Bojkotta Zlatan Ibrahimovic


Nu har det hänt igen, Zlatan nobbar landslaget och Lars Lagerbäck, och det lär gälla ”tills vidare”…

AB: ”Zlatan Ibrahimovic nobbar landslagsspel. Och än värre: Det gäller inte bara jubileumslands-
kampen mot Egypten 7 februari. – Som jag har förstått det gäller hans nej tills vidare, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.”

Så här skrev jag förra gången om Zlatan: ”Jag tycker att vår svenska landslagsledning ska meddela Zlatan att han tidigast är välkommen tillbaka säsongen 2007/2008 om han lyckas hålla sig fri från avstängningar i italienska ligan. Man bör helt enkelt sluta gulla med honom. Fattar han inte vinken då tycker jag att man ska glömma honom och i stället satsa på andra spelare.”

Själv börjar jag misströsta när det gäller Ibrahimovic. Jag har tidigare klagat över att han verkar ytterst omogen för sin ålder och nu tvingas jag konstatera att jag uppenbarligen har helt rätt i min kritik. Det är en tragedi med många bottnar. Han är en gudabenådad bolltrillare men han är verkligen inte någon bra förebild för våra yngre fotbollsspelare.

Jag tycker att Lars Lagerbäck ska göra slag i saken och spola Zlatan för gott.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Zlatan Ibrahimovic, Fotboll, Landslaget, Divalater, Lars Lagerbäck[/tags]

Nyligen.se


27 svar till “Bojkotta Zlatan Ibrahimovic”

 1. Håller väl på sätt och vis med dej. Har själv aldrig varit något större ”fan” av Zlatan och har personligen alltid propagerat för Elmander (och Shaban, en stor favorit).
  Sorgligt nog för svensk fotboll är att man behöver ta till vara på sina stjärnor och i mitt tycke görs det bäst av en stark ledare med auktoritet. Lars Lagerbäck saknar tyvärr det och under hans ledning kommer Sverige aldrig bli det landslag man skulle kunna vara.

 2. Jösses vilken taskig analys. Snarare är det väl så att Zlatan räknas bland de främsta av nutidens fotbollsspelare! Inter´s sportdirektör rankar honom rent av som en av
  Europas bästa, värdig Guldbollen. Definitivt en förebild för svensk fotboll!!

 3. ”Lars Lagerbäck saknar tyvärr det och under hans ledning kommer Sverige aldrig bli det landslag man skulle kunna vara”

  Som att ta Sverige till 4 raka slutspel, fler än någon annan svensk förbundskapten?

 4. Zlatan har en jättelön i Inter och är dess viktigaste spelare för tillfället. Inter har som bekant ett tufft matchprogram framöver med ligan, champions league och cupen. Vidare har Zlatan nyligen blivit far. Möjligen känner Zlatan därför både stark förpliktelse mot Inter och Helena & junior. Att mot denna bakgrund tacka nej till match mot Egypten tycks mig därför inte helt förkastligt. Huruvida han kommer att fortsätta att tacka nej verkar i dagsläget oklart, men om antipatierna mot Zlatan nu kommer att eskalera, något jag befarar, så finns det givetvis risk att bojkotten blir permanent.

  Att somliga sedan fördömer Zlatans agerande rakt av utan att veta hans bevekelsegrunder är bara tragiskt.

 5. Ullan!

  Knodd och hustru kan säkerligen få följa med till Egypten. Att Inter betalar Z en jättelön är inget argument. Man SKA ställa upp för landslaget om man inte är sjuk eller skadad.

 6. Förrädare! ;) Ronny Eriksson, Piteå-komikern, brukade fråga publiken: ”Vad säger ni om den här regeringen? Är ni för eller emot?” Vad säger ni om Zlatan? Är ni för eller mot? Jag är för.

 7. ”Att Inter betalar Z en jättelön är inget argument.”

  Givetvis är det ett argument. Att sedan inte du gillar det är en annan sak.

  ”Man SKA ställa upp för landslaget om man inte är sjuk eller skadad.”

  Vad f-n är det för nonsens!

 8. Zlatan saknar denna patriotiska glöd och honour att representera sitt land i sportsammanhang som de flesta Kanadensiska hockeyspelare har och som ger segrar efter segrar i internationell hockey.

  Landslaget är bättre att inte ha Zlatan med när patriotismen saknas. Kan inte Zlatan och landslagledningen(?) lägga åt sidan sina despyter så är de bättre av att vara åtskilda…

 9. Nej, Jinge. Man SKA inte ställa upp för landslaget när det kallar. Jag tycker att det är helt frivilligt men Zlatan ska ändå inte få komma och gå som han vill.

  Ia// Ronny Eriksson är också pessimistkonsult så jag säger njaeenäe. Och citerar Euskefeurat:

  ”Gubben han grävde sig ned i sin grop
  o gumman hon stod däroppe
  o titta ned o böna o bad
  med en ängels tålamod.
  Plötsligt rasade alltihop,
  så fort gick hela förloppe’
  att innan gubben ens visste vad
  begravdes han där han stod.

  En fri man, frågar ingen om lov.
  En fri man, är sin egen.
  En fri man, gör sig inte till
  utan står för det han gör.
  En fri man, frågar ingen om lov
  o fast han är förtegen
  är han ändå fri, o om han vill
  så står han väl opp när han dör.”

  Tycker den passar, eller har jag fått för lite frisk luft idag och syretillförseln till hjärnan slutat fungera som det ska?

 10. Jinge skrev: ”Man SKA ställa upp för landslaget om man inte är sjuk eller skadad.”

  Det tycker inte jag. En spelare som blir tvingad och inte vill spela är ingen tillgång för laget, tvärtom…

 11. Det är väl för fan självklart att fotbollsspelare ska ställa upp för landslaget? Zlatan har blivit en super-Diva och han kan man lugnt släna ut ur landslaget!

  Han bör bojkottas för alltid!

 12. Jag trodde att alla som fått dra på sig landslagströjan alltid ska ställa upp? Det handlar väl om ett hedersuppdrag?

 13. Synd att Zlatan inte kommer överens med landslagsledningen. Men han verkar både bortskämd och omogen. Då är det kanske svårt.

 14. Men Fredrik då!?

  ”För inte har du/hade du kommenterat någonting av det fantastiska som Zlatan presterar på fotbollsplanen.”

  Flera gånger. Zlatan är en gudabenådad LIRARE.

  Men omogen…

 15. Och vad är då viktigast: att Zlatan är en gudabenådad fotbollsspelare eller vad vi (ni) tycker och tänker om hans person? Det senare är ju fullkomligt ointressant, vi har bara att beklaga att han inte spelar för landslaget och hoppas hoppas hoppas att han gör det igen. Svenskheten när den är som sämst: Zlatan ska inte tro att han är något! Nu ska jag avslöja en hemlighet. DET ÄR HAN.

 16. Jodå Ia. Han ÄR nåt. Men lagspel verkar inte vara hans bästa gren, om man säger så..

  Vet inte vem som skrev det, men är man uttagen till landslaget så är det en ära. Självklart ska man spela om man är frisk.

 17. Att snacka skit om Zlatan verkar vara AB:s bästa gren och tydligen också Jinges.

  Byt ut Lagerbäck i stället.

 18. Fredric// Jämförelsen haltar en aning (såsom många gör på något vis).

  Det finns ett par uppenbara skillnader mellan de två nejen. Henke hade då spelat fotboll väldigt länge på elitnivå. Och uträttat mer för det svenska landslaget än Zlatan. Han la av skäl som lät sunda. Zlatans beslut om att lägga av med landslaget togs i ett HELT annan situation. Och av som det verkar rätt barnsliga skäl.

  Sen är det andra saker också som är av vikt: uppträdet. Henke må ju vara träbockarnas träbock, men han har varit aningen mer neutral i sitt uppträde mot media. Detta är inte ett angrepp på Zlatan, utan bara ett konstaterande. Zlatan är kontroversiell eftersom han inte beter sig som vi är vana. Detta kan båda ligga honom till last men också gagna honom. Det beror på situation och hur bra han för tillfället är.

  För er andra, så är det också så att fotboll är en lagsport. Lag kan må sämre av att man har en spelare som får göra som han vill.

  Komiskt nog, minns jag en tid då Zlatan var allt annat än ifrågasatt. Han gavs extrabilagor innan han gjort något internationellt av betydelse. Ytterst få ifrågasatte då hyllningarna som saknade motstycke.

  Men jag vill ha med Zlatan i landslaget.
  Han är välkommen tillbaka när han vill, men får då bete sig som en lagspelare.

  Minns ni här hur usel han var i VM? (ironiskt nog berodde det nog delvis på dåligt självförtroende). Och Henke med för den delen.

 19. Jag förstår inte hur en del av er tänker!?

  Med rööven ??

  Nu hävdar somliga att Zlatan ska daltas med, att förbundskaptenen ska åka till Milano etc..

  HUR tror ni det känns för de andra landslagsspelarna, grabbarna som får slita som djur för att någon gång platsa i landslagsdressen?

  I ett lag är alla jämlika, sedan spelar det ingen roll om man äger flera Ferraris och är stjärna i Inter. I Svenska landslaget är man en av grabbarna, duger inte det så duger inte snubben till det laget.

  Bättre att satsa på någon med mer känsla för det blågula laget.

  Divor passar bättre i Hollywood!

 20. ”Jag förstår inte hur en del av er tänker!?

  Med rööven ??”

  Alla kan ju inte ha Jinges intellektuella spänst…

 21. Ibland får jag en känsla av att man inte gillar Zlatan för att han är för bra.

  Samma var det med Björn Borg när han var som bäst. Han svärtades ner i media helt otroligt.

  För att inte tala om Ingmar Bergman för ett antal år sen. Han fick ju fly landet.

  Är Sverige för litet för stora stjärnor?

  Skärpning!!!

 22. Likadant var det när ABBA var jättestora i hela världen utom i Sverige där vi gick omkring och skrattade åt dem…

  Vad är det för fel på svenskarna egentligen????

  Zlatan är bästa svenska spelare i dag och han platsar definitivt i landslaget.

 23. Det handlar inte om huruvida han PLATSAR eller ej. Har man ingen känsla för landslaget ska man givetvis inte ta upp en plats i stället för någon som VILL representera landet.

 24. Allvarligt talat!!
  har tröttnat riktigt mycket på det här nu! Kan nu INGENTING om fotboll eller vad är det frågan om????!! Den enda man ska spola är lars Lagerbäck. En spelare som zlatan växer inte på träd! är det bara för att han ursprungligen kommer från ett annat land??!! Ingen vet vad Lagerbäck gjort honom? ingen vet?? antagligen är det kanske det gamla att det handlar om när dom gick på krogen, men INGEN vet!!!!!! inse fakta, ingen kickar fotboll som han!