Bonnier, Expressen & Pigge mjölkar pengar ur tragedi..


Egentligen skulle jag varje dag kunna avbilda kvällstidningarnas löpsedlar här på bloggen och aldrig riskera att båda tidningarna hade adekvata löpsedlar som speglade faktiska och viktiga händelser.

Jo möjligen om en jumbojet störtade mitt i Stockholm, men risken för det är tämligen liten.

Mitt bildarkiv för löpsedlar är numera ganska omfattande. Varje gång jag passerar en förljugen och missvisande löpsedel tar jag en bild. Men bara ibland visar jag bilden på bloggen. Det är flera skäl till det. De flesta har redan sett den, och att varje dag visa upp den värsta avarten av den sortens ”journalistik” är tröttande.

Om man inte systemetatiserar det förstås..

Visar jag upp kvällstidningarnas löpsedlar varje dag i ett år blir informationen mer itressant.

Det säger en hel del om de ”nyheter” som tabloidpressen försöker slå mynt av. Har man dessutom en text som berättar om innehållet på löpet så blir informationen sökbar och indexerad på sökmotorerna.


Expressen 051028, – tragedimjölkning

Det kan rentav bli lite samtidsforskning..

Och oftast behöver jag inte kommentera det som visas upp eller enskilda personers motiv till att bli löpsedelstoff..

(sökord: Pigge, Dödsvågen, Skandal, Pamela)


10 svar till “Bonnier, Expressen & Pigge mjölkar pengar ur tragedi..”

 1. Om en jumbojet landade på Pigge, så kanske det skulle bli löpsedlar…

  Det är en fullkomligt vidrig symbios mellan Pigge och kvällstidningarna. Hur man kan slå mynt av sin döda familj, och förvandla det till marknadsföringsknep (någon som kommer ihåg Pigge på flygplansvingen?), är bortom mitt förstånd.

 2. Hacka gärna på Bonnier och Expressen men Pigge har faktiskt förlorat hela sin familj. Han har redan pengar så det räcker och om han skulle göra lite till på det här så låt det va så. Tror väl kanske i första hand det är någon form av bearbetning han sysslar med på ett sätt som en utåtriktad människa gör. Finns inga pengar i världen som kan ersätta en förlorad familj. ”Olydigs” inlägg visar bara brist på empati. Tråkigt, tråkigt.

 3. Häng med lite. Pigge skänker intäkterna från boken till inköp av fiskebåtar i Thailand. Ge mannen lite cred.

 4. Påstår du att jag inte hänger med? :-) Jag tolkar mitt eget inlägg som kritik mot kvällspressens utnyttjande av en tragedi, ta du ansvar för hur du tolkar det.. :)

 5. Jag tror också att Pigge bearbetar sin fruktansvärda sorg.
  De som utnyttjar honom i detta – de är dessa vi kan ifrågasätta. Tycker jag.

 6. Det låter mest som om han försöker springa från sorgen – och vem skulle inte göra det? Han använde tidningarna för att få hem sin familj, inget fel i det. Löpsedlarna däremot – avhåller mig oftast från att köpa tidningen. Jag vet att det finns en och annan bra artikel inuti, men jag kan bara inte förmå mig.

 7. Ja, han kanske bearbetade sorgen genom att stå på ett flygplansvinge och på så sätt göra reklam för sitt företag…

  Mannen definierar ordet cynism. Att använda sig av sitt konstruerade kändisskap baserat på historien om hans döda fru och barn, för att göra reklam för sitt företag och få tag på en ny brud, är häpnadsväckande, för att inte säga äcklande.

  “Pigge vill hjälpa kvinnor att bli gravida”

  http://expressen.se/index.jsp?a=296029

  “Nu flyger Pigge – på flygplansvingen”

  http://expressen.se/index.jsp?a=248705

  Visst utnyttjar dyngtidningen Expressen honom, men förhållandet tycks vara ömsesidigt.