Börjar inte USA-valet kännas tjatigt?

Jag tycker i alla fall att det börjar smyga på en viss trötthetskänsla när det gäller det amerikanska presidentvalet. Visserligen anser jag att det redan är klart att McCain kommer att vinna, men det har inte med det att göra.


Jag inser att de flesta
som besöker denna hemsida är lika less som undertecknad på allt tjat om valet i USA så nu kommer jag att införa en lätt ransonering i skrivandet om saken. Det första avsteget från denna inställning kommer väl på onsdag morgon då det är klart hur det gick på den så upphaussade supertisdagen, den dag som de flesta säger kommer att avgöra nomineringarna.

DN: ”För toppkandidaterna handlar det mycket om att få stöd, ”endorsement”, från inflytelserika personer och institutioner – tidningar, fackföreningar, politikerkolleger, kändisar. Hillary Clinton hade med sig basketlegenden ”Magic” Johnson på sina möten under helgen, och Barack Obamas stab meddelade på söndagen stolt att rockbandet Grateful Dead ska återförenas för en dag för att ge den unge Illinoissenatorn sitt stöd.”

Magic Johnson eller Oprah, hur spännande kan de vara? Hade det varit i Sverige så hade man haft med Carola och Gunde Svan i motsvarande situation, och jag hade definitivt inte gått man ur huse för att bese Carola fnattandes runt Göran Hägglund på en scen. Nej Enough is enough som det heter på engelska, och det kanske är ett betydligt intressantare ämne att skriva om när allt kommer omkring, den engelska våldtäkten på det svenska språket.

Jag kommer på mig själv allt som oftast att svara – okey, på alla möjliga frågor, en ovana som jag tagit efter från yngre förmågor. Vi riskerar att på det sättet få ett allt torftigare språk, möjligen borde vi göra som grodätarna, agera stenhårt mot anglifieringen.

Under alla omständigheter så tycker jag att politiska kampanjer i USA är oerhört tråkiga. Man pratar inte politik utan man står och vinkar till sina jublande fans. Det har moderaterna försökt införa i Sverige också men det föll inte så väl ut. Istället har man blivit ett ”arbetarparti” som bekant. Med andra ord är jag rätt trött på svensk ”politik” också så jag kanske borde ägna min hemsida åt svampplockning, eller varför inte vargfrågan?

AB1 DN1 SvD1

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Clinton, Obama, McCain, Oprah, Magic Johnson, USA-valet, Primärvalen, Presidentvalet, Kändisar, Anglifiering, Politik[/tags]

  4 comments for “Börjar inte USA-valet kännas tjatigt?

 1. Mr. G
  4 februari, 2008 at 13:21

  Hillary Clinton är mycket riktigt chanslös mot McCain. Obama tror jag har en chans, även om den inte är så stor. Problemet är att svensk media tror att USA är Sverige, att det är svenskar som skall rösta och inte amerikanare.

 2. Christer W
  4 februari, 2008 at 13:27

  Är det val? vaa, och jag som trodde att de promotiade för nästa tvålopera.

 3. Viveka
  4 februari, 2008 at 14:19

  Vad då för mycket USA-valpropaganda?
  Nej, jag tycker det är för lite, fast det kanske kommer mera, ju mer tiden lider mot jul igen.

  Därför jag ser denna valrapportering som vara en av den bästa former av anti-vaccination mot USA, som idag går att uppbringa och den sprids ju till så många för en låg kostnad…

 4. Sara G
  4 februari, 2008 at 15:41

  Mister G, jag är övertygad om att svenskarna vet att det inte är vi som ska välja USA:s president. Visserligen kallas vi kålhuvuden och annat…
  Men så korkade är vi inte och vi, de flesta av oss, tror jag, känner med lidande människor.
  För efter oåren med Bush, som på olika sätt även drabbat oss, så faller det sig helt naturligt att folk har en åsikt, eller flera åsikter…
  Man vill helt enkelt se ett slut på USA:s olagliga krig i Irak, slut på våldet i Afghanistan och på ockupationen i Gaza och på Västbanken, som till stor del styrs av den sionistiska maffian i Staterna.

Comments are closed.