Börsoro och risk för recession


Nu börjar vanligt folk känna av att vi är på väg mot sämre tider, det är inte bara bensinpriset som stiger, praktiskt taget allt stiger.


Jag har konstaterat
att de två matbutiker jag själv är kund i regelbundet har haft rejäla prisökningar, något som handlarna försöker dölja genom att sätta priserna till 89.90. Sätter man priset under ett jämnt tiotal kronor så upplevs priset inte som lika högt om man skriver ut 90.- kilot, eller vad summan står för. Men det märks att prisnivån stigit inom praktiskt taget alla branscher, något som jag tror hör ihop med oljepriset och den amerikanska finanskrisen.

Många särskilt pessimistiska
bedömare anser att det vi nu ser starten på är en recession. De allra dystraste talar om en finanskrasch och
– depression. Med andra ord så finns det annat än växthuseffekten att oroa sig för. Det allt dyrare oljepriset kommer även att få andra effekter. Transporterna blir avsevärt dyrare vilket givetvis vi konsumenter får betala i slutändan.

Min egen uppfattning är att USA:s president Bush är en av orsakerna till den försämrade ekonomin. Landet vräker ut pengar på sina olika krig mot terrorismen, pengar som de huvudsakligen lånar upp. USA:s statsskuld är enorm och den växer kollosalt för varje dag som går. Man kan också förmoda att de trycker nya dollar i snabb takt. Vilka effekter detta får på den svenska ekonomin vet jag inte, men det är nog inga positiva.

Den grupp av oss som lever i högerregeringens utanförskap som t.ex.

pensionärer, sjuka och sjukpensionärer måste nog börja fundera på extrainkomster. Samla tomburkar har jag sett många göra, men snart nog finns det inte inga som kan köpa fulla burkar och slänga, de har inte råd. AB1 DN123 Svensson om bomben Rawia om bomber Lasses bilder på rådjur

Andra om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Börsen, Recession, Depression, Inflation, Fördyringar, Oljepriset, Bensinpriset, Matpriset, Bush, Finanskrisen, USA, Kriget mot Terrorismen, Politik[/tags]


3 svar till “Börsoro och risk för recession”

  1. pensionär mfl får väll bryta mot lagen och hamna i fängelse när maten och pengarna inte räcker till

  2. Allt av metall går ju bra att sälja. I Enköping stal man under 1 veckas tid 1.5 km järnvägsräls, vikt 150 ton, värde knappt 1/2 miljon. Så metallplomber i tänderna, rollatorer och kryckor går nog också att sälja.