Bör Almedalsveckan bojkottas?

Almedalsveckan inleds åter idag. Blir den som förr då statsministern inte deltar, medan Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) gör det? Kanske till det yttre, vi får väl se. Har aldrig varit där.

En fråga är hur man ska ställa sig till att NMR deltar. Av en händelse hörde jag just intervjun med Sjöstedt i Almedalen strax efter kl 9 2/7. Han är emot att NMR får delta och anser att det är en kriminell våldsorganisation. Men han tänker inte ”vika ned sig” utan utnyttja den demokratiska möjligheten att presentera V:s politik. Jag som inte följt debatten om NMR särskilt, och som vanligen kritiserat Sjöstedt på bloggen, finner hans inställning ganska förståelig, men har lika stor förståelse för de som bojkottar Almedalsveckan pga NMR:s närvaro.

I ”Gomorron Världen” menar Göran Greider att Almedalsveckan är ”ett stort jippo för lobbyister”. Med instämmande av de övriga i panelen – som sedan far vidare till Almedalsveckan (förutom Greider som far till Dala-Floda.) Paneldeltagarna funderar på att nedgångsperiod inleds så att Almedalsveckan är död inom 10 år.

Den officiella inbjudan på nätet:
”Välkommen till Almedalsveckan i Visby
2–9 juli 2017
De tidigare årens politiska tal har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Genom demokrati och öppenhet ger veckan alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta.
Öppenheten och tillgängligheten under Almedalsveckan är unik både för Sverige och övriga världen. Alla är välkomna och ordet är fritt!”
Almedalsveckan 2017
Almedalsveckan 2017
Almedalsveckan har arrangerats sedan 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid Kruttornet i Almedalen.
Huvudarrangör för Almedalsveckan 2017 är de åtta riksdagspartierna som även representeras per respektive dag under Almedalsveckan.

Det är 3938 arrangemang, 1863 unika arrangörer, 7085 medverkande och 2252 miljödiplomerade arrangemang. Något fler än förra året och mångdubbelt fler än för 15 år sedan.

Bojkottare:

Flamman

En rad personer och organisationer har ställt in sin medverkan i Almedalen. Samtliga riksdagspartier och 14 av 18 ministrar i regeringen kommer dock att vara på plats.

Feministiskt initiativ:
Partiledaren Victoria Kawesa har personligen uppmanat alla andra att bojkotta. Trots det har Feministiskt initiativs ungdomsförbund valt att inte ställa in sin medverkan.

Vänsterpartiet:
Flera partiprofiler har valt att ställa in sin medverkan. Däribland riksdagsledamöterna Rossana Dinamarca och Daniel Riazat samt EU-parlamentarikern Malin Björk. Efter ett möte i förra veckan beslutade själva partiet dock att delta som vanligt.

ROKS:
Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige har valt att ställa in alla sina aktiviteter.
De hänvisar både till att det inte känns tryggt att delta i ett sammanhang tillsammans med organisationer som ”hatar kvinnor och framförallt feminister” och att ett deltagande skulle vara en del i att normalisera rasistiska och fascistiska åsikter.

Streetgäris:
Nätvkerket för kvinnor och ickebinära har ställt in sin medverkan med hänvisning till NMR:s deltagande. Arrangörerna uppger att de varken kan känna sig säkra själva, eller garantera sina besökares säkerhet under förutsättningarna.

FIAN:
Människorättsorganisationen FIAN bojkottar Almedalen efter NMR:s medverkan “som ett ställningstagande mot att detta tillåts ske”

Maria Küchen:
Författaren ställde in sitt deltagande i en av Svenska Kyrkans programpunkter efter att hon nåtts av beskedet om att NMR ska vara på plats.

RFSL:
Efter att polisen konstaterade att RFSL:s mångfaldsparad inte kunde genomföras när det var tänkt beslutade organisationen att ställa in merparten av sina evenemang.
Den traditionsenliga mångfaldsparaden kommer dock att genomföras, men med något justerad starttid.

Dagens ETC:
”Det är en terrorgrupp som kommer till Almedalen”, skriver Dagens ETC:s chefredaktör Andreas Gustavsson i en krönika där han konstaterar att tidningen inte kommer att närvara.

Stefan Löfven:
Statsministern deltar inte under Almedalsveckan. Han har dock förtydligat att det inte handlar om en bojkott eller ett ställningstagande mot Almedalsveckan utan att han prioriterar sin Sverigeturné.
”Löfven är kritisk till att Nordiska motståndsrörelsen (NMR) får närvara vid Almedalsveckan.” Sydsvenskan

Nordiska Motståndsrörelsen.
”Majoriteten av organisationens aktivister visade sig vid en granskning 2013 vara dömda för våldsbrott och Säkerhetspolisen har angett organisationen som den nazistgrupp som utgör det största hotet mot Sveriges inre säkerhet[10]. Organisationen bedöms vara en central aktör i det som säkerhetspolisen benämner vit makt-miljön.”…”Ledningen för Nordiska motståndsrörelsen uppmanar sina medlemmar att beväpna sig, varför många bryter mot bland annat vapenlagen. Flera är också dömda för olika våldsbrott däribland misshandel, mord och mordförsök. Organisationen beskrivs som den mest våldsamma nazistorganisationen i Sverige.” (Wikipedia).

NMR är rasistisk efter vad jag kan förstå.
Forskaren Christer Mattsson menar
att ”Det är en nationalsocialistisk kamporganisation som har som målsättning att avskaffa demokratin”, vilket NMR förnekar. svT
NMR
Beror acceptansen för Nordiska motståndsrörelsen på en ökad acceptans för terrorism och rasism i Sverige? Frågan är berättigad. I kriget i Syrien intervjuas i media regelmässigt terrorister och deras version återges ofta utan kritisk reflexion. Det är synnerligen väl belagt att terrorismen direkt och indirekt har stärkts av den USA och allierade fört, och att de ofta kan ses som proxy-krigare för USA:s mål att störta Syriens valde president. Presidenterna Obama, Trump, vicepresident Biden och generalerna Clark (f.d presidentkandidat och Nato-ÖB) samt Flynn tillhör dem som bekräftat stödet till terrorismen – men svenska media tiger om dessa lätt tillgängliga uppgifter. Ingen glädje alls fanns i svenska media då östra Aleppo befriades från terroristorganisationen al-Nusra vid årsskiftet.
Och den svenska regeringen sluter upp bakom USA:s krigspolitik som stimulerat terrorismen och flyktingströmmarna, vilket i sin tur blir en grogrund för främlingsfientlighet bl.a. till följd av immigrationspolitiken. Man stödjer Ukraina med betydande skattemedel, trots att landet har en tydligt tolerant attityd till fascister, som bl.a. strider tillsammans med Ukrainas armé. En känd fascistledare är talman i Ukrainas parlament. Man reser statyer över nazistledaren Bandera, som fördömts inom EU. Man kan undra om garden mot religiös intolerans sänkts. DN skriver 2/7 ”Svenska skattebetalar har via CNS finansierat 71 svenskars utbildning vid det ultrakonservativa Medinauniversitetet i Saudiarabien”
Ukraina nazi-nato-azovAzovbataljonen
Frågor: Vanligen framför jag (alltför?) bestämda uppfattningar i mina bloggartiklar. Men nu bara 2 frågor från en (mig) som sätter yttrandefriheten högt:
1) Är det rätt att NMR får delta i Almedalsveckan?
2) Är det bra att bojkotta Almedal nu när NMR får framträda?

intressant.se, , , , , , , , , , , , , , ,

  16 comments for “Bör Almedalsveckan bojkottas?

 1. Rea, rea! Köp två betala för en.
  3 juli, 2017 at 06:34

  Det är politiker rea på Almedalsveckan. Köp två betala för en och få din vilja igenom. Så kan marknadens välsignelse ser ut också. Det är inte utan inte som Almedalsveckan kallas att tafsa på demokratin i folkmun.
  Almedalsveckan är en jippo och en bazar, där politiker ställer ut till högstbjudande och där politiker säkrar famtida ”toppjobb” hos något företag.

 2. Kerstin Stigsson
  3 juli, 2017 at 09:08

  Jag är ganska så kluven med mig själv om att låta nynazisterna få delta. Nazismen som ideologi är ren ondska. Lebensraum (wikipedia) – ’En grundbult i den nazistiska ideologin. Hitler ansåg att tyskarna i synnerhet och germanerna i allmänhet utgjorde ett ’herrefolk’ och därigenom var överlägsna ’undermänniskor’. Slaver (ryssar, polacker med flera) var undermänniskor i den nazistiska ideologin’.
  Även rent praktiskt så följde de den ideologin och utförde vidriga mord, massakrer för att rena det germanska blodet (Förintelsen av judar, kommunister, romer, sjuka, handikappade, etc). De följde även ideologin genom att starta ett krig för att avancera österut (Wikipedia, samma kapitel som Lebensraum) och slakta alla som de ansåg inte tillhörde den germanska rasen.

  Även moderaterna, Sverigedemokraterna, folkpartiet och möjligtvis socialdemokraterna har en ideologi (kapitalism) som har mördat miljarder människor från industriåldern och fram till i våra dagar på grund av exploatering av naturen. Kapitalismen stal urbefolkningens mark. Än i dag skördar kapitalismens ideologi människoliv på grund av dåliga arbetsförhållande, avverkning av regnskog och annan skog, utsläpp av gifter i naturen, etc. Men dessa partier är sk ’rumsrena’ i det kapitalistiska samhälle vi har idag.

  Är kapitalismen bättre än nazismen? Det är två grenar på ett träd. Kapitalismen behöver nazismen som en militant organisation för att skapa ojämlikhet, rasism, främlingsfientlighet, krig, etc. Som i Ukraina. Det jag har funderat på är hur nynazisterna har råd att kunna delta i Almedalen. Jag vet inte hur mycket det kostar, men för ett litet parti som NMR måste det finnas någon eller några som finansierar dessa. En annan frågar som dyker upp är – vem finansierar världens fascister och nazister, inklusive IS och Azov?

 3. Gammal krigare
  3 juli, 2017 at 10:56

  Almedalen är ju en svensk variant av The Muppet Show. Att de gett NMR tillstånd att vara där är endast for att dra uppmärksamheten från regeringens andra affärer, såsom att de ger skyddad identitet at IS-mördare och de ger dom gratis bostäder och bidrag och skuldsanering. Sen vill de dra bort uppmärksamheten från Moderaternas egna islamister, bland annat han som twittrade att Åkesson inte är välkommen i förorten. Samtliga Rodgrona och Allianspartier verkar ha tvivelaktiga islamister i sina led nu. Miljopartiet har ju utmarkt sig alldeles speciellt med bland annat Kaplan. Media slar ju pa stora krigstrummen och skrammer svenskarna med faran fran de hemska nazisterna. Jag tycker det ar fel att tilata sana extremister att demonstrera pa platser som Almedalen (eller overhuvudtaget) men det ar enbart for att dra bort folks uppmarksamhet fran annat. De 42 nazister vi har I Sverige har nog polisen ganska bra koll pa. Varre ar det med vansterxtremisterna fran AFA som, liksom IS-mordarna, har skyddad identitet. Media och etablissemanget vaegrar ju till och med att kalla IS for mordare och terrorister. De kallar dem IS-resenarer och IS-krigare.
  Pa tal om politik saa atervande eb kompis nyligen fran Venezuela. Det ar totalt kaos och anarki dar med folk som svaelter och en politisk adel som stjaler landets tillgangar. Han forutspadde att Sverige kommer att ga samma vaeg till motes med de politiker som styr idag.

  • Kerstin Stigsson
   3 juli, 2017 at 13:26

   Du har nämnt tidigare att du inte är nazist utan är SD:are. Så då undrar jag om SD är lika islamfientligt som vad du är? Ibland är dina kommentarer på gränsen till hets mot folkgrupp, och är så otäcka att jag jämför med nazismen och deras förföljelse av judar.
   Venezuela: Googla på Venezuela och Rex Tillerson. Du kommer att få upp en hel massa webbsidor som tar upp Tillersons inblandning i Venezuela. Tillerson var tidigare direktör för ett av världens rikaste oljeföretag ExxonMobil. Venecuelas före detta ledare Chaves tog ifrån honom det kapitalet. USA och imperialismen försöker hela tiden beslagta hela jordens naturtillgångar. Ukraina är även ett sådant land. Sedan har vi Syrien, Irak, Libanon och med flera länder.

   • Gamal krigare
    4 juli, 2017 at 04:08

    Kerstin, det verkar på dig som om du tar allting för rasism. Personligen anser jag att personer som Mehmet Kaplan, Abdirisak Waberi, Kahin Ahmed och flera andra politiker med rötter i Muslimska Brodraskapet och deras krav pa särlagstiftning och deras dåliga kvinnosyn och demokratisyn snarare ligger nära vår tids nazister. Kaplan umgicks ju även med de Grå vargarna som är en turkisk fascistisk grupp. Och han ar politiker I Miljöpartiet! Jag ar emot Nazism, kommunism och dagens islam som den predikas och sprids over varlden av Saudi Arabien. Du ar enbart emot Nazism. EU ar en diktatur som gar globalisternas arenden och som fatt med sig de flesta pa vanstern. Alla som foljer nyheterna vet vilka AFA är. I Sverige anses det ju att asikter som mina ar farligare och brottsligare än att begå valdtakter. Man doms ju mycket hardare.

    • 4 juli, 2017 at 07:07

     Du överdriver i din kritik av Kaplan m.fl. Kaplan visste inte att han umgicks med de grå vargarna har det sagts. De är inga nazistanhängare. Vänster är emot EU. Du kan inte räkna socialdemokraternas ledare till vänstern. De sköter samhället åt kapitalismen, med smärre skillnader visavi alliansen. Inte döms du för dina åsikter, vilket våldtäktsmän och mördare gör efter rättegång.

    • Kerstin Stigsson
     4 juli, 2017 at 10:13

     Rasism och främlingsfientlighet är kapitalets vän. Det är kapitalet som tjänar på att arbetarklassen ’slår’ på en grupp ur vår egen klass. Därför är nazismen utsprunget från kapitalet. Utan kapitalet finns inte nazismen, och kapitalet kan inte agera utan nazism, rasism eller liknande för att skapa ojämlikhet på arbetsmarknaden och därmed sänkta individuella löner (kapitalet ställer arbetare mot arbetare på en arbetsplats, en får högre lön medan den andra får en lägre lön trots de gör samma arbete – inte rättvist, eller hur?), försämringar på arbetsplatsen, tvingar arbetare till jobbet trots att de är sjuka (även cancersjuka ska enligt kapitalet arbeta), etc.

 4. Kerstin Stigsson
  3 juli, 2017 at 12:00

  Är det skillnad på nazism och nynazism?
  30-talets nazism har en vidrig ideologi. ’Lebensraum (wikipedia) – en grundbult i den nazistiska ideologin. Hitler ansåg att tyskarna i synnerhet och germanerna i allmänhet utgjorde ett ’herrefolk’ och därigenom var överlägsna ’undermänniskan’. Slaver (ryssar, polacker med flera) var undermänniskor i den nazistiska ideologin’. Den här ideologin praktiserades i det verkliga livet och miljoner människor (judar, kommunister, sjuka, handikappade, homosexuella, etc) dog i förintelselägren. Kriget var även en del av ’Lebensraum – tyskarna ville ha livsrum och invaderade länderna österut och slaktade över 20 miljoner ryssar (wikipedia igen, samma artikel).

  Du har helt rätt, Anders, att ställa dig frågande vem finansierar nynazismen här i Sverige, och ute i världen. Nynazismen står bakom kapitalismen som en militant organisation till försvar av kapitalets tillgångar, t ex i Ukraina.

  Hur mycket kostar det att vara i Almedalen? För ett litet parti måste det bli dyrt. Så jag undrar vem är det som betalar?

 5. 3 juli, 2017 at 13:51

  Borde inte vi medborgare bojkotta hela det partipolitiska systemet?
  Tillsammans har de ju (oavsett partifärg) sålt ut vårt land fullständigt. Det är sp mycket sjukt och fel som görs och har gjorts mot oss skattebetalare att jag känner mig mer än chockad. I nästa val: VÄLJ att ta makten ifrån alla dessa övergiriga klåpare och hjälp till att bygga ett nytt politiskt system med direktdemokrati i botten…

  Anders Romelsjö…..Är det verkligen sant att politikerna skänker svenska skattepengar till Ukraina?

 6. 3 juli, 2017 at 14:19

  Läs mitt inlägg om NMR här http://www.lindelof.nu/visst-har-vi-organiserade-nazister-i-sverige/

  Saken är inte svår. Polisen i Visby har gjort frågan politisk. Men det är en ren ordningsfråga. NMR är rätt och slätt bråkmakare.

  • 3 juli, 2017 at 14:29

   Tack för en mycket värdefull analys av NMR på din blogg.

 7. 3 juli, 2017 at 15:24

  1) Är det rätt att NMR får delta i Almedalsveckan?

  – Ja. Alla demokratiska partier vars partiprogram håller sig inom lagens ramar ska ges samma rättigheter som alla andra. Det är en garant för fortsatt demokrati, lag och ordning.

  2) Är det bra att bojkotta Almedalen nu när NMR får framträda?

  – Det kan vara både bra och dåligt. Bojkotten ger NMR alltför stor uppmärksamhet i medierna. Frågan är varför de monopolkapitalistiska ägarna vill ha det så? Förmodligen har INTE SD fungerat som slagpåse för monopolkapitalisternas epitets-retorik eftersom den varit lögnaktig.

  – Att ge NMR uppmärksamhet som onda kan istället tänkas var en ny taktik att själva framstå som godheten, eftersom SD:s förslag på att budgeten ska fokuseras maximalt på fred och UNHCR i Syriens närområden, likt Hans Rosling gjorde, de facto är mindre rasistiskt än S, MP:s och Alliansens statsterrorist-politik som skapat ond bråd död och massmigration, samt skapat det minskade biståndet till UNHCR för att kunna föda vuxna jihadistiska ”barn” och ekonomiska flyktingar och ofta förmodade s.k. ”ankarbarn” som helt saknar rimliga skäl att vistas i Sverige.

  – Det nordiska motståndet har alltså de facto skapats av exakt den politik som förts. Att bojkotta folkets motreaktioner, vare sig det gäller att bojkotta SD, eller NMR eller att tysta Amine Kakabaveh, när hon reagerar mot kvinnoförtryck och jihadismens intåg i Sverige, tror jag inte kommer lösa problemet, tvärtom.

  – NMR bör få exakt den rättmätiga uppmärksamhet de förtjänar, samt hövliga kritiska frågor, baserat på medlemsantal etc. Man kan även ta upp deras punkter till demokratisk hövlig diskussion, anser jag. Det är den bästa garanten för demokratiskt beteende från NMR, tror jag, och det bästa för vårt samhälle på lång sikt.

  – Deras första punkt är ganska kontroversiell och den bör nog diskuteras, även om det inte ska få för mycket uppmärksamhet med tanke på att partiet är mycket litet. (Förra valet fick de 0,07% av rösterna genom ”Svenskarnas parti”, men ”svenskarna var liksom inte helt eniga att detta var deras parti då)

  – Att NMR ens existerar beror, som jag ser det, mestadels på Vänsterpartiets och Kommunistiska partiets oförmåga att fördöma jihadismen, den absurda massinvandringen av icke-flyktingar och kriminella som saknar asylskäl som ofta är emot både yttrandefrihet och demokrati, samt har en kultur som inte kan integreras in i Sverige utan skapar konflikt med exakt de friheter som den demokratiska socialismen tillkämpat oss.

  – Solidaritet kan man visa med andra folk på ett mycket bättre sätt, anser jag, inte genom att ge ursäkter för en mycket bokstavstroende fascistisk sekt som faktiskt vill störta den sekulära demokratin i Syrien, i Sverige och i världen och samtidigt mördar oskyldiga barn och vuxna i sina attentat, samt gynnar USA:s (”den stora djävulens”) militärindustriella komplex.

  – Man kan bojkotta Almedalen eftersom det blivit en symbol för politikeradelns korruption. Det gör jag. Politikeradeln har blivit monopolkapitalets lakejer. DET är en anledning att bojkotta.

  • Kerstin Stigsson
   3 juli, 2017 at 16:22

   Har du någonsin läst Marxs, Lenins, Connollys och med flera socialistiska/kommunistiska filosofer? Socialistiska kommunistiska partier är ideologiska – och inte populistiska (även om ett visst parti försöker). Dessa filosofer ligger till grund för alla kommunistiska partier. Marx skrev: ’Arbetare i alla länder, förena er! Han skiljer inte ut en särskild grupp inom arbetarklassen. Han menar nämligen att vi alla tillhör arbetarklassen – även de papperslösa och flyktingarna.
   Det är orsakerna till krigen vi ska bekämpa – inte varandra.
   Förklara för mig varför den organiserade nazismen är liten i republiken Irland med lika stor invandring och ännu värre åtstramningar än vad vi i Sverige har? Och förklara för mig varför Ukip nästan raderades ut när Corbyn tog upp arbetarfrågorna i valet för ett antal veckor sedan?

   • 4 juli, 2017 at 03:21

    @ Kerstin
    Om man i en demokrati ska ta makten måste man göra det genom populationen i den demokratin. Det innebär att man måste bli populär hos folket, d.v.s. presentera en logiskt och känslomässigt tilltalande politik som majoriteten av folket vill ha, man måste dessutom göra sig valbar, ex. komma över 4% genom valsamverkan.

    Vill folket inte tvinga bönderna att kollektivisera jordbruket och skapa landsomfattande svält så ska man heller inte göra det mot dem oavsett vad en sekteristisk dåligt genomtänkt ideologi säger. Det är nämligen lika odemokratiskt som att dagens politiker skapar krig och håller folket kvar i EU eller genomför militärövning med USA, eller importerar icke-flyktingar som kallar sig ”barn” men inte är ”barn” på bekostnad av riktig och effektiv hjälp genom UNHCR,, stick i stäv med folkets vilja.

    Ditt användande av ordet ”populism”, ett ord som förr upplevdes som positivt, men som gjorts till ett nedsättande ord av borgerliga tankesmedjor och politikeradeln, är olämpligt anser jag. Den som använder det ordet är i min mening motståndare till demokrati.

    Det är en sak att ha filosofer som inspiration, t.o.m. som ledare, en annan att dyrka dem utan minsta skepticism, och hur mycket invandring hade Östtyskland eller ens Sovjetunionen under sovjettiden egentligen? I princip noll. Varför tror du att det var så? Folkviljan naturligtvis.

    Marx skrev faktiskt att revolutionen måste vara nationell. Che Guevara skrev att så länge folket uppfattar att de har demokrati är inte revolution något man ska genomföra. Jag håller med båda. Den nationella demokratiska fredliga revolutionen är att föredra.

    Konflikten mellan det nationella och socialismen är därför i min mening konstlad. Olof Palme var socialist och värnade Sverige och var solidarisk mot ex. Vietnam i sina fördömanden mot Henry Kissingers och USA:s folkmord på vietnameser. Likväl var Palme inte för massimporten av vietnameser för det. Det har funnits mycket klarsynthet i Socialdemokraterna…förr.

    Konflikten mellan nationell patriotism och socialism är en konflikt som egentligen inte borde existera. Det är en konflikt som missgynnar arbetarklassen. Den existerar enligt min mening p.g.a. att människor okritiskt läser borgerliga kapitalliberala epitets-hetsande fulmedier, samt att de saknar förmåga att tänka långsiktigt och saknar medkänsla med de individer som vill leva i sitt eget land med sin egen kultur och de saknar medkänsla med de unga flickor som blir våldtagna i allt högre utsträckning än förr, samt att de saknar medkänsla med de fattiga pensionärer som får betala kalaset.

    Vissa tycker att andra folk ska värnas och att de finns, men svenska folket, det ska tydligen inte värnas eller få finnas. Logiken är lika förnuftsmässigt ohållbar som känslomässigt klandervärd, anser jag.

    Arbetare i alla länder kan förena dig mot monopolkapitalet. Det är riktigt, men det betyder inte att de måste skapa misär och kaos i sina egna länder genom att importera jihadism, våldtäktsmän eller annan kriminalitet som skapar rasism, vilket f.ö. kan drabba vem som helst.

    Visst. Det är först och främst orsakerna till krigen vi ska bekämpa, det är riktigt, men du kan inte bekämpa dem i minoritet i riksdagen. Den riktiga vänstern måste ha majoritet, inte repellera delar ur arbetarklassen med en massa strunt. Den riktiga vänstern måste sluta leva på rosa moln!

    Jag antar att att den organiserade nationalsocialismen är mycket liten i republiken Irland p.g.a. att det är Englands monarki uppfattas som associerad med den och därför anses vara något negativt och imperialistiskt för irländare, men att irländare inte är patriotiska och nationella eller t.o.m. religiöst sammansvetsade det stämmer inte.

    Det är min uppfattning att Ukip nästan utraderades när Corbyn gjorde en vänstersväng socialpolitiskt, d.v.s. det folket vill ha av dem, men även det faktum att Storbritannien numera faktiskt är nationellt. Således behövs Ukip inte längre. Massmigrationen har nu stoppats. På samma vis kommer sannolikt SD utraderas och den riktiga vänstern gå framåt när vi gjort vårt Swexit och icke-flyktingarna skickats tillbaka och en känsla av trygghet återkommer.

    Storbritannien är nu fritt att ta sina egna beslut. Dessutom har Corbyn fördömt terrorismen och berömt polisen och räddningstjänst, talat för ökade löner för dem, inte enbart ursäktat terrorism med mesiga kärleksmanifestationer som enbart gör vanligt folk förbannade. Därför blir Corbyn populär. Han använder både förnuft och känsla.

    • Kerstin Stigsson
     4 juli, 2017 at 09:48

     Du har fel om Storbritannien. Jag tror att det var för något år sedan då EU stoppade flyktingströmmarna med ett avtal med Turkiet, vilket innebär att det inte längre kommer så många flyktingar till GB och till Sverige. Men det innebär inte att det finns färre flyktingar i Europa och i världen. I stället har flyktingarna samlats i olika läger i Grekland, Turkiet och Italien. Så EU har lämpas över problemen till Grekland och Italien som själva har enorma ekonomiska problem. Tala om de tre aporna. EU – även Sverige – ser inte längre flyktingarna – och därför existerar de inte längre.
     På 70-80-talet fanns knappt några flyktingar – enbart människor som flydde militärjuntorna i Grekland, Spanien och Sydamerika. Men Sovjetunionen och DDR tog sin beskärda del av dessa flyktingar. Faktum är att många har fått en utbildning på Moskvas universitet, stannade en tid i skydd och därefter flyttat tillbaka till deras länder. Vissa även stannade och blev sovjetiska medborgare. Men att Sovjetunionen stödde utsatta människor har du och andra människor ingen vetskap om – eftersom MSM fanns redan då! Och då var det ännu svårare (inget internet eller RT eller Sputnik) att få en annan info om och vad Sovjetunionen gjorde för positivt i världen.

     • Kerstin Stigsson
      4 juli, 2017 at 10:02

      Så du menar alltså att alla som kommer hit är våldtäktsmän och brottslingar? Det är individer som begår brott. Om vi ska döma all nationaliteter och religiös tillhörighet till brott som individer begår i dessa grupper så skulle vi bete oss som nazisterna när de försökte förinta människor ur vissa grupper. Till sist skulle enbart en speciell utvald grupp vara kvar – medan alla de andra sitter i fängelse eller i arbetsläger vilket skulle passa kapitalet utmärkt med en massa slavar.
      Du sätter grupp mot grupp när vi alla är ur arbetarklassen. Vi sitter alla i samma elände som kapitalet har skapat.
      Jag vill att alla människor ur ett folk ska värnas och att de ska få finnas till men jag sätter inte en nation eller religionstillhörighet före eller efter någon annan – det eftersom vi är alla tillhör samma arbetsklass och kapitalismen verkar globalt.
      Läs på om hur Sinn Féin splittrades, och du kommer att förstå att det är samma sak som vi diskuterar här och nu,. Läs även James Connolly – Irland är katolskt och har en stark historia om nationell befrielsekamp, och Connolly har därför skrivit mycket om detta.

Comments are closed.