Borgarna VÅGAR inte begära misstroendeförklaring


Idag citerar Svenska Dagbladet den lilla tidningen Östran (s) som givetvis har helt rätt i sin analys. Jag har själv lutat åt just denna slutsats men Östran var snabbare att skriva om det..

Tack SvD!


7 svar till “Borgarna VÅGAR inte begära misstroendeförklaring”

 1. En misstroendeförklaring behöver ju inte leda till nyval, den kan riktas mot Laila och då räcker det med att byta ut henne.
  Sen behöver Göran inte vara rädd för att V eller MP är med och fäller en socialdemokratisk regering. Att så skulle ske är så osannolikt att det är löjligt att diskutera saken. Göran har pli på sina ”dörrmattor”.

 2. De vet mycket väl om att de skulle torska ett misstroendevotum, det är ju därför enklare att ställa sig vid sidlinjen och gnälla. Säga vad man vill om Persson, men han kan vara väldigt bitsk och rolig när är på humör:

  ”Jag hade förväntat mig efter allt som hade sagts och alla utspel som varit att de också tar konsekvenser parlamentariskt”

  Borgarna har fått på käften i tidigare misstroendeomröstningar, och nu när det vet om att de kommer åka på däng om de begä en ny, så är det klart att de drar sig tillbaka. Man hojtar lite försynt i medierna så det ser bra ut, men gör ingenting konkret.

  http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_11223116.asp

 3. Sedan missar de ju chansen att suga på den här karamellen även till våren och närmare valet, när konstitutionsutskottet har behandlat frågan om hur man hanterade tsunamikatastrofen. Och som sagt, man vill nog försöka få fyra år på sig att riva resten av Sverige.

 4. Ja, varför inte fälla regeringen å utlysa nyval? Så får småpartierna snabbt förklara sin politik o alla ta ställning? Jag tycker v o mp ska göra det!

 5. “Jag hade förväntat mig efter allt som hade sagts och alla utspel som varit att de också tar konsekvenser parlamentariskt”, ett säreget uttalande av Persson. Som om att de borgerliga skulle ta konsekvenserna av det som hänt. Rimligtvis borde Göran ta konsekvenserna parlamentariskt.

  Att fälla nuvarande regering är inte möjligt, eftersom regeringen i princip har majoritet i riksdagen.