Bojkotta blogrankers och andra spammare!


Under den senaste tiden har den svenska delen av bloggosfären drabbats av kommentarsspam från olika mer eller mindre obskyra avsändare.

Idag har jag mottagit bloggspam som handlar om att det finns en bilblogg som jämför bensinpriser. Igår fick jag ett antal kommentarsspam som handlade om en mördad prostituerad som nu fått en blogg.

Men värst av alla hittills har de som kallar sig BlogRankers varit. De spammade mängder av bloggar med ett likalydande budskap: ”Din blogg är så bra, du bör vara med på vår blogglista” typ..

(Jag har fått rensa bort 15-20 sådana spam från BlogRankers i mina kommentarer..)

Tyvärr var det en del nya bloggare som inte insåg att det var spam utan de nappade och gick med. Idag är det alltfler av dessa som inser att det inte var så listigt och har hoppat av.

På bloggarnas mailinglista blev det en stor diskussion direkt. Min uppfattning är fullständigt klar. Jag tar inte i den verksamheten ens med tång.

I bloggosfären har vi några utmärkta funktioner som t.ex. Intressant, Nyligen och Lemonad som Johan och Jonas startat och driver.

Vill man ha mer trafik så är de bra alternativ. Nappa på spam ska man aldrig eftersom det då lönar sig för spammare som ”BlogRankers”..

(Länk Nyligen/Intressant/Lemonad till höger)


3 svar till “Bojkotta blogrankers och andra spammare!”

  1. Bra att du påpekar detta. Tyvärr får vi nog räkna med mer och mer kommentarsspam precis som i USA. Jag får dagligen omkring 50 spamkommenarer som alla talar om hur bra de tycker min blogg är. Alla på engelska, alla tyvärr spam. Det är en av fördelarna med all blogga på svenska. Men nu tycks också kommentarsspammet alltså ha nått Sverige. Trist.

  2. Kommentarsspam har varit ett problem så länge jag har bloggat. Det nya är att det nu är svenska spammare som är i farten.

  3. ’Tyvärr var det en del som inte insåg att det var spam’… Om jag väljer att nappa på en tjänst trots att länken förmedlats på ett olämpligt vis så betyder ju inte det att jag har en sämre uppfattningsförmåga än andra. Jag kan förstå att det är spam – det är ju inte så svårt – men ändå välja att använda mig av tjänsten. Det finns något ont i allt här i livet och det handlar om hur man väger det ena mot det andra. Jag tycker naturligtvis inte om spam men jag kan förstå varför man tar till metoden.

    Förövrigt undrar jag vad det är för någon bloggar mailinglista du berättar om – något vem som helst kan bli medlem i eller?