Bojkotta Fotbolls-VM


Jämos Claes Borgström har föreslagit att Sverige ska avstå från att vara med i årets Fotbolls-VM i Tyskland.

Det är ett utomordentligt bra förslag eftersom Tyskland importerar utländska prostituerade för att tillgodose de ”behov” som den tillresande manliga publiken anses ha.

Att ha en liberal inställning till sexualiteten är bra, men att vara så cynisk att utsträcka denna ”liberalism” till att acceptera människohandel är bara värt förakt.

Det är synd om de idrottsmän som hoppats i flera år att få dra på sig landslagströjan och springa in på planen och spela om VM. Det är också synd om den publik som mister sitt hemlands landslag både på plats och i TV-fåtöljerna. Men någonstans måste man ändå dra en gräns för hur ”mark-naden” ska tillåtas styra vår tillvaro.

När marknaden innefattar kvinnor och deras kön så är marknaden sjuk. Att ett svenskt landslag skulle bidra till att öka könshandel och prostitution känns så motbjudande att vi som nation givetvis bör visa vårt avståndstagande, och det visar vi bäst genom att inte vara med.

Men det är klart, är alla fotbollsförbunds-pampar beredda att skicka sin egen dotter, fästmö eller hustru att tjänstgöra i sänghalmen så får jag väl ompröva min inställning.

Men fram till dess stöder jag Borgströms förslag till 100%


Ska denna vackra och värdefulla pokal komma att bli en symbol för VM i prostitution?

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, sport, jämo, borgström, fotbolls-VM, prostitution[/tags]


21 svar till “Bojkotta Fotbolls-VM”

 1. Jag håller med dig, Jinge! Mats Ohlsson satt nyss i tv-soffan och ojade sig och frågade varför det allid är idrottrörelsen som ska ta ”första smällen”! Ursäkta? När tog de någonsin en smäll?

  Tvärtom tillåter det en ”grabbighet” (synd att grabb ska betyda något negativt, förresten) man sällan finner någon annanstans i samhället. Stora delar av idrottsrörelsen på de högre nivåerna består av maktgubbar som skiter fullkomligt i utnyttjade kvinnor; de har bara hittat en nisch för sitt behov av makt och att klappa/bli klappad av andra maktgubbar.

 2. Varför vill en politiker att ett fotbollslag ska ta smällen för vad han tycker är fel med ett land? Det var samma diskussion när de spelade i Saudiarabien och kvinnor inte fick gå på matchen. Om politikerna vill vara konsekventa så borde de väl införa sanktioner mot landet i fråga istället.

 3. Jinge:
  Suveränt förslag: Låt oss renodla det:
  Varje spelare i Fotbolls-VM i Tyskland måste bidra med att skaffa fram en kvinna till männens ofantliga behov, frun, fästmän, systern, dotter, kusinen, annars får de inte spela! Och observera, varje spelares bidrag till männens välfärd under VM måste vara släkt med spelaren.

 4. Man kan ju tycka vad man vill om vilka åtgärder som bör vidtas men Lagrells ryggradsmässiga dravel om att ”sport och politik inte hänger ihop” är inget annat är rent skitsnack.

  Ta Argentina 1978. En bojkott hade varit ett välkommet ställningstagande mot regimen. Sveriges deltagande bidrog däremot till att skänka den legitimitet och öka dess anseende. Ett opolitiskt val fanns inte och finns inte. Politik kommer man aldrig undan även om man likt strutsen söker gömma huvudet i sanden och låtsas som om omvärldens realiteter inte existerar…

 5. Frågan är ju varför vi ska använda just fotboll som vapen för att förbättra värden. Vi har ju ett stort handelsutbyte med Saudiarabien, bland annat säljer vi vapen till dem, men när vi ska förbättra situationen för de saudiska kvinnorna så använder vi hotet om en inställd träningslandskamp i fotboll. Vi har ett väldigt nära samarbete med tyskland i EU men när vi ska ge dem en lektion i svensk praktisk feminism så ska vi hota med att utebli från fotbolls VM. Svensk fotboll måste vara mycket viktigare och populärare i världen än vad jag kan drömma om.

 6. Johan Esk skriver om det här i DN, att använda just fotbollen i ett sådant här utspel är så tacksamt eftersom det garanterat ger 15 minuter i rampljuset.

 7. Men i ärlighetens namn borde vi ju då bojkotta OS i Peking. Kina är ju en kommunistisk diktatur som är odemokratisk. Vi bör då avbryta all idrottslig verksamhet med stater som inte är demokratier. Men varför inte. fast då kanske vi borde utsträcka bojkotten till all handel och kultur också. Det borde ju kännas lite mer för de vi bojkottar.

 8. Vi kanske borde avbryta alla kontakter med stater som har en annan sexullagstiftning än vad vi har, demokratiska eller ej?

 9. Förlaget att boykotta VM var naturligtvis minst sagt sinnessjukt. Vore jag prostituerad skulle jag hellre vara verksam här i Tyskland (där jag är bosatt) och därmed tjäna mer pengar, kunna bedriva verksamheten vitt och arbeta i en mycket säkrare miljö.

  Om Jinge håller med om att en liberal inställning till sexualiteten bör eftersträvas, varför kan det då inte få säljas som en tjänst, likt alla andra. Människohandel där kvinnor tvingas in i sexhandel är naturligtvis avskyvärt, men här talar vi om prostitution som sker frivilligt där inga tvång är inblandade. För mig är detta fullkomligt obegripligt.

 10. Iofs om man tror att alla tjejer som jobbar på ”lagliga” brdeller är där frivilligt är man nog lite överdrivet korkad, nja mer rent ut sagt en jävla idiot!

  Förlåt för ordvalet Jinge.

 11. Begreppet ”tvångsprostitution” är lika groteskt som det är hopplöst om syftet är att faktiskt befria kvinnor ur sexuellt slaveri. Vad skulle det annars kunna finnas för slags prostitution? De flesta inser väl förhoppningsvis att det bara rör sig om olika grader av tvång.

 12. Mycket mogna och tänkvärda kommentarer måste jag säga.

  I vanliga fall anser vänstern att den som saluför en produkt/tjänst och tar betallt för detta expolatrar kunden och är således boven i dramat. Så är dock inte fallet när det gäller prostitution, för då är det uppenbarligen tvärt om.

  Bordellverksmheten i Tyskland är dock ständigt under lupp av staten och jag har därför svårt att tänka mig att de använder sig av tvång. De som arbetar där är där av fri vilja.

  Sex mellan två parter är inte på något sätt förkastligt, det tror jag vi kan enas om. Så varför blir det genast höjden av omoral om den ena parten ger den andra något i utbyte?

  I Tyskland har stöds legaliseringen av prostitution av vänstern och kvinnorörelsen. Ni borde lära av dem och skippa det gammelkyrkliga moraltantssnacket.

 13. Nu tillhör jag absolut inte vänstern, vilket Jinge nog kan gå i god för. Men detta handlar inte om något gammelkyrkligt moralsnack, om du tror det, tja då är du nog bortom all räddning! Visst det finns absolut kvinnor som tycker detta arbetet är helt ok, men jag kan lova dig att det stora flertalet tycker det inte!!! Detta är ett Globalt problem och drabbar miljoner kvinnor dagligen. Och om du är så förbannat korkad att du tror att det är helt frivilligt har du problem!

  Sex mot någons vilja = våldtäkt

 14. Du Micke, man blir bara matt av sådana inlägg som ditt. Där fanns överhuvudtaget ingenting konstruktivt. Jag har ingenting emot mothugg, men du malde bara på med lite gammla PK floskler och diverse tillmälen. Säger väl mer om den som skrev det antar jag. När fyller du 14 förrästen?

  Vi tar det igen altså så att även den mest trögfattade begriper. Om en prostituerad vill sälja sexuella tjänster och gör detta av fri vilja anser jag det obegripligt att att staten skall gå emellan. Vem tjänar på det? Två parter bedriver i det fallet utbyte med varandra.

  Slavhandel inom sexhandel är vidrigt. Jag har inte med en stavelse sagt att detta är acceptabelt, så varför dessa påhopp? Detta förekomer dock både i Sverige med dess strikta antisexköpslag och i de delar av Europa där mer liberala lagar råder.

  Detta måste stoppas med polisiära metoder. De skattepengar som kastas bort genom att jaga sexköpare, skulle kunna användas för att motarbeta slavhandel istället.

 15. Ska det vara så svårt att fatta att det inte handlar om ”omoral” utan om maktrelationer. Det är 2006 och det här har de flesta av oss hunnit komma till insikt. Sedan kommer det som alltid någon liberal och försöker föra tillbaka nivån på hela diskussionen till stenåldern. ”Ja men, öh, man måste väl få göra som man vill!” En prostituerad som ”vill sälja” sexuella tjänster i ett ”utbyte” med en som ”vill köpa” och där slutar analysen. Man blir så matt.

 16. Jag tycker att Sverige är en av de mest cyniska länderna i världen. Här finns det en tendens att kritisera andra men gör inte rent hos sig. Jag säger inte att prostituton är ok heller men kolla bara på alla svenska sajter på nätet med alla de sjuka sidorna, knull hit och dit och annonser om det ena och det andra. Hur det än blir så kommer folk att dra ner och kolla på fotboll. Hur det än blir så kommer många äckliga gubbjävlar dra ner till Thailand och andra s. k. u-länder och exploatera de mest utsatta. Maktrelationer handlar det om. Den svenska kvinnan är den vite mannens proletär!!Därför kan vi män dra ner och tömma påsen.Därför kan vi män sjunka så lågt och sen skryta om saken.Det finns inget värre än vita gubbjävlar som slemmar och spänner på en liten mörk sak som de aldrig skulle ens titta på eller ta sig tid att lära känna här hemma.