Överläkare anmäler Barack Obama för brott mot mänskligheten

Fredagen 9 augusti kl 08:30 meddelade Nyheter P4 Sjuhärad om en föredömlig insats av en svensk demokrat. Det är överläkaren Gunnar Olofsson från Borås som har polisanmält Barack Obama, inför den amerikanske presidentens kommande Sverigebesök. Olofsson säger att anklageserna gäller brott mot mänskligheten.
Olofsson: ”Jag hoppas att anmälan tas seriöst” Det var 8/8 som överläkare Gunnar Olofsson anmälde den amerikanska presidenten Barack Obama, och enligt Olofsson så handlar det om brott mot mänskligheten. I DN skrev chefred. Peter Wolodarski igår ”Welcome to Sweden, Mr President.”
Obama hök untitled

”För det första är det olagligt att bedriva krig och ockupation som han har gjort i Afghanistan och Irak. Det är förbjudet att spärra in människor utan rättegång och dom som man gör i Guantanamo och på andra fångläger i världen. Sen är det ju inte minst intressant att det är olagligt att övervaka och spionera på svenska medborgare och EU-medborgare. Det här är väldigt allvarliga brott.”

Gunnar Olofsson är överläkare och kirurg på SÄS i Borås. Han hörs ofta i debatten kring Palestina-konflikten och lämnade alltså igår in en anmälan mot Barack Obama till Polismyndigheten i Stockholm. Nu hoppas han att den svenska polisen vågar ta in presidenten till förhör, med hänvisning till internationell jurisdiktion.

Gunnar Olofsson menar att Barack Obama borde behandlas likadant som andra som kommer till Sverige och har en anmälan på sig.

”Jag räknar med att jag som svensk medborgare ska kunna ha det inflytandet på mitt eget lands politik, och att min röst räknas när jag vill påtala ett brott.”
Gunnar Olofsson tror att om polisen vill så kan de plocka in den amerikanska presidenten för förhör när han besöker Sverige i september.

”Problemet ligger nog i att de inte vill. Men jag hoppas verkligen att en sådan här anmälan tas seriöst.”

Med glädje och stolthet erinrar jag mig att Gunnar Olofsson hedrat denna blogg med gästblogginlägget ”Det stora bokrånet i Palestina” 31/3. Han har i övrigt 35 år erfarenhet av Palestinafrågan, och har periodvis arbetat och bott i Mellanöstern. Jag stödjer helt hans initiativ.

Låt mig påminna om Obamas förkastliga inställning i bara ett par av många frågor:

1. Bradley Manning: USA:s regering vill ge Bradley Manning 150 års fängelse för att han givit Wikileaks material avslöjat USA:s krigsförbrytelser och diverse annan information som medborgare bör känna till i ett demokratiskt land. Manning har själv förklarat sig skyldig till 10 av 22 åtalspunkter. Enligt radion och andra massmedia 30/6 frikänns han från anklagelsen att ha hjälpt fienden, men döms på de flesta andra åtalspunkterna. Domaren hade också ”lämplig” bakgrund – hon är överste (hög titel) i USA:s armé. DN skriver att han ”riskerar 136 års fängelse.” ”Domen är en varning till alla visslare”, skriver Reportrar utan gränser. ”Det är ett hot mot framtidens undersökande journalistik, vars källor kan försvinna”. Enligt DN idag ”Risken har ökat för Julian Assange att bli åtalad i USA efter den fällande spioneridomen mot Bradley Manning, hävdar Wikileaks-grundarens advokat Michael Ratner i Washington Post. Assange skulle kunna ställas inför rätta som medskyldig, säger Ratner till tidningen.”

I Aftonbladet påminner Petter Larsson ”Videon Collateral Murder slog ned som en bomb. I ett slag var Wikileaks världsberömda. Och den amerikanska armén led ännu ett rejält propagandanederlag, när hela världen kunde se hur en amerikansk stridshelikopter mejade ner ett dussin civila i Irak, inklusive barn och personer som arbetade för nyhetsbyrån Reuters.”Straffas – för att berätta sanningen?” Nu fälldes Bradley Manning för att ha läckt videon och hundratusentals andra dokument. Han straffas för att har gjorde det snart sagt varje journalist och forskare, och en hel del politiker, påstår sig göra: han berättade sanningen. I militärdomstolen kallas det spionage.”

WikiLeaks Julian Assange skriver:”Bradley Mannings avslöjanden har blottlagt krigsförbrytelser, inpirerat revolutioner och stärkt demokratiska reformer. Han är den personifierade visselblåsaren.Detta är den första spionrättegången någonsin mot en visselblåsare. Den skapar ett farligt prejudikat och visar på ”national security extremism”. Det är en kortsiktig dom som inte kan tolereras utan måste hävas. Det kan aldrig vara spionage att avslöja sann information för allmänheten.”

Svenska Dagbladet skrev 20/10 under rubriken ”Bradley Manning – förrädare och frihetshjälte” att ”Frågan som ställdes, om det inte är alla soldaters skyldighet att anmäla eller snarare att avslöja krigsbrott, hänger kvar. Eller är det så att den frågan inte har någon som helst betydelse i målet? Fastän det var folkrätten och moralen som faktiskt var Mannings bevekelsegrund.”

USA:s regering har hållit Bradley Manning inspärrad i mer än 1000 dagar. Han tillbringade över tio månader i isoleringscell, ett tillstånd som experter runtom i världen har kritiserat som plågsam. Juan Mendez, FN:s särskilda rapportör om tortyr och grym, omänsklig och förnedrande behandling, har upprepade gånger begärt och nekats ett möte med Manning för att bedöma hans kondition.

I målets inledning sa Manning ”Jag trodde att visningen av en video som visade övergrepp av USA i Afghanistan kunde få allmänheten, särskilt i USA, att börja diskutera hur den militära politiken och utrikespolitiken bedrivs i Irak och Afghanistan”. Detta kunde få samhället att ompröva behovet av att bemöta terrorism och samtidigt ingnorera situationen för de människor som vi möter varje dag. ”Han sa vidare att ”ingen i Wikileaks pressade mig att ge dem information. Beslutet att ge dokumenten till Wikileaks var mitt eget”.”

Den stora brittiska tidningen the Guardian har efter röstning bland läsare utsett Bradles Manning till årets person 2012, med 70 % av rösterna.

Bradley Manning har nominerats till Nobels fredspris för tredje gången, av bl.a. ett isländskt politiskt parti i alltinget och av piratpartierna i EU. Hans agerande visar att han är en värdig kandidat, oändligt överlägsen Nobels fredspristagare 2009 Barack Obama.

* När USA:s trupper officiellt drogs bort från Irak (några tusen privata trupper lär finns kvar) fanns ingen som helst ursäkt för den väldiga förstörelsen av Irak, och för det massdödande av bl.a civila som USA:s trupper utfört under överbefälhavare Obama (och Bush).
Assange. untitled

* USA:s president jagar nu den modiga, demokratiska unge visselblåsarna Snowden och Assange, som via Wikileaks har avslöjat vissa av USA:s krigsbrott och skumraskaffärer. President Obama står inte för demokrati, han står för spioneri, tortyr (Guantanamo & CIA), för krig (Afghanistan, Libyen och Syrien via ombud), för pratiskt stöd till Israels apartheidpolitik.
* I Syrien bedriver USA infiltration sedan flera år och krig via ombud sedan våren 2011. Obama, känd som lögnhals, låter tala om fred i Syrien, men rustar för krig i en politik som stärker al-Qaida.
* Obama är överhuvud för CIA, som är världens främsta terrororganisation, om jag förstår saken rätt. Många är de undermineringsoperationer och statskupper och mordförsök mot stälvständiga stater och demokratiskt valda statsöverhuvud som Obama och hans förträdare har godkänt eller initierat via CIA – för Obamas del kommer ökningen av den illegitima drönarverksamheten.
Palestina moder imagesCAMJYQ6M

Det är skamligt, ja skandalöst att regeringen inbjudit Obama – såvida man inte avser att rikta skarp kritik mot honom och diskutera bl.a ovan nämnda punkter. Varje svensk som står upp för demokrati, för yttrandefrihet och för nationellt självbestämmanderätt bör delta i kraftfulla protester mot den misstänkte krigsförbrytaren Barack Obama.

i Andra om: , ,, , , , , , ,

Radio Sjuhärad DN 11/8 DN 20/3 DN 6/3 Palestinagrupperna SvD 25/3 Blogg 28/3 om Palestina och kristendom Bilderblogg Anders Svensson Anarkia 2/12 Knut Lindelöfs blogg AB 5/12 DN 5/12 Top Stories 2/12 Pål Steigan 2/12 UN vote on Palestine 1/12 Russsia Today 1/12 DN 2/12 Wikipedia

Globalresearch 20/11 DN 21/11 SvD 21/11 Aftonbladet 21/11 Expressen 21/11 SvT 21/11 DN 12/11 Globalresearch
Ship to Gaza 1 Ship to Gaza 2 Ship to Gaza 3 Globalresearch Läkartidningen
FIB-Kulturfront DN 13/11 DN 13/11 DN 2 13/11 SvD 13/11 Expressen SvT 13/11 SR AB 13/11 Globalresearch 16/11


12 svar till “Överläkare anmäler Barack Obama för brott mot mänskligheten”

  • Ja, man skulle tro att det är ett skämt att Sveriges regering opåkallat inbjuder presidenten i världens mest aggresiva stat, som:
   -handlar i strid med FN-stadga och internationell rätt;
   -är högste ansvarig för CIA som underminerat fler demokratiskt valda regeringar och begått fler terrordåd än någon annan organisation;
   -i hemlighet sanktionerar ett omfattande, hemligt spioneri på medborgare i USA och andra håll i världen, på EU och andra länders regeringar;
   -leder dödandet av bl.a. oskyldiga människor via drönare;
   -tagit initiativ som underminerat och minskat demokratin i USA
   -mm

   Men Tomas, då kan du delta i protester mot denna inbjudan!

    • Bättre lägga sig pladask och acceptera orättvisor, övergrepp, tortyr, dödande av oskyldiga via drönare, CIA och militär av världens i särklass mest aggressiv stat- det är alltså din uttalade linje.

 1. Nåja, vad CIA gjorde före Obamas tid ska ju inte han lastas för. Det behövs inte heller, han har gjort sig skyldig till tillräckligt.

  • när obama utsåg rahm israel, son till en terrorist,till närmaste man i vita huset anade man vad som skulle komma…Rahm Israel Emanuel was born on November 29, 1959 in Chicago, Illinois, to an Israeli pediatrician, Benjamin Emanuel, and a Jewish-American x-ray technician, Martha Smulevitz. In his youth, Benjamin passed codes for Irgun, a militant Zionist group that sought Israeli independence.

 2. Tack till överläkaren som står upp för vad som är rätt. Han behöver inte skämmas inför eventuella barn eller barnbarn. Sveriges fredsföreningar däremot,som inte tar sig samman och gör samma sak avslöjar att de är lika korrumperade som vår riksdag och regering.Jag föreslår att vi alla som vill ha ett rättssamhälle tillbaka skickar in en anmälan. Man kan ju faktiskt tycka idag att de har rätt som anser att djävulen sitter i Vita Huset.
  Det är förfärligt att utrikesministern och statsministern med flera svansar i USA´s ledband.