BlogRankers har svårt att fatta


Nu har BlogRankers, fortfarande helt anonymt, startat upp en ”blogg” där de försöker gå i svaromål. Jag kan inte påstå att jag är imponerad.

De påstår, föga överraskande, att de inte spammat min blogg. Trots det har jag varit tvungen att lägga in deras ip-nummer och namn i min spamlista.

Till en början trodde jag att det var en företeelse som bara skulle dyka upp en gång, men när jag dag efter dag fick radera exakt samma meddelande så gjorde jag en abuse-anmälan till Bredbandsbolaget och lade in dem i mitt spamfilter.

Hur många gånger de försökt att spamma mig efter detta vet jag givetvis inte. Men jag raderade 15-20 spam innan jag började filtrera dessa spammare.

Det bör särskilt påpekas att det är ett lagbrott att skicka spam numera.

Att jag inte heter det som de kallar mig gör faktiskt mindre. De får kalla mig vad som helst bara de låter bli att spamma min blogg.

De påstår att det är en ”inbjudan” de skickat. Den ”inbjudan” är kommentars-spam och har sänts in till min blogg 15-20 gånger.

BlRank: ”Vår sida hyllar yttrandefrihet.”

Det låter ju himla bra.

Men samtidigt så hotar de att polisanmäla folk till höger och vänster för att de nyttjar sin yttrandefrihet.

Jag kan ju tycka att det tyder på en tämligen grumlig ideologisk grundsyn. Eller kortare sagt, väldigt motsägelsefullt..

Sedan kommer de med en pärla:

”Det enda vi vet är att alla inlägg om oss efter knappt en timme har gått upp som etta och tvåa på intressant.se.”

De säger alltså att Johan antingen manipulerat med listan eller att flera personer samverkat i akt och mening samverkat för att ”fuska”.

Det visar på hur otroligt oseriösa de bakom BlogRankers är.

Skälet till att inlägg om dem hamnar högt på listan är givetvis rätt och slätt att många bloggare är förbannade på deras tilltag. Då vill man läsa om vad andra tycker och tänker.

Hade det varit någon som helst stil på BlogRankers så hade personen i stället för att dölja sig bakom anonymitet trätt fram och bett om ursäkt för sitt misstag.

En nyliberal som jag respekterar skrev i ett mail till mig:

”Jinge, detta visar att marknaden fungerar, eller hur? Folk vill inte ha sådan skit så BlogRankers kommer att försvinna..”

Han har förhoppningsvis helt rätt.


16 svar till “BlogRankers har svårt att fatta”

 1. wikipedia kan man läsa följande: ”Spam är ett vardagligt ord för oönskade reklamutskick …”

  Om man på blogg efter blogg kan läsa exakt samma kommentar (som inte har med nåt att göra) med reklam så är det, som jag ser det, spam.

  Lite kul, förresten, att de hyllar yttrandefrihet samtidigt som de begränsar möjligheterna att kommentera det de skriver. Ännu roligare (på sitt sätt) är att de själva, trots begränsningarna, blivit spammade!

 2. Lägg mäke till att dom hintar lite om sin AdSense-statistik, också…

  ”Vi går alltså inte med vinst. Detta trotts att vi har över 100 000 klicks om dagen.”

  Vet inte hur hårda Google är, men det är emot deras TOS att snacka om sin egen statistik.

 3. Jag fattar inte varför du hatar dem. Jag tyckte inlägget var rätt bra. Verkar inte som spammare.

  Jag har ingen aning om hur spam lagarna fungerar men din tolkning håller upp rätt dåligt.

  Dessutom varför lägger du inte upp bevisen för deras kommentarer om det var 20 då. Verkar vara du som far med osanningen.

 4. Först kommer A, sen kommer B.

  Är det inte lite charmigt att han all tid glömmer att skriva i hop ord när han har brå tom, och att han har lite svårt med sitt svenska ord val.

 5. Det är förbjudet att skicka e-postreklam hur som helst. SPAM är ett varumärke. Jag tvivlar på att ”det är ett lagbrott att skicka spam” (burkskinka).

  Att spamma (skicka oönskad reklam) är kanske inte olagligt men det är ett djävla oskick, oavsett om det sker via e-post eller på annat sätt!

  Så ser jag på saken.

 6. Vill du inte ens ha picknickbog, Jinge?

  (Räknas det här som spam? Det har egentligen inte med inlägget att göra och det är så att säga reklam. Inte för att jag tror att folk kommer att springa benen av sig för att köpa den där osmakliga skinkan, men i alla fall…)

 7. Nja, du länkar ju inte till någon slemmig sida så spam kan det aldrig bli. Ett metainlägg dock, men det kan ju gå an såhär när fiskesäsongen är på väg att ta slut.. :)

 8. Hur gick det med stämningen, förresten? Har Stockholms Tingsrätt och Polismyndigheten i Stockholms Län hört av sig ännu?

 9. vad är det som gör Blog Rankers till djävulens medhjlpare nummer ett egentligen? Är det enbart att de spammat bloggar med sina kommentarer? Isåfall känns det fel att sätta så stort fokus på just Blog Rankers då det är grymt många människor här i världen som mer eller mindre spammar. Har de gjort det för att tjäna storkovan och isåfall hurdå? Har läst lite kring detta men tja – vissa verkar bli omotiverat upprörda…

 10. det är tämligen illa att de försöker peka ut nyligen-johan som konspiratör.

  att starta en blog för att svara på kritik känns pinsamt oproffsigt. ungefär lika oproffsigt som att inte proofa sin text där man kallar sig Blog Rangers (Walker Texas ranger anyone?). hade folk varit intresserade av att veta mer hade de gått till deras hemsida.

 11. Pelle: när man blir hotad med stämning och polisanmälan så är det definitivt motiverat att bli upprörd. Att de sedan censurerar kommentarer i sin ”försvarsblogg” rimmar ju illa med det budskap de försöker efterhandskonstruera.

 12. Jo, men om de handlingarna kommer utifrån andra bloggars reaktioner och de ur deras eventuella synvinkel falska anklagelser om att vara oseriösa eller om de hade den attityden innan alla skriverier kring dem började har jag inte riktigt fått klart för mig.

 13. Jinge: Har du hört talas om olika perspektiv? Att du uppfattar det så har jag självklart uppfattat men jag har även uppfattat att BloggRankers inte anser det vara korrekt. Tror jag då på dem? Inte särskilt mycket men det kan mycket väl vara så att de anser sig vara orättvist behandlade och därav framstår som ännu större bovar än vad de egentligen är. Vill bara föra fram lite perspektiv på din syn – blev lite väl hetskt här…