Bodströms bristande respekt


För ovanlighetens skull tycks den svenska vänstern vara helt överens med högern.

Alla anser att Bodströms förslag om inskränkningar av våra mänskliga rättigheter är ett hot mot demokratin. Dessutom tycks tidningarna vara tämligen ense.

Vad beror detta på? Jo ser man till de uttalanden som kommer från honom är det svårt att blunda. Det krävs kraftiga hörselskydd och sotade glasögon för att förneka de fakta som föreligger.

DN skriver: Thomas Bodströms uttalande i Ekot på tisdagen är märkligt för att komma från en justitieminister. I en kommentar till regeringens planer på att låta polisen använda tvångsmedel som telefonavlyssning och husrannsakan mot personer som inte är misstänka för något begånget brott svarade han: ”- Ja, det är en ny rättsprincip i lagen, dock inte mot hur det har fungerat i praktiken”.

Vår justitieminister säger således till Ekot att polisen har brutit mot lagen ”i praktiken” och att man därför gör om lagen.

Han nämner ingenting om vad han har för avsikt att göra mot de brottslingar som finns inom poliskåren.

Man tror inte att det är sant!?

Socialdemokraterna har traditionellt stridit för mänskliga rättigheter. Nu anser man uppenbarligen att det inte är viktigt längre..

Läs DN:s ledare!


4 svar till “Bodströms bristande respekt”

 1. Värre än värre. Principen ”oskyldig innan motsatsen bevisats” håller på att sättas ur spel. Sverige efterapar (opinionen?) UK – där magna charta från 1300-talet snart är ett minne blott. Liksom i Sverige går denna rättstradition långt tillbaka. Ytterst romerska rätten när de insåg att detta var bäst rättspraxis (i och för sig blev de invaderade ngr århundraden senare men av andra anledningar).

  Poängen är ”1 för alla alla för en” passa in och sköt dig, var lydig mot statsledningen så går allt bra. Troligen tjänar man på det – men till priset av att ligga med djävulen.

 2. Mammons goda jordgubbssylt

  Nu har det hänt igen, kända företagsledare stoppar fingrarna i syltburken och inte nog med det, idrottsföreningar med kända politiker i spetsen kletar ner sig i samma syltburk.

  Nu kommer det att utbryta rena syltkriget där alliansen med belackare kommer att banna den kända politikern för att få nycklarna till skafferier med alla skattemammons goda syltburkar. Alla flitiga syltarbetare kommer att få jobba skift och snaskegrisarna kommer att sitta med fingrarna i syltburkarna dynget runt pricis som under dom goda syltåren och bäråren 92- 94.

  Alldeles oavsett hur det går i sylkriget kommer det att finns människor som får slag på fingrarna så fort de försöker att slicka de tomma syltburkarna.

  KAS

 3. Jag får tyvärr bryta med en Hitler-referens, även fall jag diskvalificeras enligt den allsmäktige Godwins Lag ;-)

  Hitler bröt aldrig mot lagen, utan han såg till att lagarna skrevs om så hans agerande var i fas med tredje rikets lagstiftning.