Bomba tio hus för varje raket, säger IDF!


Det blir allt tydligare för varje dag som går att USA stöder Israel till 100 % när det gäller det nu pågående kriget mot libaneserna.

Det är så eftersom USA:s uppfattning är att det är Syrien och Iran som ligger bakom Hizbollah, vilket automatiskt gör Hizbollah till USA:s fiende nummer ett. USA är dessutom lika likgiltiga för civila offer som någonsin Israel. Det borgar givetvis för att det massmord Israel inlett på oskyldiga kommer att fortgå, och dessutom eskaleras.

USA är engagerat i krig på flera fronter och är givetvis mycket tacksamma för att Israel utför deras hantverk i Libanon. Därför är tjänst-villigheten hög när det gäller att dela med sig av sina förråd av bomber. Det är också därför Condolessa Rice ser så glad ut på bilderna med Olmert.

På Ekot säger de att 350 libaneser har dödats, men det är många fler än så. Det kan röra sig om det dubbla antalet med tanke på att folk inte vågar gräva fram offren i de raserade husen eftersom det hela tiden är risk för nya attacker från Israels sida.

Aljazeera: ”The Israeli air force has been ordered to hit 10 buildings in south Beirut – where Hezbollah has its headquarters – for every rocket the group fires at the Israeli port of Haifa. ”Army chief of staff Dan Halutz has given the order to the air force to destroy 10 multi-storey buildings in the Dahaya district (of Beirut) in response to every rocket fired on Haifa,” a senior air force officer told army radio on Monday.”

Tyvärr är detta inte tom retorik, det vet vi efter det massiva bekrigandet av palestinier genom alla år.

Det är ett krig som nu accelereras i den medieskugga som råder i Gaza och på Västbanken. Israelerna passar på att utsätta Gaza för massiva bomattacker när medierna har besvär med att bevaka Libanon.

Det skulle vara intressant att få ta del av historiens dom över Israel och USA:s gigantiska mord på muslimer/araber.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, libanon, israel, mellanösternkonflikten, palestina, Condolessa Rice, USA, brott mot mänskligheten[/tags]


31 svar till “Bomba tio hus för varje raket, säger IDF!”

 1. Onsdagen den 12 Juli gick Israelisk militär in i Libanon för att rädda två kidnappade soldater. Många svenska medier samt svenska regeringen fördömde snabbt Israels agerande. Jag anser däremot motsatsen. Staten Israel är ett föredöme, och det som bör fördömas är den västerländska popvänstern och dess förvridna verklighetsuppfattning.

  De senaste åren har USA-hatet och Bush-föraktet kommit att genomsyra svenska såväl som övriga europeiska makthavare och opinonsbildare till den punkt att man ligger på golvet i fosterställning med händer över ögon och öron. Detta väljer man framför det synerligen bättre alternativet att öppna ögonen och se sanning och verklighet.

  Israel har de senaste åren fått betala för sitt amerikanska stöd med skarp kritik från övriga västländer. I Israel-Palestina konflikten har få kommit att acceptera det faktum att den enda sida som ansträngt sig för att få en lösning på konflikten de senaste åren är Israel. Tillbakadragandet av trupper från Gaza var en ansträgning för fred ifrån israeliska myndigheter och Palestinernas svar på detta har endast varit ökat våld och krav på ökad makt.

  Angreppet av Hezbollah betydde dels att Israel nu har ett krig att bekämpa på två fronter, men också att Israel åter anklagas för ett krig de inte startat. Det Israel gjort är endast vad man kan vänta sig av en nation som värnar sin totalitära ställning och inte tolererar förtryck. Den nuvarande konflikten med Palestina uppstod när palestinska terrorister kidnappade en ung Israelisk soldat för att utöva utpressning genom att kräva att hundratals olika dömda mördare ska släppas från israeliska fängelsen.

  När terrororganisationen Hezbollah, med stöd från bl.a Iran och Syrien, också valde att attackera en demokratisk nation med utpressning genom kidnappning var det en självklarhet att Israel åter var tvunget att agera.

  Jag vill rikta all heder åt israel för att de inte accepterar en sådan allvarlig krigshandling. Jag ställer mig frågande om inte till och med Sverige skulle göra likadant – om vi fann oss i en liknande situation?

  Jag låter orden en Israelisk vänsteraktivist vid namn Nissim Kalderon skrev i Israels näst största tidning \”Maariv\” den 16 Juli tala för sig själva:
  – \”På den libanesiska fronten har Israel gjort allt som vänstern kräver vi ska göra på den palestinska fronten: Israel har dragit sig tillbaka till en accepterad gräns som är internationellt erkänd. Här blir vi angripna av en organisation vars land vi inte tagit och vars folk vi inte har förtryckt. Här blir vi beskjutna av fanatiker för vilka inte bara Jenin är occuperat utan också Haifa. – Därför måste vänstern säga med tydlig röst: Det här är ett berättigat krig\”.

  Jag hoppas svenska regeringen väljer att gå på demokratins och rättvisans linje för fred – oavsett vad Lars Ohly eller många tidningsledare säger. Den populistiska vänstern bör ta till sig klar fakta och acceptera det faktum att Israel inte startade de krig de nu kritiseras hårt för att föra.

 2. ”Angreppet” av Hizbollah? Sedan när är det inte legitimt att tillfångata motståndarens soldater när man bekämpar en ockupation?

 3. Den moderna staten Israels historia har alltsedan statens upprättelse präglats av konflikter med delar av arabvärlden och med de palestinier som bor inom eller utom Israel.
  1948 Självstänghetskriget, 1856 Suezkrisen, 1967 Sexdagarskriget, 1973 Oktoberkriget, 1982 Libanon, 1987 Första Intifadan och 2000 Andra Intifadan.
  Det har alltid varit oroligt i dessa trakter och jag kan fortfarande inte låta bli att undra: hur hade det sett ut om inte FN skapat Israel 1947 (har skrivit detta i en annan bloggkommentar).
  Det finns nog tyvär ingen lösning på problemet hur mycket vi än skriver. Jo förresten pröva detta: Lås in alla parter i ett rum och låt dom inte komma ur förrän dom är överens.
  Det lär visserligen ta ett tag innan dom kommer ut, men det är värt ett försök. Ja, jag vet man gör så vid påvevalet och att det är en helt annan sak, men tänk er tanken.

 4. Nu borde väl mupparna på Moderskeppet (Gertkvist som kommenterade för inte så länge sedan) inse att det rör sig om krigsförbrytelser.

  Dennis, om du vill ha citat av ben Gurion där han erkänner att det är Israel som är angriparna eller Rafael Eitan som uttalar sig för rasism så är det bara att säga till. En (1) kommentar från en ”vänsteraktivist” säger ingenting.

 5. Copyriot hade på sin blogg en väldigt nykter syn på Hizbollahs attack på Israel, och han är väl vänster? Sedan att vissa valda delar av vänstern är så förblindade av hat mot USA/Israel är bara att beklaga.

 6. Jag har inte en aning om var folket bakom Copyriot har för uppfattning.

  Sedan att vissa valda delar av vänstern är så förblindade av hat mot USA/Israel är bara att beklaga.

  Så sa man oxo för 60 år sedan, fast då beklagade man att vänstern var kritisk mot Adolf Hitler. Senare byttes den kritiken mot USA:s roll i Vietnamkriget. Nu är vänstern kritisk mot USA:s krig mot Islam, och Israels deltagande i nuläget i mord på folket i Gaza och i Libanon.

  Som vanligt så kommer vi förr eller senare få facit på vem som har rätt.

  Och som vanligt har du fel.

 7. Vilka tokdårar det finns. Det finns INGET riksdagsparti som idag försvarar Israels brott mot folkrätten, inget parti som försvarar USAs dito. Men här finns det folk som är så högerextrema så att de inte ens är representerade i sveriges riksdag.

  Det säger allt om deras politiska uppfattning….

 8. Alla partier utom V har gett Israel rätt i att försvara sig mot Hizbollah.

 9. Men vad jisse namn är det med dig Micke? Självklart har Israel rätt att försvara sig när de blir anfallna. Det är väl artikel 51 i FN-stadgan om jag minns rätt.

  MEN de har inte rätt att ta till oproportionerligt våld. Att bomba ihjäl 350-700 civilpersoner mot de 14 eller 16 dödade israelerna är just oproportionerligt våld. Att ”bomba sönder 10 hyreshus för varje raket” är ett brott mot krigets lagar, likaså att använda clusterbomber.

  Du kan väl ändå inte mena att du försvarar israels våldsanvändning?

  Rimligen borde du veta bättre än så. Om Israel slagit till mot Hizbollahfästen nära gränsen så hade knappast världsopinionen fördömt deras tilltag. Ett par Apachehelikoptrar, några jaktplan och något tjog missiler mot Hizbollahs avfyrningsplatser.

  Men det var inte så israelerna gjorde.

  Har du aldrig fått ta del av de lagar som styr krig?

 10. ”MEN de har inte rätt att ta till oproportionerligt våld.”

  Visst har de det! Det gjorde de allierade under WW2 för att krossa Nazismen. Oftast behövs oproportioneligt våld för att krossa motståndaren. Ett proportioneligt krig vinner ingenting, avslutar ingenting och ger i slutändan bara status quo tills de börjar om igen, och igen till ingens lösning.

 11. Skrev jag att jag försvarade det massiva våld Israel nyttjat sig av? Men var läser jag kritiken mot Hizbollah, Syrien och inte minst Iran? Och om Israel gjort som du säger, slagit ut Hizbollahfästen, hade då inga civila dött?

 12. Kommentaren struken. Hela kommentaren var en länk, men jag hittar inte HUR. Du får skriva om kommentaren, möjligen lyckades du kopiera in nåt, jag vet inte. / Jinge

  PS f.ö. rekommenderas att du läser igenom kommentarsreglerna.

 13. sandbuzz skrev:

  ”Oftast behövs oproportioneligt våld för att krossa motståndaren. Ett proportioneligt krig vinner ingenting, avslutar ingenting och ger i slutändan bara status quo tills de börjar om igen, och igen till ingens lösning”

  Konsekvensen av vad du säger sandbuzz, är att det alltid är rätt att bruka obegränsat våld mot vem som helst, bara man vinner. Det tycker inte jag, och det tror jag ärligt talat inte att du tycker heller.

  När jag och många med mig säger att Israel använder oproportionerligt våld så menar vi inte att Israel saknar rätt att försvara sig mot Hizbollahs attacker. Men det finns gränser för vad som är rimligt våld, och det finns också gränser för vem Israel har rätt att utsätta för våld med hänvisning till Hizbollahs attacker.

  Den israeliska armén är överlägsen den libanesiska på alla sätt och vis, och ändå har israelerna problem att komma åt Hizbollah trots att de har totalt luftherravälde. Vad tror du hade hänt om den libanesiska armén hade fått order att avväpna Hizbollah? Jag tror att det hade resulterat i ett utdraget inbördeskrig.

  mvh /Jan Garefelt

 14. De senaste decennierna har sett en stor uveckling av folkrätten, så hänvisandet till andra världskriget är irrelevant. Folkrätten ger rätt till självförsvar enligt vissa regler eller av FN:s säkerhetsråd men också att denna rätt begränsas av krigets lagar. De som här bara rapar upp den amerikansk/israeliska propaganden går inte att ta på allvar.

  Det är numer fullt möjligt att skriva till Internationella Domstolen och be dom undersöka eventuella krigsbrott.
  Jag skickar över en länk till Jinge, så får vi se om han kan göra något av det.

 15. Pasquale: ”Nu borde väl mupparna på Moderskeppet (Gertkvist som kommenterade för inte så länge sedan) inse att det rör sig om krigsförbrytelser.”

  Debatt underlättas om man förklarar vad man syftar på. Ingen särskild händelse har omnämnts, utan bara ett referat av vad någon påstås ha sagt. Ska vi diskutera hypoteser eller faktiskt inträffade händelser?

  Finns det några fakta som tyder på att påståendet är korrekt? Hur många raketer har träffat Haifa, och hur många höghus i Beirut har förstörts? Finns det någon korrelation?

  Borde inte hot av denna typ offenliggöras för att ha någon verkan?

  Varför dementerade radiokanalen i fråga detta påstående senare, om man nu ville vara avskräckande?

  Om Pasquale eller någon annan bekymrat sig om att läsa lite historia skulle man konstatera att 10-1 är en väldigt blygsam vedergällning i krig. Det tyska artilleriförband som under andra världskriget vågade skjuta på amerikanerna brukade snarare få hundrafallt åter – oavsett om de befann sig bredvid ett sjukhus, skola eller bostadsområde. Och det proportioneliga svaret på några hundra döda amerikaner i ubåtskrig under första världskriget var att skicka en miljonarmé till västfronten i Europa med långt fler döda amerikaner som följd. För att inte tala om hur Pearl Harbour ledde till att det i augusti 1945 fanns sisådär tre fortfarande stående hus i hela Japan.

  Vad tycker Pasquale? Vad är förresten ett proportionerligt svar på att bli utsatt för raketbeskjutning och självmordsbombad i åratal?

 16. ”Den israeliska armén är överlägsen den libanesiska på alla sätt och vis, och ändå har israelerna problem att komma åt Hizbollah trots att de har totalt luftherravälde. Vad tror du hade hänt om den libanesiska armén hade fått order att avväpna Hizbollah? Jag tror att det hade resulterat i ett utdraget inbördeskrig.”

  Jag tror Israel har överskattat sitt luftherravälde, då Hezbollah är nergrävda i bunkrar som är omöjliga att se från luften. Därför behövs det marktrupper att bekämpa dem. Om Lebanon hade bett FN och världen om hjälp att avväpna Hezbollah acc. till FN’s 1559, så hade kanske ett inbördeskrig kunnat förhindras, och dagens situation aldrig uppstått.

  Israel och USA inser att lebanon kan inte själva avväpna Hezbollah, därför hjälper nu Israel Lebanon och det säkrar båda ländernas säkerhet, får vi hoppas. Om inte Israel kan slå ut Hezbollah, så kommer det att bli mycket hett om öronen för eventuella fredstrupper.

  Hezbollah sitter i Lebanons regering, Hezbollah angrep Israel, så vem är i grunden ansvarig? Att civila dödas är fruktansvärt, men vädja då till Hezbollah att inte gömma och avfyra sina raketer från hyreshus bland civila. Där ligger problemet.

 17. Jag tycker att din hänvisning till andra världskriget är en ganska löjlig jämförelse och att du liksom så många andra liberaler är okunnig om varför det finns en Hizbollah-milis med raketer överhuvudtaget. Hizbollah kom efter att Israel invaderade Libanon. Summan av kardemumman – utan Israels krigshets, inget Hizbollah. Tänk på det du.

  Men nu när det väl händer, grip de skyldiga. Men varför måste folk som inte är Hizbollahsympatisörer behöva dö eller skadas eller få sina livsbetingelser förstörda? Om det finns terrorister i ett höghus i stockholm, låter du då insatsstyrkan spränga huset utan att evakuera det först? Självklart inte!

  När det gäller kommentaren jag skrev så syftade jag på bombningen av FN-basen (10 böner om att sluta beskjuta hade ingen verkan). Samt på alla andra krigsförbrytelser som att man bombat sjukhus och bostadsområden. Även om jag inte har paragrafen i huvudet så är det lik förbannat ett krigsbrott att bomba sådana byggnader. Punkt slut.

  Folk som Gertkvist är väl rädda för att bli kallade antisemiter om de ens antyder att Israel gör fel. Mitt förslag, tänk själva. Det går att kritisera Israel utan att man hatar judar.

  Over and out.

 18. Sandbuzz skrev bland annat: ”Om Lebanon hade bett FN och världen om hjälp att avväpna Hezbollah acc. till FN’s 1559, så hade kanske ett inbördeskrig kunnat förhindras, och dagens situation aldrig uppstått.”

  Det är en intressant tanke. Jag vet inte hur genomförbar den hade varit, men den är intressant. Å andra sidan hade Israel kunnat göra samma sak istället för att anfalla på det sätt som nu sker.

  Du får tro mig (eller inte) när jag säger att många libaneser vädjar/kräver att Hizbollah ska sluta fyra av raketer mot Israel.

  Jag har svårt att skriva något konstruktivt som svar på resten av ditt inlägg. En allmän reflektion dock:

  Vill man ha fred så måste man förstå historien, men söka svaren i framtiden. Att skapa fred genom att bevisa vem som begick det första eller värsta felet i en konflikt kommer aldrig att ge någon fred.

  mvh /Jan ”Mahatma” Garefelt ;-)

 19. Pasquale: ”Jag tycker att din hänvisning till andra världskriget är en ganska löjlig jämförelse och att du liksom så många andra liberaler är okunnig om varför det finns en Hizbollah-milis med raketer överhuvudtaget. Hizbollah kom efter att Israel invaderade Libanon. Summan av kardemumman – utan Israels krigshets, inget Hizbollah. Tänk på det du.”

  ironi PÅ
  Pasquale är okunnig om varför tyska artilleriförband över huvud taget befann sig i Frankrike sommaren 1944. Tyska armén kom till efter Frankrikes förnedrande Versaille-fördrag 1919 – utan förnedrande Versaille ingen tysk armé i Frankrike. Tänk på det du.
  ironi AV

  Bah! Hizbollah är en iransk front för vad Iran själva inte vill/vågar göra. Notera att Israel lämnade Libanon år 2000. Kan Pasquale förklara varför Hizbollah över huvud taget finns kvar utan israelisk ockupation och krigshets?

  Den genomsnittlige libanesen är uppenbarligen jäkligt mycket fattigare, eländigare och dödare än om Hizbollah aldrig hade uppstått. Vurmen för Hizbollah är tamejtusan obegrliplig.

  ”Samt på alla andra krigsförbrytelser som att man bombat sjukhus och bostadsområden. Även om jag inte har paragrafen i huvudet så är det lik förbannat ett krigsbrott att bomba sådana byggnader.”

  Nix. Bara om byggnaderna inte använts till något militärt ändamål. En prickskytt i ett sjukhus gör sjukhuset till ett legitimt mål. Att placera en stab i ett höghus/bostadsområde gör bostadsområdet till ett legitimt mål.

  Det är därför Geneve-konventionen ställer krav på att stridande ska bära uniform: alla kan se vilka som inte är stridande och inte ska skjutas/bombas/gripas. Och det är den part som bryter mot uniformspåbudet som är skyldig när motparten börjar skjuta andra än uniformsklädda fiender.

 20. Bespara mig ironin och frånvaron av sakligheter Gertkvist, du är bara löjlig och har än så länge inte presterat ett enda argument till att begå krigsförbrytelser.

  Hizbollah finns kvar för att Israel inte lämnat Libanon. De har gått över gränserna och skjutit och bombat trots att de officiellt deklarerat sitt utträde. se till helheten istället för att tro att allt är en antijudisk konspiration.

 21. Pasquale: ”Jag tycker att din hänvisning till andra världskriget är en ganska löjlig jämförelse och att du liksom så många andra liberaler är okunnig om varför det finns en Hizbollah-milis med raketer överhuvudtaget. Hizbollah kom efter att Israel invaderade Libanon. Summan av kardemumman – utan Israels krigshets, inget Hizbollah. Tänk på det du.”

  Jaha, Israel lämnade Lebaonon 6 år sedan, (2002) så vad gör då Hezbollah i Lebanon om enda anledningen för Hezbollah’s existence är beroende på Israel’s krigshets upp till 2002?

  Jag förstår inte oviljan eller okunnighten hos somliga att inte vilja ta åt sig att Hezbollah’s existens och mål är destruction av Israel. Det har de klart uttalat för hela världen, men det glömmer ni gärna.

 22. Jan #23: ”Sandbuzz skrev bland annat: “Om Lebanon hade bett FN och världen om hjälp att avväpna Hezbollah acc. till FN’s 1559, så hade kanske ett inbördeskrig kunnat förhindras, och dagens situation aldrig uppstått.”

  ”Det är en intressant tanke. Jag vet inte hur genomförbar den hade varit, men den är intressant. Å andra sidan hade Israel kunnat göra samma sak istället för att anfalla på det sätt som nu sker.”

  Nej den har inte varit särskild genomförbar. Hezbollah är beväpnade och de hade fodrats en militär aktion att få dem avväpnade, och vilka nationer hade ställt upp på ett sådant äventyr och riskera sina egna liv! Det var nog bättre att försöka glömma eländet och hoppas inget händer i framtiden. Alltså samma strategi och gömmandet av huvudet i sanden som världen gjorde inför Hitlers hot.

  Nu har det hänt, det som världen försökte glömma kunde hända, för de ville inte: Hezbollah angrep Israel – det är det nu Israel genomför verkställningen av FN’s resolution 1559, (eller försöker i alla fall) som kräver alla militias i södra Lebonan avväpnas och Lebanons legitima militär tar kontroll över hela landet. Hexbollah är ingen stat, Hezbollah är ett politiskt parti med medlemmar i parlamentet och i regeringen. Vilket annat parti har sin egen väpnade militia? En militis som angriper ett grannland?

 23. Sandbuzz: Nu har det hänt, det som världen försökte glömma kunde hända, för de ville inte: Hezbollah angrep Israel – det är det nu Israel genomför verkställningen av FN’s resolution 1559,

  WOW!!

  När tror du att Israel kommer att genomföra alla de resolutioner som FN ställt åt dem själva då?

  Patetiskt!

  Alltså samma strategi och gömmandet av huvudet i sanden som världen gjorde inför Hitlers hot.

  Samma strategi som vissa anammat när det gäller Israels hot mot världsfreden..

 24. Israel lämnade stora delar av södra Libanon 2000, men inte Shebaagårdarna som ju tillhör Libanon trots att Israel och ”världssamfundet” lyckats manipulera FN till att tro annat. Utöver detta har man fortsatt med gränskränkningar och provokationer närhelst man känt för det. Nyligen avslöjades för övrigt ett stort israeliskt nätverk av agenter som bl a utförde utomrättsliga avrättningar av misshagliga personer på libanesiskt territorium. Och folk tror att Hizbollah när de kidnappade de två soldaterna startade någonting???

 25. ”Sandbuzz: Nu har det hänt, det som världen försökte glömma kunde hända, för de ville inte: Hezbollah angrep Israel – det är det nu Israel genomför verkställningen av FN’s resolution 1559,

  ”WOW!!”

  Jag vet, WOW! Om du har följt mediarapporter, det är ju enda anledningen Israel attackerar Hezbollah, att befria Lebanon från en väpnad militia som 1559 kräver! Detta uttalandet av Israel’s många språkrör finns överallt i media. Nu har jag inte kollat de Svenska.

  ”När tror du att Israel kommer att genomföra alla de resolutioner som FN ställt åt dem själva då?”

  Det ursäktar inte, att Lebanon inte har verkställt resolution 1559.

 26. ”Det ursäktar inte, att Lebanon inte har verkställt resolution 1559.

  Men det känns lite makabert när Israel totalt vägrar att uppfylla FN:s resolutioner.

  Lika makabert som när Israelkramare använder 1559 för att beskriva hur dumma muslimerna är.

  Sandbuzz! Anser du att Israel ska uppfylla FN:s resolutioner?