huvudet i ”den enda väggen” ett antal gånger…
  Ang. alliansens jobbdirektiv så kan man bara säga att den är både arrogant och okänsligt, som så mycket annat i deras politik.

  Dessutom fallerar den på flera viktiga punkter. Exempelvis så får samtliga som erhållit s.k jobbgaranti inget riktigt arbete, utan får gå när garantin upphör.

 13. Sara! Det där om ”jobbgarantin” är viktigt. (m) talar om hur många det är som kommit ut ur ”utanförskapet”. Undrar hur många som åker in i det igen…