Borgarna har drabbats av hybris, nu igen..


Jag kan inte låta bli att le när jag läser vad borgarna tänker, tycker och säger om den rapport som katastrofkommissionen lagt fram.

Jo visst, jag önskar verkligen bli av med Göran Persson som statsminister. Men ska det ske till priset av att vi får en borgerlig regering så är det ett alldeles för högt pris att betala. Det har svenska folket inte råd med, och det vore i längden förödande för vår demokrati.

Borgarna har på ett övertygande sätt visat att de ska hållas på åtskilliga armlängders avstånd från Rosenbad, nu och i framtiden. Ett påstående som jag knappast behöver exemplifiera.

Ali Esbati skriver: ”Tills vidare kan vi dock konstatera att de borgerliga politikerna spelar i en egen liga och lämnar varje tillstymmelse till anständighet i sina angrepp.”

Det är givetvis borgerlighetens våta dröm att få till stånd ett nyval nu när sossar, miljöpartister och vänsterpartiet närmar sig med jättekliv i opinionsundersökningarna. Fredrik Reinfeldts uttalanden om Persson i veckan: ”- Hans tid är förbi” – ”- Han klarar inte jobbet längre”, verkar närmast adolecenta i sin tafatthet.

Det är fullständigt klart att Persson och Freivalds har ett direkt ansvar för de tillkortakommanden som svenska myndigheter visade prov på efter Tsunamikatastrofen. Det är illa nog att människor fått lida för deras misstag.

Men att utsätta samtliga svenskar för en borgerlig regering som ett kollektivt straff drabbar miljontals helt oskyldiga människor. Ska vi utsätta oss för det ska det i alla fall vara på grund av vår egen dumhet vid valet 2006.


Ett svar till “Borgarna har drabbats av hybris, nu igen..”