Blogrankers hotar bloggare återigen!


Jag bloggade för några dagar sedan om BlogRankers och deras oförmåga att svara på mail och nu hotar de mig för det..

Orsaken var att Chris Hilli, en nybliven bloggare, hade anslutit sig dit utan att veta om att de hade gjort bort sig genom att spamma sönder halva bloggosfären.

När hon hade sänt mail till dem med begäran om att de skulle ta bort hennes blogg från listan så fick hon helt enkelt inte något svar..

Men när jag bloggade om saken blev hon bortplockad redan efter ett par timmar. Men BlogRankers lär sig aldrig av sina misstag. Förra gången bloggarna skällde på dem hotade de med rättsligt efterspel.

Det gör de nu också. Detta mail fick jag nyss:

Avsändare ”Legal Issues” blogrankers.com

Bäste Jan-Inge Flucht,

Vi har noterat att du använder vår logotyp på flera ställen i din blogg. Vi kan givetvis inte acceptera detta då du sprider lögner om oss. Vi har därför varit i kontakt med datainspektionen. De har uppmanat oss att lämna in en stämningsansökan mot dig. Vi uppmanar dig att kontakta Datainspektionen för att få det rättsliga läget klart för dig.

Du har inte vår tillåtelse att använda vår logotyp och det är då ett varumärkesintrång och brott mot upphovsrättslagen.

Vi ber därför att du inom 24 timmar tar bort samtliga logotyper ifrån din webbsida. Annars måste vi tyvärr följa datainspektionens rekommendation.

Enligt lagen om upphovsrätt har du inte heller rätt att publicera detta e-post meddelande eller delar av det utan vårt tillstånd. Du kan läsa mer om detta här. (+ länk)

BlogRankers

Jag kan notera att de denna gång nästan lyckats få mitt namn rätt, men nära skjuter ingen hare. Men när de viftar med lagar och paragrafer så kan jag inte annat än skratta. Vad är detta? Är de verkligen ett par småungar som leker affär eller..?

Det bästa vore att helt bli av med det där spammargänget. Tänk om alla bloggare vore kloka då skulle BlogRankers vara historia inom en vecka..

Sign ”Jätte bra blog..”

[i] Vad har BlogRankers gjort för fel?

[i] Chris Hillis Fotoblogg


18 svar till “Blogrankers hotar bloggare återigen!”

 1. Kopierar du min blogg härsknar jag nog till, men kopierar du bloggposten så är det givetvis fritt. Men glöm då inte signaturen..

  sign ”en jätte bra blog..” :-)

 2. Bah. Upphovsrättsbrott kräver att deras lilla brev till dig uppnår verkshöjd, och så välskrivet var det väl ändå inte… Nu är jag inte jurist, men jag skulle tro att ditt användande av deras logotyp med tillägget ”bortgjorda!” däremot faktiskt ÄR skyddat av upphovsrätten såsom satiriskt inlägg i samhällsdebatten. Dvs att andra inte hursomhelst kan sno den idén från dig.

  Med andra ord skulle jag inte oroa mig ett skvatt för deras hotelser. Däremot undrar jag om det inte finns nå’t slags lagligt skydd mot att komma med ogrundade hot om juridiska åtgärder? Det kan vara värt att kolla upp! Stäm dem själv, vetja!

 3. Det är inte så svårt attta reda på vilka som gömmer sig bakom BlogRankers. Jag har mailat den infon till Jinge tidigare, men jag tror han är för snäll för att lämna ut det…

  ;-)

 4. ”Småungar som leker affär”. Haha! Blogrankers, som lättstötta tokiga Jinge x 1000, SAMT vidriga spamtyper! Eller?

 5. hahaha strålande idioter…går la första året på jurist Hell Angels linjen – maffia metoder. Är det småbarn eller idioter vi har att göra med här? Det är förmodligen två ekonomistudenter i Tensta(med helt uppenbart låga betyg); ergo idioter

 6. Sött drag från ”sär skrivande blog rankers” :)
  Är dom inte baserade I USA? Då borde dom veta vad fair use innebär, om jag inte minns fel så går loggor under det (det är så Wikipedia använder loggor iallafall).

 7. I USA stämmer man inte folk. Där kontaktar man deras nätleverantör och hotar med stämning, och för de mesta tar då denna ned sidan eftersom det inte är värt att ta en dyr juridisk strid. Motsvarande lagstiftning är på väg i Europa.

 8. Jag har snokat igenom Blogrankers (som jag tyvärr råkade nappa på, men tog bort igen nästan omgående).

  Jag har inte kunnat hitta en endaste textrad som ger sken av att deras logo skulle vara varumärkesskyddad. Inte ett litet © eller ™ eller text om det. En smula underhållning gav det dock när jag läste följande under ”Om Blogrankers”:

  P.s Enligt Alexa är vi nu Sveriges största BloggPortal. Tack till alla ni som gjort detta möjligt.

  de ä olaglit fö ja säjjer det, juh!!

 9. När ett företag/liknande skriver att ”man” inte får sprida vidare eller publicera att mail från dom, så är det oftast så att dom själva begår ett fel iochmed mailet och inte vill få strålkastarna på sig. Om de då råkar ha rätt; varför är de rädda att fler än mottagaren ska läsa det?