Bomber i USA nyheter


Två rätt lustiga (?) nyheter står på DN.ses hemsida alldeles bredvid varandra och jag kan inte bara hoppa förbi detta utan att kommentera.

DN: ”Tester med bombattrapper visar att säkerheten på de tre största flygplatserna i USA är skrämmande dålig. På flygplatsen i Los Angeles kunde 52 av 70 ”bomber” tas med genom säkerhetskontrollen utan att upptäckas.

DN: ”Den 29 augusti flög ett bombplan av misstag genom USA med kärnvapenladdade missiler. USA:s flygvapen har nu straffat fyra höga officerare och 66 andra anställda.

Att man testar flygplatssäkerheten med bombliknande föremål tycker jag är rätt adekvat. Det finns sannolikt tämligen många som vill manifestera sitt missnöje med USA genom att spränga ett trafikflygplan i luften. Dessutom finns det andra galningar som av olika skäl vill hamna i kriminalhistorien. Det lustiga blir då att de allra värsta bomberna alla kategorier flygs omkring med USA:s eget flygvapen, och det i strid mot gällande regler.

Jag tittar en hel del på Letterman och kan inte undvika att lägga märke till att han ofta påpekar att världen hatar USA. Han gör det till ett skämt, men det är givetvis dubbelbottnat. Sedan George W Bush inte valdes till president så har USA:s anseende i världen sjunkit drastiskt. Vad det är som orsakar detta råder det knappast någon större tveksamhet kring, hur USA ska återfå ett åtminstone hyfsat anseende är desto mer oklart.

Man behöver knappast leta länge för att finna orsaker att klanka på landet. Att befolkningen har en rätt så främmande matkultur är väl-

bekant, men inte är folk skeptiska till amerikaner bara för att de äter sirap på pannkakan, folk är skeptiska till landets regering. Amerikanerna själva är oftast trevliga och gästvänliga. I alla fall om man inte är arab, muslim, svart, mexikan eller fattig.

Men det som förvånar mig mest är att jag ännu inte sett någon blogg som beklagat att bomb-
planet inte tappade en bomb av misstag, det hedrar bloggarna. Tror jag…

Källor: DN DN2

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Bomb, USA, Flygplan, Atombomb, Flygsäkerhet, Politik[/tags]


9 svar till “Bomber i USA nyheter”

 1. Överdrivna risker.
  Testen med bombatrapper visar att den omfattande ”säkerhetsapparaten” inte fungerar. Den visar också att hoten i huvudsak är inbillade och konstruerade. Vi måste sätta stop för ”trygghets-narkomanin” som sprider sig med argument som ”bättre safe than sorry” och olika fomer av skrämselpropaganda. Den kostar oss stora penger och massor av tid. Vi har varken råd eller tid att ägna oss åt minimala risker (för människor)som: galna kosjukan, fågelinfluensan, insamling av nagelsaxar och nu vattenflaskor och colaburkar på flygplatserna. Och som – testet visar: hela denna apparat fungerar ju i alla fall inte.

 2. Jag bara undrar, får de flyga bombplan med kärladdademissiler över andra länder? Hur transporterar de eländet annars? Genom telepati?

 3. Rawia, de har gått i lära hos illusionisterna Siegfried & Roy. Då slänger man bara ett skynke över eländet och så är det borta och med en magisk rörelse dyker det upp någon annanstans.

 4. Svt ska snart visa en dokumentar som sändes tidigar på aljazeera under namnet: Svart var duvan. Den handlar om Storbritaniens och USA:s vapenaffärer med Golfstaterna. Missa inte det.

  Sändningsdatum är inte känd ännu men höll ögonen öppna!

 5. Hmm, jag hörde någon ”viska” om att USA nästan startade en kärnvapenattack i slutet av Augusti på Coast2Coast-AM radio. Det kan ju vara detta bombplan de syftade på som nu kommer ut som nyhet…

  Jag har hört rykten om att USA har en teknologi som kan göra all elektronisk material inkluderat kärnvapenmissiler obrukbara genom elektromagnetisk(?) ”jamming”. Det hörde jag från en fysikforskare som lär ha arbetat hos den Amerikanska krigsindustrin. Också det från Coast2Coast. Det skulle ju rendera alla kärnvapen obsoluta…Men man kan inte tro på alla nyheter de förmedlar, eller?

  Det påstås att det användes mot Iraq 2003 som renderade dess luftförsvar och scudmissiler obrukbara. Det stämmer kanske då Saddam aldrig avfyrade scudmissiler mot Saudiarabien eller Israel som i Gulf War I, vad jag kan minnas?

  Coast2Coast.am går ut med nyheter som inga andra vågar ta i. Många teorier om shadow governments, aliens, UFO’s, hemliga installationer, religioner, försvunna bin, ja allt mellan himmel och jord diskuteras, och de är stationerade i St. Louis och Los Angeles…och hörs över Canada också…Dom lär ha de flesta lyssnare av alla stationer i USA…

 6. Teleportation, menade du väl, Rawia? Där fysiskt material bryts ner i matter (atomer)och återbildas som originalet i fysisk form/material någon annanstans… ;-)

  Scotty, beam me up!

 7. Televadsjuttonsomhels sandbuzz! :)

  Glömde att du bor i USA, där finns det väl specialterminologi för allt. De ser ju kalsonger åt myggor på det verbala planet! :)

  Det gillar jag!

 8. Nä Rawia, jag bor i landet bättre än USA. ;-)

  Telekinesis kan också fungera: med tanken flyttar man föremål från punkt a till b…